Válaszolnátok pár mesével kapcsolatos kérdésemre?
1. Milyen meséket szoktál olvasni/mondani tíz év alatti gyerekednek?
2. Melyik a kedvenc meséje/mesekönyve?
3. Milyen mesefilmeket engeded, hogy nézzen tévében/dvd-n, gépen?
4. Mik a kedvencei?
5. Szoktad-e színházba, bábszínházba vinni?
6. Van-e a játékai között vagy a szobája berendezésén mesekarakter?
7. Szoktál-e gyermekmagazint venni neki? Ha igen, mit és miért pont azt?
8. Fontosnak tartod-e, hogy a gyerekek szeressék a könyveket? Hogy éred el ezt náluk?
9. Szoktál-e könyvtárba/gyermekkönyvtárba járni?
Nekem nincs (még) gyerekem, de szeretnék ezekre a kérdésekre választ kapni.
2,5 éves a lányom.
1. Sokféle mesét olvasok neki, a legjobban az állatkás, vonatos mesék kötik le.
2. Amit a legjobban szeret mesekönyvben: Bogyó és Babóca kertészkedik.
3. A következő meséket nézzük együtt vele (főleg neten keresztül): Bogyó és Babóca, Thomas, Chuggington, Uki
4. Az előbb felsoroltak a kedvencei.
5. Voltunk mér vele rövidebb előadásokon (színházi előadás volt kifejezetten gyermekeknek). Többször is fogunk menni, ha nagyobb lesz.
6. Mesekarakterek vannak a szobájában, én festettem neki őket. Pl. Micimackó, Bogyó és Babóca, Garfield
7. Kapott már Thomasos magazint, nagyon tetszett neki, de ezek általában idősebb gyerekeknek vannak (mármint a benne lévő feladatok). Viszont érdekli őt, ha felolvasom neki, és van amit meg is tud csinálni a feladtok közül.
Azért vettem neki ezt, mert egy időben Thomas volt a favorit, imádta, és fejleszti is a gyerkőcök agyát.
8. Jó, ha szereti a könyveket. Veszünk neki, kivesszük a könyvtárból, olvasunk neki, és remélem szeretni fogja majd az olvasást. De ha nem, akkor sem dőlök a kardomba. Van, aki nem szereti.
9. Igen, járunk könyvtárba. Apa nagy könyvrajongó, így ha megy, mi is megyünk, és a gyerekkönyveket jól átnézi a lányunk. Ha valami nagyon tetszik neki, akkor azt kivesszük.
Szia!A két kisebb gyereknek minden nap olvasok mesét.3és 7 évesek.Külön kell nekik olvasnom,de mind a kettő hallgatja.
1.A kicsinek most az Anna,Peti,Gergő,mást nem olvashatok,már nagyon unom,ő nem.A nagy mindenevő,rengeteg könyvünk van,a népmesék a kedvence.
2.A kicsi Bogyó és Babóca rajongó jelenleg,minden nap megnéz párat.Ezen kívül ami a minimaxon megy(Thomas,és az autósak).A nagy Disney rajongó,illetve a lovas,tündéres mesék(Mia és én meg hasonlók),magyar népmesék.Ezzel már a 4-esre is válaszoltam.
5.Mi családilag nem,elég korlátozott itt a lehetőség,de ha van elmegyünk,a szoktunk az túlzás
6.Igen természetesen van.
7.Igen a Szivárvány újságot,suliban ajánlották azért azt.
8.Igen fontosnak tarom,mesélek nekik,veszünk együtt könyvet,illetve van egy megtakarításuk,minden hónapban matricát kapunk érte,amit be lehet váltani könyvutalványra.Alkalomra mindig kapnak könyvet is(névnap,stb)
9.Nem.
3 gyerekem van, a legnagyobb 4 éves, úgyhogy róla írok.
1. Bartos Erika, Marék Veronika - ezeket nagyon szereti, ezen kívül vannak tündéres mesekönyvek, és van sok "hagyományos" mesekönyvünk is (van vagy 200 könyve)
2. Most éppen a tündéreseket szereti, de ez változó.
3-4. Film: Pingu, ToyStory, Eperke, Bogyó és Babóca, ezeket szereti, ezeket szokta nézni. Minimaxról mindent engedek neki, sokat szeret onnan.
5. Rendszeresen jár Bábszínházba (havonta), imádja.
6. Van pár mesekarakteres játék, de a szoba díszítésén nincs.
7. Magazint nem veszek.
8. Fontosnak. Nagyon szeretek olvasni és ő is imádja a könyveket, picibaba kora óta olvasunk neki. Nappal is, elalvás előtt is, olvasok is és magamtól is mesélek kitalált meséket. Soha nem erőltettem, csak csináltam ezt élvezetből, gondolom így rá is ráragadt a könyvek szeretete.
9. Igen, járunk könyvtárba, ő is tagja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!