Hogyan veszitek rá dackorszak küszöbén a 2 éveseteket, h arra menjen amerre akarjátok?
Ah de késöi gyereked van. :) na csak vicc volt.
Nekem lányom ezt 1 évesen kezdte, és 2 éves korára már szuprül lehetett vele sétálni. most 2,5 éves de semmi gondunk nincs vele kint.
DE amikor már elérkezett ez a csúnya idöszak sehova nem mentünk babakocsi nélkül. Megmondtam neki ha elszaladgál nem hallgat már is ül a babakocsiba és megyünk haza. Bizony kb 2-3x beültettem és mentünk haza, ordított és szinte fejjel lefele volt a babakocsiban, mindenki minket nézett de haza mentünk. Legközelebb csak a tényt említettem, hogy haza megyünk ha elszaladgál vagy nem csinálja amit mondok, és már jó gyerek is lett. Ha vissza esö bünözö volt akkor megfogtam és rögtön haza mentünk.
Mindenképpen fogd meg és induljatok haza. Ne engedj neki, olyat ne tegyél hogy elindultok haza fele és meggondolod magadat mert legközelebb addíg huzza amagát és semmit nem érsz vele. ha megigéred neki hogy haza viszed ha elszaladgál akkor meg is kell tenned, mert kakilni fog rád.
2,5 éves:
Ha utcán sétálunk akkor fogni kell a kezemet, ez a szabály. Akkor jöhet sétálva ha nagyfiúként viselkedik. (persze nem mindig jön be, olyankor felveszem és mondom neki, hogy csak az okos nagyok sétálhatnak) ha fogja a kezem akkor viszont percenként megdicsérem, hogy milyen ügyes, okos, milyen szépen sétál.
Ha olyan helyen vagyunk, pl: parkban akkor szaladgálhat. De szerencsére elég neki annyit mondani, hogy erre gyere, erre kell menni.
pocsolya kérdést pedig úgy oldottam meg, hogy megbeszéljük mekkora pocsolyába lehet belelépni, de abban sem szabad tocsogni, hanem óvatosan átsétálhat benne. (ha látom az alját akkor általában megengedem, vízálló a cipő-csizma, megmosni pedig meg lehet)
Nekünk nagyon bevált a dicséret és ha példát mondok neki(nézd milyen ügyesen sétál az a nagylány)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!