Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak szerintem nagyon okos a...

Csak szerintem nagyon okos a 3 éves kishugom, vagy tényleg az?

Figyelt kérdés
Lehet hülyeségnek hangzik ez a kérdés,de ki tudja milyen Einsteinnel élek együtt :D Eltud számolni magyarul 20-ig, románul és angolul 10-ig, teljesen tisztán beszél, tud egy csomó angol és román szót, a leghosszabb verseket is hibátlanul elmondja,tudja énekelni a Rolling in the deep-et teljesen hibátlanul, a Gangnam Style-t is tudja,de a kiejtés itt nem nagyon megy,még nekem se.:D Még tud énekelni egy csomó külföldi zenét, most igy hirtelen több nem jut eszembe,de sokat tud. Úgy táncol mint aki nem is tudom hány éve jár táncra,de valami hihetetlen jó mozgása van. Le tudja irni a saját nevét (Lara) Fel tudja sorolni az összes testrészét,akinek csak egyszer is hallotta a nevét és egyszer látta,egy évre rá is emlékszik ki az. Olyan szóhasználata van,hogy tejóééég.. Ha egyszer megnéz egy mesét,szóról szóra eltudja mondani miről szólt.. Tudja kezelni a telefonomat (iphone), jó a humorérzéke is,néha olyanokat mond hogy szakadunk :D Elsőre megtanult úszni, tudja az országok nevét (na jó ,nem mindet,de elég sokat tud).. Szinte mindent tud az életről,tudja hogy mi következik ovi után,és általános suli után meg utána. Eltudja mondani a családból mindenkinek a nevét,születési dátumát,hogy hány éves stb. Eltudja mondani hol lakik,tudja az állatokat,tehát h melyik milyen állat,tudja a szineket, eltudja mi Magyarország fővárosa,eltudja mondani hogy talál haza. Meg még sorolhatnám.:D

#kistestvér #okos #húg #na mit irjakxd
2013. jan. 31. 10:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%
Igen, ilyen idős korban gyorsan tanulnak. Ha a szülők nem zárkóznak el, érdemes ilyenkor sportra járni (akár táncolhat is, ha szeret, sok helyen már van foglalkozás piciknek is), és tanulhat nyelvet is, ez sem ritkaság. Érdemes fejleszteni, ha érdekli. :) Sok boldogságot a kis büszkeséghez! :)
2013. jan. 31. 10:55
 2/17 anonim ***** válasza:
74%
szerintem betanítottátok sok dologra. Ennyi. Enyém is remekül megjegyzi az adatokat, olyan az agyuk, mint a szivacs. Ilyenkor érdemes akár betűket tanítani nekik, akár dalokat, verseket, hogy nőjön a szókincsük. Majd ha olvasol mesét és kihagysz egy szót, már beléd fog kötni, hogy az nem úgy van :)
2013. jan. 31. 10:57
 3/17 anonim ***** válasza:
37%

Nem kéne bazári majmot csinálni a gyerekből. Nem kell idomitani, mutatványokra betanítani mint egy kutyát.

Csak a saját korának megfelelően kellene nevelni!!!!!

2013. jan. 31. 11:02
 4/17 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem hogy ennyi mindent tud attol nem csinálnak belöle bazari majmot.

Én is beiratnám valami sportra és idegen nyelvre is.még ilyen picik fogékonyak mindenre.

Minden jot a kicsilánynak :)

