Megszereti az édesapját, ha 3 évesen látja először?
A lányunk pár hónapos és a férjem sajnos börtönbe került.
A kimaradó időt nem lehet pótolni tudom, de szeretném, ha emiatt nehogy kevésbé legyen szoros köztük a kötelék.
A férjem imádja a lányát, gyengéd és törődő, én kizárólag a lányunk miatt aggódom, hiszen mire 3 éves korában hazajön, neki ő csak a "bácsi" lesz akiről olyan sokat mesélek neki és akit apának kell hívni.
Volt valaki hasonló szituációban, hogy a gyermek bármilyen okból évekre elszakadt az apjától?
Sikerült gond nélkül feléleszteni a felhőtlen apa-lánya kapcsolatot?
Őszíntén én úgy gondolom, hogy kialakulhat még kötelék köztük. Ha jó kapcsolatba lesznek akkor lehet, hogy nem csak egy bácsi lesz hanem mondjuk apaként tekint rá.
Van ismerősöm aki kicsit idősebb volt mikor az apja meg halt. Anyja neveli, illetve van egy nevelőapja /tőle egy öccse/. A nevelőapa az kb. akkor került be a képbe mikor ő 5 éves volt. És tényleg úgy tekint rá mintha az apja lenne.
Simán lehet erős a kapcsolatuk.
Unokabátyámnak volt egy kis afférja egy lánnyal, aki mint később kiderült, némileg füllentett a bogyóval kapcsolatban (persze ez nem menti fel a pasit sem), és terhes lett. Unokabátyám persze kihátrált, és nem akarta a gyereket látni se, de fizetett gyerektartást - de ez nem is fontos.
A lényeg, hogy 4 éves volt a lánya, amikor rájött, hogy mégiscsak szereti a csajt, és újra járt hozzájuk, és gyakorlatilag ekkor ismerte meg a lánya, és nagyon jó kapcsolatuk lett. A mai napig apásabb, pedig már 19 éves. Úgyhogy simán lehet tökéletes a kapcsolatuk:)
Szerintem ez rajtad múlik,hogy te mennyit beszélsz neki róla.Egyébként bemehet beszélőre a lányod is,bár nem biztos hogy jó ötlet,azért csak egy börtön...
Nekem apum volt börtönben sajnos egy véletlen közlekedési baleset miatt,kedvezménnyel összesen 1év 8 hónapot volt bent,mindez 3éve volt.Akkor az öcsém 9éves volt,nagyon nehezen viselte,de nem mutatta,de nekem szerintem még nehezebb volt,hiába voltam akkor 24éves..senkinek nem kivánom azt az időszakot...nem volt olyan nap hogy ne sirtam volna...ráadásul nagyim,pont apum anyukája miközbe börtönbe volt apum,hirtelen meghalt nagyim,a temetésre sem akarták kiengedni....
Na de a te lányod még kicsi ehhez"szerencsére"hogy bármit is felfogjon belőle,max a hiányát,de ebből a 3évből még lehet kevesebb a kedvezményekkel,már ha nem úgy irtad eleve.Neked lesz a legrosszabb,főleg karácsonykor,ünnepekkor,de túl kell élned,erősnek kell lenned nem csak magadért,hanem a lányotokért!Hosszú idő sajnos,és iszonyú lassan fog telni,de eltelik!!
Egyébként apum kapott kimenőt,mert nagyon sok +-t(nem jut hirtelen eszembe hogy is hivják ezt) kapott ami összegyűlt,és karácsonykor pl 3napra kiengedték.Abból a börtönből csak apum mehetett ki egyedül :) Tehát a férjed is kaphat elvileg ilyeneket,meg plusz beszélőket jó magaviseletért,igy nem számitanak ezek nagy dolognak,főleg azoknak akik nem voltak ilyen helyzetben,nem élték át,de hidd el,ott akkor olyan nagy dolognak számit pl ha beszélhettek pluszba 5percet,vagy egy "ajándék"beszélőt kaptok,mintha az 5-ös lottót nyerted volna meg....
Köszönöm, félve írtam, azt hittem a témát megkerülve azt kapom, hogy jobb az ilyet elhagyni stb.
Úgy látszik, idegenektől több megértést kapok, mint a saját családomtól, még egyszer nagyon köszönöm!
Erre én is gondoltam, hogy ha nagyobb lesz a lányom, legalább fél-1 éves, akkor néha elvinném hozzá, hisz még kicsi, nem fogná fel, hogy ez egy börtön és ahogy hallottam, sok helyen megengedik, hogy a gyerek legalább beüljön az apuka ölébe.
Mindkettőjüknek nagyon sokat jelentene, de főként a férjemnek.
A büntetés sajnos a kedvezményt leszámítva 3 év, tehát ettől kevesebb nem lesz (több, meg remélem nem).
nem feltétlenül gondolom, hogy ez rajtad múlik.
saját tapasztalatom miatt írom, bár teljesen más szituáció. fiam 3 éves, nagyon messze laknak a dédik. mi is sok fényképet mutatunk neki, ahol együtt vannak. most karácsonykor mentünk a dédikhez és a gyerekem teljesen kiakadt, hogy ez a néni nem is dédi, ő nem ad puszit és menjünk haza, stb.
szerintem inkább ott lesz a lényeg, mikor apát kiengedik, hogy ne letámadja, hanem szépen lassan építse ki a kapcsolatukat, ne rohanja le a gyereket hanem bízza a saját kis tempójára, bármennyire is nehéz lesz.
ha belegondolsz, mennyi történetet lehet olvasni a neten, hogy a nevelőapját mennyire szerette valaki, pedig csak 3-4-5, stb éves korában jött össze az anyjával.
na meg gondolom majd ha nagyobb lesz még lesz egy nehézség, kamasz korában, hogy ezt az egészet amit apa csinált vagy történt vele, hogy emészti meg, még majd akkor lehetnek emiatt nehézségeik.
de mindenféleképpen jó ötlet szerintem pár havonta meglátogatni, legalább addig míg tényleg nem fogja fel mi is az a hely
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!