Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Cataflam csepp beadása után...

Cataflam csepp beadása után mikor adhatok lázcsilapító kúpot?

Figyelt kérdés
Napi 3szor kell adnom cataflamot lányomnak és ha lázas akkor nurofen szirup helyett antiphyretikus kúpot. Beadtam neki a cataflamot de a láza felment. Mikor adhatom neki a kúpot, kell várni?
2013. jan. 25. 18:20
 1/4 A kérdező kommentje:
* lázcsillapító
2013. jan. 25. 18:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem úgy mondta a gyerekorvos,hogy kúp és szirup között legalább 2 óra szirup-szirup közt 4 óra,kúp és kúp közt is 4 óra teljen el.De azért ne 2 óránként add csak ha muszáj.
2013. jan. 25. 18:27
 3/4 anonim ***** válasza:

mikor adtad be a cataflam cseppet? nekünk elég sokára viszi le a lázat( 1 óra), de tartósabban. de szerintem hívd fel az orvost vagy az ügyeletet.mert a cataflam fájdalocsillapító, gyulladáscsökkentő, kis mértékben lázcsillapító, nem lázcsillapításra szolgál, de mikor mi ezt használtuk, akkor nem is kellett lázcsillapítás , csak max éjjel, mert max hőemelkedéig ment fel neki napközben. De egy dolgot kipróbálhatsz, egy próbát megér:

Magas láz esetén erdélyi módszer

Régi erdélyi módszer, ami tényleg remekül működik.

Magas láz esetén fogjunk néhány nyers burgonyát, reszeljük le és kössük a talpunkra, majd a lábunkat jól takarjuk be. Rövid időn belül lehúzza a lázat, akkor is, ha már a gyógyszerek nem segítenek.

Mikor levesszük a burgonyát, ne lepődjünk meg, forró lesz és szinte teljesen száraz. Célszerű a lábunk alá nejlonzacskót és egy régi törölközőt tenni, különben a krumpli foltot hagy a lepedőn, amit csak fehérítővel tudunk eltávolítani.

2013. jan. 25. 18:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy többféle hatóanyagú lázcsillapító létezik. a Cataflam és a antypiretikus (bocs ha rosszul írtam) más-más hatóanyagú. Azonos hatóanyagú lázcsillapító beadása között 4-6 órának kell eltelnie, de ha pl. a cataflam nem vitte le kellően a lázát, akkor egy más hatóanyagú lázcsillapító pl. az antip.kúp adható 2 óra múlva. Azért kell vagy inkább érdemes kivárni a két órát, mert a gyógyszerek két óra múlva érik el a maximális hatásukat. Az én gyerekemnél ez így is is van 1-5 de inkább 2 óra múla megy le a láza a lázcsillapító beadása után. Az én gyerekem naggyon sokat lázas, és már mindent tudunk a lázcsillapításról...
2013. jan. 26. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!