Mennyi mesenézést engedsz egy nap 3 év körüli gyermekednek?
Pont 3 éves a fiam, és azt tapasztaltuk a férjemmel, hogy ha 1 óránál többet TV-zik, kicsit "megzakkan" egyértelműen nem tesz jót neki.
Nyilván ha mondjuk egy Micimackó 1 óra 10 perc, nem fogom lezártni, de nálunk kb. itt van a határ.
Uzsonna és lefekvés között néz valamikor (egyébként ovis).
Tegnap pl. megnézett 3 Tűzoltó Sam-et, és a Kukásautó 1 napját, ami összesen kb. 1 óra.
Este a kettesen megnézi a két teszveszt meg a partick a postást. Többre nem is lenne idő, nem is érdekelné. Sose volt rátapadva a tévére.
Két óra az nagyon sok szerintem. Egy max. Biztos találsz más tevékenységet is, amivel elvan magában egy darabig. Plusz egy óra tévé, az már mondjuk kettő, az alatt sok mindnet meg lehet csinálni, nem igaz?
Nálunk is úgy ahogy az előzőnél, én sem limitáltam sosem. Vannak napok, amikor megnéz egymás után több mesét, de van hogy hetekig egyet sem. Általában ha van valami újdonság amit megszeret, azt nézi meg egymás után sokszor, aztán megunja és jó darabig nem néz semmit.
Én nem tiltom, mégpedig ezért: így legalább nincs harc a mesenézésért, tudja hogy nézhet bármikor, ezért nem is érdekli annyira, ha megtiltanám akkor biztos jobban érdekelné. Ez így működik a gyerekeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!