Mennyi pénzt illik adni egy keresztelőre közeli családtagnál Budapesten?
mi nem kaptunk pénzt, illetve anyósomtól azt kaptuk, hogy a templomba bedobott egy 10es (ugye ez nem kötelező, de illik) így nekünk se volt kiadásunk :)
mindenki mástól a fiam ajándékokat kapott, jobb fajta játékokat, és jobban is örültünk neki mint ha borítékokat kaptunk volna
Mi sem kaptunk pénzt, rokonoktól, csak ajándékot, szerintem tökéletesen elegendő.
A keresztszülőktől nagyobb ajándékot kapott a lányom, aranyfülbevalót, testvéreinktől szerintem kb 3 max 5 ezer forint értékben kaptunk játékot, ruhácskát.
Szerintem ez korrekt, nem is vártam volna el többet senkitől!
Egyébként Bp.
Kereszt Anya fülbevalót adott, 30.000 Ft
Kereszt Apa 50.000 Ft
Mamik, testvérek, uncsitesóim 20-20-20 ezret adtak
Igazából ha belegondolsz, hogy ha csak 5 ezer forintot adsz, akkor talán kifizeted az ebédet. Ha ketten hárman mentek, akkor meg már mínuszba van a család, mert nem adtál annyit, amennyibe a keresztelő volt/ fő.
Mi 150.000 kaptunk, de ennyibe is volt a keresztelő.
Engem ha hívnának, 20. 000 alatt biztos nem adnék!
Játékot meg keresztelőre nem vinnék.
Attól függ, te keresztszülő leszel-e vagy meghívott vendég.
Ha keresztszülő, akkor kb. 20-25 ezer forint, ennél több semmiképpen, szerintem. Ha kislányhoz mennek, akkor általában fülbevalót szoktak venni, ebből a legolcsóbb is 10.000 Ft, ami már szép.
Ezenk kívül nálunk szokás, hogy mindenki visz tortát is.
Mi 2 keresztszülöt valasztottunk. Bar mind2en hasonlo eletszinvonalon elnek, egyiktöl egy par ezer FT-os jatekot kaptunk, nagyot csalodtam, bar azota mar hozzaszoktam, hogy ö ilyen. (Mi 20000 es 25000 fT-os arany fülbevalot vettünk elötte mindket gyerekenek, amit ö=tesom akart kivalasztani.) Masiktol egy arany lancot es hozza aprosagokat.
A többiektöl (anyosek es anyuek) nem kaptunk mi, ill a gyermekünk semmit, bar nem is vartunk. Mivel itt szokas etterembe, többfogasos ebedre meghivni a rokonsagot, anyuban amugy felmerült, de mondtam, neki tenyleg nem kell (pont ök szerenyebben elnek).
# 4/7
Mi a fene kerül egy keresztelőbe 150.000Ft-ba?
Vagy a keresztszülők ruháit is ti fizettétek?
8., nem nekem a kerdes, de az arakrol: 16 före a többfogasos ebed italokkal, asztaldiszites is megközelitöleg ennyi volt par eve. Nekem viccesnek tünt, de meghivokat nyomtatni, kiküldeni...stb. Es mindez itt "elvaras", a ferjem rokonsagaban szokas.
6-7.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!