Éjszakai gondok. Ez jó megoldás lehet?
3,5éves kisfiam éjjel mindig átjön hozzánk.Kitalálta,hogy ő fél a szobájában nem szeret ott lenni.Oké.Szobát cseréltünk.Most már a 10hónapos öccsével vannak külön szobában.Első este nem is volt gond,gyönyörűen ott aludt.Másnapra beteg lett,hányásos így éjszakára nem hagytam ott egyedül.Átmentünk a nagyszobába aludni.Egész héten ez volt.Most 2 napja megint a szobájukban kell aludni.El is alszik gyönyörűen,de olyan 1-2 óra körül sikítva kel fel és rohan át.Most is a frászt hozta rám úgy vert a kis szíve is.Félhet valamitől tényleg?Vagy csak nem akar nélkülem lenni?
Most azt találtam ki,hogy hozok anyutól egy matracot és oda készítem.Ha éjjel felkel nem ő fog átjönni hanem én oda.Így megfogja szokni?És utána,hogy tudnék én szépen eltünni a képből?Ha vissza aludt menjek vissza apa mellé?Vagy egy darabig maradjak ott reggelig?
Ó szegény gyerek:-( Síkitva ébred, biztos, hogy fél...rosszat álmodik, anyahiány stb.
ÉN biztos, hogy szánnék rá pár napot míg rendeződik a dolog. Akár vele aludnék, akár ő aludna velem. Talán jobb ha Te alszol ott egy matracon, így nem azt szokja meg, hogy veletek/veled alszik a nagyágyban. Maradnék reggelig, 1-2 napig kibírható. Aztán ha felriad és érzékeli, hogy ott vagyok megnyugszik, és lehet, hogy lassan elmúlik ez az egész, és 4-5 nap múlva megy minden a régi kerékvágásba.
egyetértek az első válaszadóval, pár napot erre most rá kell szánnod.
Ami még sztem fontos lehet, hogy este beszélgessetek, mond neki, hogy most itt alszol vele, de majd ha elaludt, akkor átmész apához, de nyitva lesz az ajtó, és bármikor ha felébred, és szól, akkor te mész, és megint ott leszel.
Ne mond neki, hogy nincs mitől félni, mert úgysem hat, hanem tegyetek oda vmi nagy szőrállatot, aki "vigyáz rá", és próbáld kideríteni, hogy mitől fél...ha megvan, akkor találj ki vmi mesét, amiben azt a szörnyet, vagy akármit egy jótündér elvarázsol, vagy ilyesmi..és ezt minden este mondjátok el neki...persze ebben a korszakban a szörnyek változnak, egyik nap szörny, másik nap pók, stb.,
Ja, és sztem ne nézzen tv-t már este, még mesét se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!