Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodában a dajka bántotta a...

Óvodában a dajka bántotta a kislányom. Te mit tennél holnap ha meglátnád a dajkát?

Figyelt kérdés
A Kislányom tavaly januárban kezdte az óvodát.Ma zokogva tört ki,hogy a Szilvi néni bántotta,elkezdtem kérdezősködni a 4 éves kislányomtól és azt mondat sokszor a karját szorítja a kedves dajka,és az óvónőtől megtudtam,hogy egy ideje nem is beszél senkihez a Kislányom.Olyan ideges vagyok,hogy legszívesebben orrba nyomnám a dajkát komolyan.

2013. jan. 21. 20:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
82%
Az óvodavezetőnél tennék panaszt és közölném a dajkával, ha még egyszer ezt csinálja, a gyermekvédelmiseknek is szólni fogok, remélem jól ráijesztenék, gondolom egyik óvoda se akarja, hogy a gyermekvédelem kimenjen vizsgálódni.
2013. jan. 21. 20:19
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
Elhiszem, hogy ideges vagy, én is az lennék a helyedben, de ez nem segít. Én azt tanácsolnám, próbálj lehiggadni, és holnap kérdezd meg a dajkát, történt-e valami negatívum a lányoddal, mert furcsának érzed mostanság, meg az óvónéni azt mondja nem beszélget senkivel. Nyugodt hangon faggasd ki, előbb-utóbb kibújik a szög a zsákból. Ne lássa rajtad, hogy ideges vagy, legyél határozott, de nyugodt.
2013. jan. 21. 20:20
 3/16 anonim ***** válasza:
91%
Első körben higgadtan megkérdezném mi történt. Én egyszer fogtam a keresztfiam kezét, de Ő lendületesen el akart menni a másik irányba, amit én nem vettem észre és így kicsit megrántotta gyakorlatilag a saját karját. Fájt neki, elkezdett sírni, erre előjöttek a szülei a másik szobából. Ne tudd meg milyen sztorit adott elő nekik. Nagy, könnyes boci szemekkel, hogy én szánt szándékkal ki akartam tépni a karját. Kb. Ő is ennyi idős volt. Persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy nem lehet igaz, de ne ess egyből neki, úgyis tagadni fogja.
2013. jan. 21. 20:21
 4/16 anonim ***** válasza:
89%
Azert egy 4 eves gyerek szavanak nem feltetlenul kell hitelt adni... Az en gyerekem pl eloszeretettel mondta azt, hogy nem adtak neki ebedet, pedig csak nem ette meg, mert nem szerette. Beszelni kell a dadussal, normalisan, kulturaltan, nem tamadva, az ovono jelenleteben.
2013. jan. 21. 20:21
 5/16 anonim ***** válasza:
85%
Én is azt mondom nyugodj meg és kérdez rá mi történt pontosan.
2013. jan. 21. 20:30
 6/16 A kérdező kommentje:

Igen ezt én is tudom,hogy ha igaz akkor is tagadni fog.

De olyan nehéz megnyugodni most.

2013. jan. 21. 20:31
 7/16 anonim ***** válasza:
89%

Beszélj egy-két olyan szülővel akivel jóban vagy, hogy legyen szíves faggassa ki a gyerkőcét a történtekről.

Én ezt tettem. 4 éves kisfiam múlt héten közölte, hogy a dadusnéni elvette előle a kaját, pedig Ő még enni szeretett volna. Első felindultságomban beszélni akartam vele és az óvónővel, de a férjem meggyőzött, hogy előbb puhatolózzam. Van egy nagyon kedves anyuka, akivel sokat szoktam beszélgetni, és tudom ,hogy a kislánya sokat mesél az ovis történésekről. Amit a kislánytól megtudtam: soha nem történt olyan szitu, amit a fiam állított, inkább az ellenkezője. Nagyon sokszor előfordul, hogy a csoport nagy része már rég játszik vagy ebéd után már le is feküdt, az én fiam még csámcsogja a kajáját holt nyugodtan. senki nem háborgatja, addig eszik ameddig szeretne, nem vesznek el előle semmit. Hogy a sztorit honnan szedte rejtély számomra.

Most képzeld el mi lett volna, ha letámadom a dadust. Biztos ferde szemmel nézett volna a gyerekemre ezek után.

2013. jan. 21. 20:47
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nos, az is egy megoldas, ha a gyereket a dajka kozelebe veszed es valami semleges temarol beszelgetest kezdemenyezel vele. HA valoban bantotta a kicsit, a gyerek osztonosen el fog huzodni, moged fog bujni. Akkor lehet kerdezni, hogy "nahat, Szilvi neni, ugy tunik mintha Katika felne toled. Szerinted miert van ez?" vagy valami hasonlo. De letamadni nem szabad, mert -barmilyen nehez is elismerin- agyerekek nem mindig mondanak igazat, neha kitalalnak hihetetlen torteneteket is.
2013. jan. 21. 20:50
 9/16 A kérdező kommentje:
7-es köszönöm ez nagyon jó ötlet erre nem is gondoltam.
2013. jan. 21. 20:52
 10/16 anonim ***** válasza:
45%

Ahogy magamat ismerem,kitépném a szívét másnap!!! :S

Utána lehet,hogy megkérdezném mi történt...de ez én vagyok :)

Egyébként írtak az előttem szólók csupa jókat,szerintem is érdemes puhatolózni kicsit !

Biztos,hogy én sem tudnék könnyen megnyugodni...nem egyszerű!

2013. jan. 21. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!