Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak szerintem nagyon okos a...

Csak szerintem nagyon okos a 3 éves kishugom, vagy tényleg az?

Figyelt kérdés
Lehet hülyeségnek hangzik ez a kérdés,de ki tudja milyen Einsteinnel élek együtt :D Eltud számolni magyarul 20-ig, románul és angolul 10-ig, teljesen tisztán beszél, tud egy csomó angol és román szót, a leghosszabb verseket is hibátlanul elmondja,tudja énekelni a Rolling in the deep-et teljesen hibátlanul, a Gangnam Style-t is tudja,de a kiejtés itt nem nagyon megy,még nekem se.:D Még tud énekelni egy csomó külföldi zenét, most igy hirtelen több nem jut eszembe,de sokat tud. Úgy táncol mint aki nem is tudom hány éve jár táncra,de valami hihetetlen jó mozgása van. Le tudja irni a saját nevét (Lara) Fel tudja sorolni az összes testrészét,akinek csak egyszer is hallotta a nevét és egyszer látta,egy évre rá is emlékszik ki az. Olyan szóhasználata van,hogy tejóééég.. Ha egyszer megnéz egy mesét,szóról szóra eltudja mondani miről szólt.. Tudja kezelni a telefonomat (iphone), jó a humorérzéke is,néha olyanokat mond hogy szakadunk :D Elsőre megtanult úszni, tudja az országok nevét (na jó ,nem mindet,de elég sokat tud).. Szinte mindent tud az életről,tudja hogy mi következik ovi után,és általános suli után meg utána. Eltudja mondani a családból mindenkinek a nevét,születési dátumát,hogy hány éves stb. Eltudja mondani hol lakik,tudja az állatokat,tehát h melyik milyen állat,tudja a szineket, eltudja mi Magyarország fővárosa,eltudja mondani hogy talál haza. Meg még sorolhatnám.:D

#kistestvér #okos #húg #na mit irjakxd
2013. jan. 31. 10:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%
Bocsi, most látom, hogy ismételtem magam, de közben dolgozom és 2 részletbe írtam le a végét, nem olvastam vissza amit előzőleg írtam.
2013. jan. 31. 11:35
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a korban ez normális. A számokat csak felsorolja,elismétli amit hall,de még nem érti az összefüggéseket, nincs számfogalma stb. Csupán a memóriája fejlődik ezekkel az ismételgetésekkel. Nem ritka ennyi idősen az sem, hogy fejből mond mesét, dalokat, verseket. A nyelvérzékük pedig különösen fejlett ha több nyelvű családban él könnyedén tudhat magyarul és románul is. Nem különleges, de jó a foglalkoztok vele, sok új mesét hall. Viszont ne mgangnam stylra meg Adelra kénem egtanítani hanem minőségibb, gyereknek szánt dalokra
2013. jan. 31. 11:48
 13/17 anonim ***** válasza:
65%

nem azt írtam, hogy írni-olvasni tanítani, hanem hogy betűket. Pl. a fiaim a rendszámtáblákról tanulták meg a betűket. Megkérdezték mi az, én meg válaszoltam. Az írás mindenképpen bonyolult lenne, hatalmas kéz-szem-agy koordinációt igényel, arra még nem lenne képes, max. lerajzolja a nagy nyomtatott betűket, de ennyi erővel házikót is rajzolhatna.

Viszont sok mindent tényleg automatikusan jegyeznek meg, ami nem árt, mert valamiből legalább ki lehet indulni, ha később is sokat foglalkozol vele.

2013. jan. 31. 11:52
 14/17 anonim ***** válasza:
65%

Nagyon aranyos tőled, hogy ilyen büszke vagy a kishúgodra:) Tényleg okos egyébként.

Mondjuk amin nevettem, hogy "elsőre" megtanult úszni. Ezt hogy érted? Mindenki egyszer tanul csak meg úszni, utána már tud, nem?:D

Rólam is mindenki mondta, hogy milyen okosügyeszéparanyos vagyok, 3 évesen tudtam sakkozni, meg magamtól tanultam meg olvasni, ilyenek. De erre még rajtam kívül nagyon sok gyermek képes volt, ahogy utána észrevettem.

