Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hirtelen étvágytalanság,...

Hirtelen étvágytalanság, ételundor mitől lehet?

Figyelt kérdés
Kétéves kisfiam szinte egyik napról a másikra nem eszi meg a levest, másodikat, pedig eddig imádta, két szedőkanállal simán megevett. maga ette eddig kiskanállal. most pedig ha elé teszem, nem akar magától enni, sőt ha a szájába adom, pár kanál után egyszerűen undorodva köpi ki, volt, hogy már öklendezve. Nem erőltetem, csak játékosan adogatom neki. Eleinte csak a sűrűbb levesekkel volt ez, most már mindegyikkel. És az étvágya úgy egészében megcsappant, sajnos mást se nagyon eszik. Bezzeg ha sütiről, kekszről túrórudiról van szó, azt megenné, sír érte, de gyümölcsöt, zöldséget vagy bármit, ami egészséges semmit nem eszik! Nem akarom sütire csokira rászoktatni, mert akkor tényleg nem fog mást enni, de éheztetni sem akarom, mit csináljak? Volt hogy azt mondtam neki, kapsz sütit, ha előtte megeszed a levest, ez motiválta egy ideig, de pár kanál után kiköpte, mintha undorodna, a sütit utána meg simán megette! Mi ez? Megrémít, mert három hét múlva kezdjük a bölcsit és ha így nem fog semmit se enni, nem tudom, mi lesz. Kisfiam mindig jó evő volt.

2012. júl. 16. 14:13
 1/1 anonim ***** válasza:

Az én kétévesemet is újabban etetni kell, pedig eddig csak egyedül volt hajlandó enni, az első perctől kezdve. Mondjuk nálunk nasi csak és kizárólag akkor van, ha evett normálisan, sőt, nem is pl ebéd után szokott kapni, hanem valamikor délután, így nem is "várja".

De mostanában az esti fogmosás körül is harc van, meg a reggeli pizsamából ruhába átöltözés is nehézkes. Bár, nálunk a figyelem-elterelés működik, azaz nem állok le vele vitatkozni, hanem valami tök mást kérdezek (pl hogy menjünk ki megnézni, tojtak-e a tyúkok, na akkor hirtelen azonnal hagyja levenni a pizsamát).

Szerintem ez is egy erőpróba a részükről, tesztelik, mit lehet és mit nem.

Majd elmúlik.

2012. júl. 16. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!