Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem féltek amikor beteg a...

Nem féltek amikor beteg a gyerek, hogy éjszaka belázasodik és nem veszitek észre?

Figyelt kérdés
2013. jan. 22. 20:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
50%
Nem szoktam. Ha beteg és láza van nappal, kap lázcsillapítót estére. Így nem megy fel nagyon, és -ha nem 40 fokosról van szó-, nem lesz baja akkor sem, ha mégis.
2013. jan. 23. 10:29
 12/14 anonim ***** válasza:

Lázgörcsös a kislányom. 7 hónaposan volt először rögtön légzésleállással. Szerencsére nappal, pont az orvoshoz menet.

Azóta vele vagyok ha beteg. Így többször sikerült már megelőzni a görcsöt, vagy enyhíteni. Kb 4-5 napja nem nagyon aludtam, csak szundikálok, megint hazahozott valamit az oviból. A doktornéni szerint nem influenza, de már én is köhécselek.

Ha beteg a kislány olyan vagyok, mint a veterán a tűzharc közepén. :) Képtelen vagyok nyugodtan henteregni az ágyamban.

2013. jan. 23. 13:15
 13/14 anonim ***** válasza:

Én is lefekvéskor adok gyógyszert, emellett általában nincs baj, ha mégis, nyöszörögnek, felébrednek.

Ha lázgörcsösek lennének, akkor én is jobban aggódnék, lehet, hogy akkor felkelnék 2 óránként, de nekünk szerencsénk van.

2013. jan. 24. 15:34
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon jól alvó apuka vagyok. Én is a telefonomon állítom be az ébresztést 2 óránként - ha beteg, de még nem lázas. Megnézem a homlokát, ha kétes, akkor fülben mérő lázmérővel megmérem. Nem olcsó, de sajnáltam felébreszteni egy lázmérés miatt, amikor a nyugodt alvás a legjobb gyógyszer.

Ha lázas, fülben (hónaljban) 38 fokos lázig nem szoktam csillapítani a lázat, mert a láz pusztítja a kórokozókat. De ha hőemelkedése van, akkor fél óránként hőmérőzök, és ha 38 fok fölé menne, akkor kúpot kap.

(Egy alkalommal volt, hogy eszte még rendben volt, és éjszaka szökött föl a láza. Általában estére rendesen belázasodik, ha beteg.)

Több alkalommal napokig csak 7,5 7,9 hőemelkedései vannak egész éjszaka. Ilyenkor mindig örülök, hogy nem adtam lázcsillapítót este.

Ha azonban estére a torkát, vagy az orrát határozottan fájlalja, akkor kap nurofent és az lázcsillapító is egyben.

2013. jan. 24. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!