Nem féltek amikor beteg a gyerek, hogy éjszaka belázasodik és nem veszitek észre?
Lázgörcsös a kislányom. 7 hónaposan volt először rögtön légzésleállással. Szerencsére nappal, pont az orvoshoz menet.
Azóta vele vagyok ha beteg. Így többször sikerült már megelőzni a görcsöt, vagy enyhíteni. Kb 4-5 napja nem nagyon aludtam, csak szundikálok, megint hazahozott valamit az oviból. A doktornéni szerint nem influenza, de már én is köhécselek.
Ha beteg a kislány olyan vagyok, mint a veterán a tűzharc közepén. :) Képtelen vagyok nyugodtan henteregni az ágyamban.
Én is lefekvéskor adok gyógyszert, emellett általában nincs baj, ha mégis, nyöszörögnek, felébrednek.
Ha lázgörcsösek lennének, akkor én is jobban aggódnék, lehet, hogy akkor felkelnék 2 óránként, de nekünk szerencsénk van.
Én nagyon jól alvó apuka vagyok. Én is a telefonomon állítom be az ébresztést 2 óránként - ha beteg, de még nem lázas. Megnézem a homlokát, ha kétes, akkor fülben mérő lázmérővel megmérem. Nem olcsó, de sajnáltam felébreszteni egy lázmérés miatt, amikor a nyugodt alvás a legjobb gyógyszer.
Ha lázas, fülben (hónaljban) 38 fokos lázig nem szoktam csillapítani a lázat, mert a láz pusztítja a kórokozókat. De ha hőemelkedése van, akkor fél óránként hőmérőzök, és ha 38 fok fölé menne, akkor kúpot kap.
(Egy alkalommal volt, hogy eszte még rendben volt, és éjszaka szökött föl a láza. Általában estére rendesen belázasodik, ha beteg.)
Több alkalommal napokig csak 7,5 7,9 hőemelkedései vannak egész éjszaka. Ilyenkor mindig örülök, hogy nem adtam lázcsillapítót este.
Ha azonban estére a torkát, vagy az orrát határozottan fájlalja, akkor kap nurofent és az lázcsillapító is egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!