Megfulladt volna?

Figyelt kérdés

Nem rég itt volt unokatesóm a férjével és a 1,5 éves fiukkal. Hoztak ropit, egy idő után a gyerek keservesen elkezdett szinte már zokogni, és a ropi felé nyúlni, hogy neki kell.

Az apja akart neki törni és adni, de unokatesóm úgy leordította fejét, hogy csak néztünk, mert hogy megfullad tőle a gyerek. Eltartott egy darabig a vita, még így vendégségben is a gyerek meg csak bőgött...

Ti mit reagáltatok volna, okozhatott volna fulladást a ropi?

2013. jan. 21. 17:11
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Hát, lehet. Azt tudom, hogy régen az unokatesóm volt elnyomva, most úgy látszik változott a helyzet. Amúgy apró darabokban én is adtam volna neki, csak kíváncsi voltam, hogy jól gondolom e.
2013. jan. 21. 18:36
 12/21 anonim ***** válasza:

Szerintem az anyuka, lehet már poróbálta a ropit és lehet probléma adódott belõle, ezért ijedhetett meg.

A melegszendvics héja nem ugyanaz, mint a ropi.

2013. jan. 21. 18:44
 13/21 anonim ***** válasza:
Hát az én fiamból kiindulva, ő kétévesen is megfulladt volna egy ropitól, mert iszonyú lusta rágni. 3 évesen egy virslitől majdnem megfulladt. Gyereke válogatja.
2013. jan. 21. 18:47
 14/21 A kérdező kommentje:
Igaz, ahány ember...mondjuk nála a rágással semmi probléma, de tényleg nem egy egész ropit akart , csak egy darabot.
2013. jan. 21. 18:53
 15/21 anonim ***** válasza:
először azt hittem ez valami vicc. 1.5 évesen a gyerekeim nemhogy ropit ettek, de kesudiót, diót (még mandulát is de pssssssszt... :DDD)
2013. jan. 21. 19:07
 16/21 anonim ***** válasza:
Az egyik gyerekem nekem is már 1 éves kora előtt rendesen rágott, a másiknak soha nem mertem adni kiflit és társait. egyszer adtam, de neki az volt a célja, hogy teljesen telitömje a kis pofazacsiját és utána egészben nyeljen. Apró dolgokat meg egyszerűen nem volt hajlandó rágni. Most 4 éves, pl a narancsot , mandarint gerezdekben nyeli, nem rágja. Minden darabos kajálás rémálom volt. :)Van ilyen is.
2013. jan. 21. 19:33
 17/21 A kérdező kommentje:
Jó azért nem kell átmenni flegmába, köszi a válaszokat!
2013. jan. 21. 19:42
 18/21 anonim ***** válasza:

Hát azért egy kis darab ropitól ugyan mi baja lett volna ha mindenki ott van, figyelik és örlő fogai is vannak? Nem egy egész szálat adtak a kezébe ahogy olvasom. Egyébként az elsőnél én is paramami voltam amivel azt értem el hogy 1. a fiam nagyon válogat 2. sokáig nem rágott rendesen 3. sok ételt nem is ismert mert annyira elutasította őket.

A második harmadik gyerekem már biztos hogy kisdarab ropit is meg sok más dolgot is evett 18 hósan. Mogyorót mondjuk pont nem, mert az nem mállik szét ha esetleg le is csusszan a torkán és attól tartottam azért, azzal megvártukl a teljes 20 fogas fogsort, ami egyiknl 2.5 éves korában volt, a harmadiknál pedig nem tudom mert ő még 2 sincs.

2013. jan. 21. 19:48
 19/21 anonim ***** válasza:

egy ismerősöm 3 éves fia majdnem megfulladt a mogyorótól :(

én ezért nem mertem neki 1,5 évesen ilyeneket adni

egyébként szerintem tipikus az eset, általában anyuka az aggódós, apuka meg laza, most persze hisztisnek nézzük anyukát, de ha az a ropi neadjisten tényleg félremegy, akkor már másként látnánk a történetet

a szülőknek tisztázniuk kéne egymás között ezeket a dolgokat előre

2013. jan. 21. 19:49
 20/21 anonim ***** válasza:

Az én kisebbik lányom 16 hónaposan evett ropit. Vendégségben voltunk, nővére is ette. Adtam egy kis darabot, megnéztem mit csinál, és szépen elnyammogta. 1-2 darabot megevett. Semmi baja nem lett. Vannak már rágófogai, ill. a darabos étellel sem volt soha problémája.

(A nagyobbik lányomnak ennyi idősen még nem adtam, pedig ő is meg tudta volna enni, dehát első gyerek.)

Ismerek egy kisfiút, aki 3 évesen letüdőzte a mogyorót. Altatásban vették ki neki. Azóta ezzel vigyázok, de a ropi azért szétmállik a szájukban.

2013. jan. 21. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!