Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Unatkozik a 21 hónapos fiam...

Unatkozik a 21 hónapos fiam evés közben. Baj, ha matat közben valamit?

Figyelt kérdés

Kisfiam nem hajlandó enni, csak úgy ha matathat közben valamit(kulcs csomó, telefon, laptopon képeket nézeget a rokonokról...) Próbáltam már, hogy mindent elveszek tőle, de ordítás lett a vége, és evés nélkül feküdt le. Tudom, hogyha párszor megcsinálnám, enne rendesen.

De, ha valakinek van tapasztalata erről, és azt mondja, hogy magától le fog róla szokni, akkor megkímélném az ordítástól, és az éhesen lefekvésről...

Tehát mennyire ártalmas ez? Kell erőltetni, hogy leszokjon róla, vagy magától elhagyja egy idő után?

2013. febr. 6. 13:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%
Az én lányom jóval kisebb még de ki van készítve a játék a szekrényre ha eljutunk mi is oda hogy nem figyel kaja közbe akkor azt hozom és játszhat vele. szerintem az is tök jó hogy eddig minden játék nélkül evett.
2013. febr. 6. 13:12
 2/19 anonim ***** válasza:
52%
ha nem akar enni akkor nem éhes. Bölcsiben-oviban se lehet majd matatni,akkor ott se fog enni?Ha nem akar enni akkor annyira nem éhes, a játékkal tereli el inkább a figyelmét,és igazábol nem igy fogja fel az agy h ő most eszik valójában..
2013. febr. 6. 13:15
 3/19 anonim ***** válasza:
78%
Ha lehetséges, szoktasd le erröl minél elöbb, mert igy az lesz a vége, hogy megszokja, hogy evés közben mást csinál, és ezzel megalapozod azt, hogy felnöttként unalomból eszik, illetve azt, hogy ha valamit csinál, akkor közben eszik - és emiatt elhizik, mert nem tudja kontrollálni, hogy mennyi kajßara van szüksége.
2013. febr. 6. 13:15
 4/19 anonim ***** válasza:
Evés közbe hogy matat, akkor melyik kezével eszik?
2013. febr. 6. 13:19
 5/19 anonim ***** válasza:
75%
Én sokáig valamilyen figurás ételt készítettem, és akkor nem akart mással matatni. Vettem autós tésztát, fasirtból figurát készítettem, úgy sütöttem ki, hasonlók. Most már 2 éves és már nem kell legtöbbször ilyesmit csinálnom, és matatás nélkül is eszik. :)
2013. febr. 6. 13:21
 6/19 anonim ***** válasza:
38%
Ugye nem azt mondod h a majdnem 2 évest te eteted?
2013. febr. 6. 13:39
 7/19 A kérdező kommentje:
Eszik egyedül, de kell neki segíteni. Baj? Már teljesen egyedül kéne ennie?
2013. febr. 6. 14:09
 8/19 anonim ***** válasza:
Hát igen, max leveshez kéne segíteni.
2013. febr. 6. 14:12
 9/19 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen ment bölcsibe a fiam,és ott már nem segitenek nekik.
2013. febr. 6. 14:14
 10/19 A kérdező kommentje:
Akkor ez van...Szerintem nem vagyunk vele egyedül... De valószínűleg előbb utóbb menni fog neki teljesen egyedül is. Még senkit nem láttam az óvodában, akit etetni kellett. Viszont pohárból tökéletesen iszik egyedül úgy, hogy nem önti magát nyakon.
2013. febr. 6. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!