Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi pénzt illik adni egy...

Mennyi pénzt illik adni egy keresztelőre közeli családtagnál Budapesten?

Figyelt kérdés
Tapasztalat és vélemény is érdekel! Köszi!
2013. febr. 5. 22:08
 1/10 anonim ***** válasza:

mi nem kaptunk pénzt, illetve anyósomtól azt kaptuk, hogy a templomba bedobott egy 10es (ugye ez nem kötelező, de illik) így nekünk se volt kiadásunk :)

mindenki mástól a fiam ajándékokat kapott, jobb fajta játékokat, és jobban is örültünk neki mint ha borítékokat kaptunk volna

2013. febr. 5. 22:18
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem te vagy a keresztszülő akkor semminyit. Egy kisebb ajándék a gyereknek és annyi.
2013. febr. 5. 22:18
 3/10 anonim ***** válasza:

Mi sem kaptunk pénzt, rokonoktól, csak ajándékot, szerintem tökéletesen elegendő.

A keresztszülőktől nagyobb ajándékot kapott a lányom, aranyfülbevalót, testvéreinktől szerintem kb 3 max 5 ezer forint értékben kaptunk játékot, ruhácskát.

Szerintem ez korrekt, nem is vártam volna el többet senkitől!

Egyébként Bp.

2013. febr. 5. 22:43
 4/10 anonim ***** válasza:
6%

Kereszt Anya fülbevalót adott, 30.000 Ft

Kereszt Apa 50.000 Ft

Mamik, testvérek, uncsitesóim 20-20-20 ezret adtak

Igazából ha belegondolsz, hogy ha csak 5 ezer forintot adsz, akkor talán kifizeted az ebédet. Ha ketten hárman mentek, akkor meg már mínuszba van a család, mert nem adtál annyit, amennyibe a keresztelő volt/ fő.

Mi 150.000 kaptunk, de ennyibe is volt a keresztelő.

Engem ha hívnának, 20. 000 alatt biztos nem adnék!

Játékot meg keresztelőre nem vinnék.

2013. febr. 6. 07:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Attól függ, te keresztszülő leszel-e vagy meghívott vendég.

Ha keresztszülő, akkor kb. 20-25 ezer forint, ennél több semmiképpen, szerintem. Ha kislányhoz mennek, akkor általában fülbevalót szoktak venni, ebből a legolcsóbb is 10.000 Ft, ami már szép.

Ezenk kívül nálunk szokás, hogy mindenki visz tortát is.

2013. febr. 6. 13:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Mi 2 keresztszülöt valasztottunk. Bar mind2en hasonlo eletszinvonalon elnek, egyiktöl egy par ezer FT-os jatekot kaptunk, nagyot csalodtam, bar azota mar hozzaszoktam, hogy ö ilyen. (Mi 20000 es 25000 fT-os arany fülbevalot vettünk elötte mindket gyerekenek, amit ö=tesom akart kivalasztani.) Masiktol egy arany lancot es hozza aprosagokat.

A többiektöl (anyosek es anyuek) nem kaptunk mi, ill a gyermekünk semmit, bar nem is vartunk. Mivel itt szokas etterembe, többfogasos ebedre meghivni a rokonsagot, anyuban amugy felmerült, de mondtam, neki tenyleg nem kell (pont ök szerenyebben elnek).

2013. febr. 6. 13:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Bocs, nem BP, es nem tettem hozza, hogy anyosom sütötte a delutani sütemenyeket, amiket be lehetett vinni szerencsere az etterembe. Ez is segitseg, mert igy ez nem került nekünk penzbe.
2013. febr. 6. 13:51
 8/10 anonim ***** válasza:

# 4/7

Mi a fene kerül egy keresztelőbe 150.000Ft-ba?

Vagy a keresztszülők ruháit is ti fizettétek?

2013. febr. 6. 14:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! :) Várom a továbbiaka! :)
2013. febr. 6. 15:20
 10/10 anonim ***** válasza:

8., nem nekem a kerdes, de az arakrol: 16 före a többfogasos ebed italokkal, asztaldiszites is megközelitöleg ennyi volt par eve. Nekem viccesnek tünt, de meghivokat nyomtatni, kiküldeni...stb. Es mindez itt "elvaras", a ferjem rokonsagaban szokas.

6-7.

2013. febr. 6. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!