Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Unatkozik a 21 hónapos fiam...

Unatkozik a 21 hónapos fiam evés közben. Baj, ha matat közben valamit?

Figyelt kérdés

Kisfiam nem hajlandó enni, csak úgy ha matathat közben valamit(kulcs csomó, telefon, laptopon képeket nézeget a rokonokról...) Próbáltam már, hogy mindent elveszek tőle, de ordítás lett a vége, és evés nélkül feküdt le. Tudom, hogyha párszor megcsinálnám, enne rendesen.

De, ha valakinek van tapasztalata erről, és azt mondja, hogy magától le fog róla szokni, akkor megkímélném az ordítástól, és az éhesen lefekvésről...

Tehát mennyire ártalmas ez? Kell erőltetni, hogy leszokjon róla, vagy magától elhagyja egy idő után?

2013. febr. 6. 13:09
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ez érdekes (14:14-es), én viszont minden ismerősömtől azt hallom, hogy akinek kell, annak segítenek a bölcsibe.
2013. febr. 6. 14:19
 12/19 anonim ***** válasza:
75%

Nem KELL tudnia egyedül enni.

De ne matasson, nagyon rossz szokás! És ne alakítsátok ki.

Ha nem akar enni, nem éhes.

2013. febr. 6. 14:32
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm Utolsó, hogy legalább te nem "háborodtál" azon föl, hogy még nem eszik teljesen egyedül a fiam, hanem a kérdésemre válaszoltál :)

Akkor igyekszem leszoktatni a matatásról. Ha ordít, hát ordít. Ha éhes lesz, enni fog rendesen.

És azoknak is köszi, akik a kérdésemre válaszoltak!

2013. febr. 6. 14:46
 14/19 anonim ***** válasza:
Nekem is matatós volt a fiam. Bár képnézegetés nem volt, nálam az olyan, mint tévé előtt enni. A kezébe kapott valami apróságot. Akkor változott, amikor teljesen egyedül evett. Legyen mondjuk a villa vagy kanál a matatós játék, hátha bejön neki.
2013. febr. 6. 14:46
 15/19 anonim ***** válasza:
82%

Az enyém 3éves és kell neki segíteni, és matat is!

Lehet lepontozni kedves felháborodott anyukák! Nem mindenkinek egyforma a gyereke az, hogy a Tiétek eszik egyedül tök jó de attól még a másé se rossz!!

Az enyém meg 1évesen már beszélt mégse háborodok fel, hogy másnak a 2éves gyereke csak 2-3szót rak össze!!!

2013. febr. 6. 14:53
 16/19 anonim ***** válasza:
65%
Én ugy vagyok ezzel,ha más érdekli nem a kaja,akkor nem éhes...nem terelném el a figyelmét pótcselekvéssel,csak hogy közben megetessem...ha éhes lesz,el is fogja felejteni hogy matatni kell,enni fog.Bölcsiben természetesen segitenek,de nem adnak neki semmit amivel matasson,és egyre jobban az önállóságra szoktatják őket.
2013. febr. 6. 14:58
 17/19 porcukormókus ***** válasza:

Az en 20honapos kislanyom detto ugyanezt csinalja. En is hagyom, hogy jatszon valamivel eves kozben, kulonben egy falatot sem enne, akar egesz nap.. Igazi fenyevo. :(

Es mivel a kaja szinte teljesen kozombos neki, igy nem is nagyon eszik egyedul, vagy csak akkor ha vmi nagyon a fogara valo. Ha nem, akkor csak jatszik a kajaval, vagy meg azt SE, inkabb kikeredzkedik a szekebol.

Szoval engedem, hogy pl. rajzolgasson es akkor reggelire 9-10korul belecsempeszek nehany falatot.. (viszont nem vagyok hajlando kanallal rohangalni utana a nappaliba es nasizni sem igen engedem, szoval nalam is van azert egy hatar.. :) )

Szoval lehet, hogy rosszra tanitom, de ha Nektek lenne rosszevo gyereketek, lehet kicsit atertekelnetek a dolgot. Bolcsi nalunk nincs(sajnos), ovira meg gondolom azert meg fog tanulni szepen enni.

2013. febr. 6. 17:42
 18/19 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy vannak "sorstársaim" :)

Mindig megadom a módját az evésnek, közösen eszünk. Nincs "soron kívüli" nasi, és sohasem rohangászok utána kajával.

Igyekszem leszoktatni róla, de annyira rossz evő, így meg legalább eszik rendesen... Tudom, hogy nem jó.

Valakinek sikerült erről a rossz szokásról lenevelnie a gyerekét?

2013. febr. 6. 20:56
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen a nővéremnek!! Most már ugyan 22éves a lánya de őt még 4évesen etetni kellett otthon! Aztán leszokott a matatásról is 5éves korára "normális" lett. Nem csinált vele semmi különöset, a kislány magától hagyta el otthon is a rossz szokásait. Nővérem szerint az ovi is közrejátszott benne, ott leutánozzák egymást.
2013. febr. 7. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!