2013. jan. 31. 11:12
 5/17 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem sem kellene (ahogy itt az egyik válaszoló írta) írni, olvasni tanítani! Amúgy szerintem nagyon okos a kishúgod(már ha magától ilyen fogékony), büszke lehetsz rá, kevés ilyen gyereket látni.. sőt...
2013. jan. 31. 11:15
 6/17 anonim ***** válasza:
65%
Igen, szerintem is okos ha 3 évesen mindezt tudja. Azért ez nem általános. Nem szabad hagyni, hogy elkallódjon, fejleszteni kell, lehetőségeket biztosítani neki. Persze szerintem ez amúgy is alap. De még koránt sem biztos, hogy zseni lesz, mert elképzelhető,hogy csak most fejlődik gyorsabban mint az átlag és majd valamikor utolérik a társai. pl. Szász Marci, ős is így felnőtt korára már nem tűnik ki annyira, jó persze nyilván okos. Ugyan ez igaz lehet a gyengébb képességű gyerekekre is, mivel mindenkinek más a fejlődési üteme. Majd kiderül később, zseni-e vagy csak gyorsabban fejlődött, mindenesetre örülj neki, hogy ilyen kellemes társaság a kishúgod. Nyugodtan legyél büszke rá.
2013. jan. 31. 11:18
 7/17 anonim ***** válasza:
47%
Amúgy meg ki mondta, hogy bazári majom a gyerek? Nem lép fel a cirkuszban. Ezzel azért még nem is lehetne. És ha írni, olvasni tanul akkor mi van? Ha érdekli hát istenem, ha nem érdekli úgysem fog leülni hozzá, hisz csak 3 éves, ilyenkor nehéz a gyerek figyelmét olyannal lekötni ami nem érdekli. Egyszerűen csak erőltetni nem kell. Amúgy is egy idő után meg magától megtanul ha van érzéke hozzá, ismerek ilyen gyereket, de nem bazári majom, csak egy értelmes kisgyerek. Az olvasás nem atomfizika és nem kell bazári majomnak lenni hozzá. Bocs de baromság amit mondtok.
2013. jan. 31. 11:22
 8/17 anonim ***** válasza:
65%
Rendkívül büszke lehetsz a kis tesódra, mert ritka intelligens lehet, de ne vigyétek túlzásba! Az én kisfiam is sok mindenben tehetséges, de semmit nem erőltetünk. A nevelési tanácsadó simán elengedte 6 évesen a 7 évesekkel iskolába, mert annyira okos, mint az évvel idősebbek, de ő is megmondta, hogy ez a fejlődés egy idő után megállhat és csak szinten tartható. Az meg, hogy ennyire jó egyrészt azért, mert így született, másrészt meg, azért, mert általában felnőttek veszik körül és így több magasabb szintű infót szív magába. Csak ne dicsérjétek agyon, mert elbízhatja magát, és ha valami nem sikerül, akkor azt óriási kudarcként élheti meg. Mivel úgy látom egy több nemzetiségű családban éltek (magyar, angol, román nyelv)természetesen a nyelvvel érdemes neki foglalkozni, a tánc és az éneklés is jót tesz neki, mert mozgáskoordinációt elősegíti és a könnyebb olvasás és írás elsajátításában a zeneiség segít. DE nem kell még írni-olvasni tanítani, mert az az iskola feladata, és ha nincs szerencsétek és olyan tanárnőhöz fog kerülni, aki ezt nem tudja kezelni, akkor csak hátránya származik belőle, arról nem beszélve, hogy óvodai 3 évet meg végig fogja unatkozni. Hagy legyen gyerek semmiről nincs lekésve! Aki zseni az zseni később is, ha nem nyomják el, csak hagyják természetes módon fejlődni.
2013. jan. 31. 11:30
 9/17 anonim ***** válasza:
69%
Egy ekkora gyerek agya annyira fogekeony, hogy tulajdonkeppen barmit megtanul, amit tanitanak neki. Egyaltalan nem szamit kulonlegesnek. Akkor lenne kulonleges, ha ertene is, amiket megtanult...
2013. jan. 31. 11:31
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túlzásokba esel. Egész biztos vagyok benne, hogy egy angol anyanyelvű számot nem fog tökéletes kiejtéssel elénekelni, neked csak úgy tűnhet. Én is 2 évesen már folyékonyan beszéltem, az összes tv reklámot kívülről fújtam, mondókákat, meséket tudtam kívülről, 4 évesen ismertem a betűket, le tudtam írni a nevem, stb. Mégse vagyok csodagyerek...akivel nem tudnak annyit foglalkozni, mert dolgoznak a szülei, az a gyerek nyilván ezeket nem tudja, de majd megtanulja az iskolában. Ilyenkor nagyon fogékonyak a gyerekek, ahogy már előttem is leírták. Nem kell ennyire sztárolni, meg mondogatni se neki, hogy micsoda egy különlegesség, mert majd elbízza magát, később nem biztos, hogy ez jót fog neki tenni, mert majd nagyon elbízza magát.
2013. jan. 31. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!