Mikor kezdődött a te gyerekeidnél a dackorszak?
Érdekes kérdés, mert attól függ, mit nevezünk dackorszaknak. Mivel már csecsemőként is elég sírós volt, nehéz megmondani, mikor kezdett igazán "hisztizni", arra emlékszem, hogy 15 hónaposan produkált először olyat, hogy szabályosan megijedtem.
Most 2,5 éves, hisztik jönnek-mennek, az utóbbi hetekben azonban elkezdődött az, ami szerintem a klasszikus dackorszak. Két kedvenc szava a "Nem" és a "De". Tök mindegy, mire. A miért-korszakkal párosulva ez úgy néz ki, hogy "Anya, mi ez?" "Szög" "Nem szög!" "Ne bántsd a húgodat!" "De bántom!" és társai. De ez nekem nem hajtépős, szerintem vicces. Nem a kisbaba bántása, hanem az, hogy mindenre csípőből nemet mond, és ebből néha aranyos helyzetek kerekednek.
Kb. Másfél évesen jött a mindent egyedül akarok csinálni, önálló vagyok korszak. Ha segíteni akartam, üvöltött. Ha nem sikerult, üvöltött. Ha nem kapott meg valamit, nem úgy volt minden, ahogyan ő akarta, üvöltött. Konkrétan a földön fetrengett nem egyszer, nyilvánosan is, ha mondjuk nem vettem fel. Vagy ha mondjuk el kellett indulni haza a játszóházból. Konkrétan nem volt nap, hogy ne téptem volna a hajamat.
Aztán kb 3-4 hónap után most ez normalizálódott, gondolom a bölcsi miatt is, mert ott nyilván próbálnak nem foglalkozni a hisztivel. De épp a héten dicsérte meg a gondozó nő, hogy nagyon jó gyerek volt, nem kellett fegyelmezni, nem hisztizett, nem akaratoskodott senkivel.
Elso kisfiamnal 2evesen voltak sirasok.Akkor szuletett kistesoja.Meg most is siros.De csak ugy,semmi kulonosebb ok nelkul tud sirni.Igazi hisztik kezdodtek az ovoda megkezdesvel egy idoben.Most 3,5eves.
Masodik kisfiamnal sztem mar most erezheto a dac.Most 1,5eves.Foleg ha faradt.Feltesszuk az autot a kocka tetejere nem jo,levesszuk az se jo,feltesszuk az se jo.Sikit foldre veti magat.felveszem h ne sirjon annal jobban kitekeredik a kezembol.Folytathatnam...Sokszor a hajam tepem mikor a nagyobbik elkezdi a hitszit,a kicsi megijed,o is sir, erre a nagyobbik is beindul meg jobban.Ilyenkor szivesen csak kisetalnek a hazbol,varnek hogy lenyugodjanak.Sajnos nem tudom oket egyedul hagyni :( a hajam tepem mar sokszor toluk! :) kitartas nekunk anyukaknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!