Szóval az tuti, hogy a húgod jó észbeli képességekkel rendelkezik, de semmiképpen sem "zsenigyerek". Ezt csak azért írom, hogy ne dicsérjétek sokat. Engem sajnos sokat dicsértek, és mivel azok a dolgok amikért megdicsértek könnyen mentek, utána nem fektettem a dolgokba elég energiát. Tehát röviden: IRTÓZATOSAN lusta lettem pl tanulás terén. Mert azt hittem, hogy nekem ez csak úgy belemegy a fejembe. Általánosban még bele is ment, nulla tanulással kitűnő voltam mindig. Aztán gimiben szintén közel nulla tanulással már becsúszott néha egy-egy 3as is a bizonyítványba. Egyetemen kezdődtek a komoly gondok. Hiszen addigra nem tanultam meg tanulni, ott meg már olyan anyagok voltak, amikből nem lehetett az előadások alapján levizsgázni, még 2-re sem.

Vigyázzatok tehát a hugira, dicsérjétek, de inkább "alap dolognak" gondolja ezeket a dolgokat, mint annak tudja be, hogy ő mennyire különleges.

2013. jan. 31. 11:54
 15/17 anonim válasza:
100%
El kell szomorítsalak, én is tudtam ezeket ennyi idősen (románul nem tudtam, de más nyelveken tudtam számolni, volt egy ilyen kazetta ami zenésen tanította sok nyelven, azt szerettem játszani), sőt olvasni is tudtam folyékonyan! Ettől függetlenül nem lettem Einstein, jó tanuló voltam az iskolában és nem vagyok teljesen hülye, de nem vagyok kiemelkedő és különleges. Lehet, hogy ha a szüleim nyomnak és mindenféle különórára járatnak akkor az lettem volna, de így legalább nem lettem furagyerek akinek nincsenek barátai mert mindene a tanulás meg ilyenek... szerintem ti is hagyjátok és örüljetek neki hogy nem hülye a gyerek, ennyi :)
2013. jan. 31. 12:23
 16/17 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon okos a kislány, tényleg, de sok kisgyerek tud ilyen dolgokat, mert ahogy írták agyuk mint a szivacs.

De én pont tegnap hallgattam meg egy pszichológus előadását, nevelési tanácsadóban dolgozik, az oviban szülői volt, azért jött hogy elmondja mik az iskolaérettség kritériumai. (tudom még nem aktuális, de érdekes dolgokat mondott)

Pont ez ilyen dolgokat hozta fel példaként. azt mondta, hogy ne erőltessük ezeket, ne fejlesszük, tanítsuk állandóan az ilyen kicsi gyereket, ne vegyünk halomszámra készségfejlesztő füzeteket, mert a visszájára sülhet el a dolog. Sokkal hamarabb kiég, megunja hogy teljesíteni kell, és amikor tényleg teljesíteni kell (iskola) addigra elmegy tőle a kedve. Azt mondta az ovisoknak a feladatuk, hogy játszanak, és mozogjanak, és ezáltal spontán tanulnak. Vagyis az ismereteiket a világról ne direkt tanítással szerezzék, hanem spontán módon, játékkal.

2013. jan. 31. 22:15
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!:) Amúgy gyerekdalokból is nagyon sokat tud, nem csak a gangnam style-t tudja,meg ezeket. És szerintem tök normális dolog,ha egy kisgyereket megtanitanak dolgokra,miért lenne ezért bazári majom? AZ jobb lenne,ha 4 éves korára alig tudna valamit?:) Meg nem erőltetjük ezeket a dolgokat,hogy "ezt meg kell tanulnod" vagy ilyesmi.. Megkérdezzük,hogy ezt megszeretné-e tanulni,és ha igennel válaszol,megtanitjuk rá,ha meg nem,akkor majd megtanulja később,amikor akarja. Amúgy ment mindenkinek a zöld kéz <3
2013. febr. 1. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!