Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hőemelkedés/láz ingadozása,...

Hőemelkedés/láz ingadozása, étvágytalanság? Valakinek volt már ilyen?

Figyelt kérdés

A lányom 16hónapos lesz. Másfél hete kezdett el taknyosodni, az már úgy-ahogy elmúlt neki, de már 5napja lázas és egyszerűen semmit nem hajlandó enni. Már teljesen ki vagyok idegileg, pedig a kedvenceit főzöm neki, de sem a főtt étel sem édesség, sem gyümölcs, se nasi nem kell neki, szóval tényleg alig eszik valamit, csak szopizik. A legjobban a hőmérséklet ingadozása aggaszt. Délelőtt általában csak hőemelkedése van(37,5-38 közötti) a délutáni alvás után viszont minden nap felmegy neki 38,7-39re. Voltunk ma orvosnál, meghallgatta a tüdejét, megnézte a torkát, fülét de semmit nem látott/hallott. Azt mondta, hogy lehet valami lappang benne, de most semmit nem lát. Én a fogaira gyanakodtam. Egyébként nagyon jó evő, nem válogatós gyerek. Nagyon vidám természetű, de mióta lázas csak én létezek számára, egész nap az ölemben akar lenni, egy lépést sem tudok tenni nélküle. Játszani nincs kedve, az ölemben ül és nézi a mesét, ha leteszem sír. Ha leteszem, hogy játszunk akkor csak úgy játszik, ha az ölemben ül. Nagyon szeret aludni, de mostanában még jobban. Már van 12foga, de eddig egyiknél sem voltak nagy problémái.

Volt valakinek hasonló?

2013. jan. 25. 00:04
 1/2 anonim válasza:
Hát az én kislányom 20 hós kora óta rengeteget beteg, a mandulájával. úgyhogy betegség terén van tapasztalatom. Neki is mindig alvás után szokott felszökni a láza, én úgy gondolom hogy egy vírus lehet, bár nem vagyok orvos, de sokat beszélgettem orvossal a betegségekről. A vírusok tudnak több napig tartó lázat okozni, úgy hogy nem igazán látszik a gyereken semmi. Gondolom adsz neki lázcsillapítót, és utána is felmegy hamar, vagy csak órák múlva? Betegség alatt normális ha nem eszik a gyerek, az is azt mutatja, hogy beteg szegényke. Akkor az én gyerekem sem eszik soha, mikor elmúlik a láza, utána kezd el fokozatossan visszatérni az étvágya. Biztos rossz a közérzete, azért bújik. Az enyém is mindig ezt csinálja, főleg ha lázas is, nincs kedve, ül az ölembe, és nyöszörög szegényke. Ez is azt mutatja hogy beteg. Nem hiszem hogy a nátha miatt van, főleg ha már el is múlt. Én azt sem hiszem hogy a fogától van. Azért ha még 1-2 nap múlva se javul vidd vissza az orvoshoz. Vizeletét nem nézte az orvos? Az tud még szép lázakat okozni ha ott szedett össze valamit. Azt mindenképpen meg kéne nézetni. De ha jóban vagy a védőnővel ő is meg tudja nézni, mert a csíkról amit bele szoktak tenni, meg tudja nézni hogy van -e kis gyulladás, vagy baci benne. szerintem ez fontos lenne.
2013. jan. 25. 11:51
 2/2 anonim ***** válasza:
ez a húgyúti fertőzés egyik tünete is lehet!!! Orvos, vagy vehetsz te is vizelet tesztet, amivel kideríthető
2013. jan. 26. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!