Miért unatkozik állandóan 1,5 éves kisfiam?
És ha adsz neki olyan dolgot, ami nem játék?
Kiürült ásványvizes üveg, műanyag edény, tésztaszaggató vagy valami hasonló. Ilyenekkel sincs el egy darabig?
Kis állatfiguráitok nincsenek? Azokkal alőadni neki valami kis butyuta történetet?
Vagy én ezek mellett hagyom pakolni a szekrényben, ahol ágyneműk, terítők vannak.
Fehérneműim is rendszeresen a földn landolnak a fiók helyett.
Az én másfél éves kisfiam is könnyen elunja magát. Ami néha beválik: adok neki valami kis feladatot, pl. szedje össze a legót egy dobozba, vagy a konyhai fiókokat kipakolhatja, amíg főzök, és kérdezgetem tőle, mi micsoda. Esetleg reklámújságokat nézegetünk, ha nincs kedve a könyveihez. Vagy építek neki lejtőt, amin le lehet gurítani az autókat.
Néha a megunt játékokat eldugom, és pár hét múlva előveszem, akkor mindig talál köztük valami érdekeset.
ez ebben a korban azért normális bizonyos szintig, csak van valami ami leköti.
először is, pakolj el minden játékot! szekrénybe, tárolóba, ne is lássa.
aztán kezdhettek játszani. legyél ott vele, figyelj rá, de ne játssz vele ekkora babák még nem mással játszanak, hanem mellettünk, próbálják leutánozni amit csinálunk :) szóval te játssz magaddal, mellette :D
építs tornyot fa kockából és döntse le.
csinálj só-liszt gyurmát, üljetek le az asztalhoz, adj neki papírt és ceruzát, firkáljon. mellette te is rajzolj, de saját papíron :)
a konyhát pakold át, legyen egy szekrény vagy fiók ami az övé :) lábasok, habverő, kiskanal, műanyag tálak, konzervek, fakanalak...
add oda neki az ékszeres dobozodat, olyat amibe csak nagyobb darabok vannak, pl. óra, nyaklánc, karkötők...
nézegessetek fényképeket a családról, engedd meg, hogy a zoknis fiókból kipakoljon, enyémnek egyébként ennyi idősen a kedvenc játéka a tamponos fiókom volt :DDD imádta ki-be pakolászni, nem tudom miért.
kis elmosott tejfölös dobozokba önts száraz dolgokat, pl. rizs, bab, sárgaborsó, lencse :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!