Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki visszament dolgozni annak...

Aki visszament dolgozni annak mennyi ideje jut a gyerekére?

Figyelt kérdés
Lassan 2 éves lesz a kislányom és bölcsis lesz.de ha elmegyek dolgozni hétfőtől péntekig reggel fél.9től este 6ig van a munkaidő+szombaton 1ig.alig leszek valamit a gyerekkel.teljesen kétségbe vagyok esve.fél 7mire haza érek.szinte vacsi fürdés és alvás.más hogyan dolgozik?mi a munkája?csak nekem jutm majd kevés idő a kicsimre?mit tennétek?ruházati elado vagyok
2013. jan. 25. 15:01
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Anyáink, nagyanyáink még a kisebb gyerekeket is vitték bölcsibe. Még is megoldották, hogy otthon foglalkozzanak a gyerekkel. Főzés közben is lehet vele beszélgetni, bevonni a munkába. Nincs szüksége agyereknek arra, hogy állandóan csak vele foglalkozzanak.
2013. jan. 25. 15:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hamarosan èn is visszamegyek,ettõl fèlek ,hogy kevès idöt tudok a kislányunkkal tölteni. Mondjuk hètvègèn nem dolgozunk. Azt sem tudom,hogy a fõzèst,hogy fogom megoldani. Ráadâsul reggeltõl estig dolgozok majd.Nem lesz könnyü. :'(
2013. jan. 25. 15:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is most fogok visszamenni egy hónap múlva, a kislányom 22 hónapos. Nagyon félek :-( Én amikor jeleztem, hogy mennék vissza akkor azt kértem, hogy ne olyan helyre kerüljek, ahol van szombati munkavégzés. Szerencsémre nem lett, viszont vezető pozícióba helyeztek, ami persze nagyon klassz , viszont így több felelősség , idegbaj, túlóra...

Már előre rosszul érzem magam attól, hogy nem lesz elég időm a gyerekre.

Aki meg azt írta, hogy nem kell állandóan a gyerekkel foglalkozni:

azért van átmenet az "állandóan" és a "szinte soha" között, de ami ma egy dolgozó anyának jut, az a kb. este egy óra, hát az szinte semmi. Nem tudom itthon miért nincs lehetőség részmunkaidőre normális bérért, csak néhány szerencsés embernek. Én is kértem a cégnél a részmunkaidőt és nem volt rá mód.

2013. jan. 25. 17:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó teljesen egyet értek veled!és én is félek hogy hogyan is lesz majd....:(
2013. jan. 25. 20:50
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam bolcsis volt. Nekem meg annyibol volt szerencsem, hogy reggel 9-re vittem (9-17 melo) es mivel a ferjem 7-15 melozott, o elhozta 15 orakor. Igy csak napi 6 orat volt ott. Delutan 15-17 oraig a ferjemmel volt a kisfiam es amig en hazaertem jatszodtak, meset neztek, elmentek a kozeli jatszoterre, mentek a parkba kismotorozni, neha fagyizni vagy uszni is eljartak. En 17 ora utan ertem haza es nyaron meg boven tudtunk jatszani. Olyan is volt, hogy felhivtam oket es ha a hatszoteren voltak egybol odamentem a melohelyrol. 18:30-kor vacsoraztunk kozosen es utanna is meg jatszodtunk 19:30 korul furdes es lefekves. Mi szombat, vasarnap nem melozunk igy azt egyut tudjuk tolteni. Rengeteg programot is csinalunk es minden vasarnap delutan kozosen eljarunk uszni.

Szamomra ami nehezebb volt az a hazimunka elvegzese. Amig otthon voltam, ha aprankent is de delutan amig aludt pl. felmostam a konyhat vagy furdot takaritottam, port toroltem de amiota dolgozom valasztanom kell. Vagy a hazimunka banja vagy a gyerekemmel eltoltott ido. :( Engem inkabb ez zavar. Igy miutan lefekudt este 8 utan tudok hazimunkazni amennyire van erom kiveve pentek meg szombat este mert akkor lazulok. Fozni nem fozok mert mi a melohelyen a fiam meg a bolcsibe evett (most mar az oviba).

Viszont mindennek ellenere en ugy erzem, hogy pozitiv oldala is van az egesznek. Kicsit feltoltodom a melohelyen fizikailag mert szellemi munkat vegzek. Jo a kolegakkal neha leulni ebedelni, nyugodtan meginni egy kavet es kicsit netezni. Szellemi lefaradsag utan nagyon jo hazamenni es teljes gozzel jatszani, ugymond kipihenten. :) Nincs meg bennem az a "varom az estet", hogy a gyerek elaludjon, hogy kicsit vegre nyugalom legyen egy hosszu nap utan. :)) Tehat ugy erzem az ido kevesebb de minosegibb amit vele tudok tolteni mert nem annyira monoton az egesz nap. Persze ez gondolom attol is fugg ki milyen melot vegez. Meglatod nem lesz semmi gond. Minden kezdet nehez de a gyerekek sokkal jobban tudnak alkalmazkodni a valtozashoz mint gondolnank.

2013. jan. 25. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!