Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerektartás! Férjem 4 éve...

Gyerektartás! Férjem 4 éve nem fizet semmit a gyerekek után. Tehát válásunk óta semmit sem fizetett. Ez tényleg bűncselekménynek számít?

Figyelt kérdés

Azóta kiderült,h a nagyobbik gyerek cukorbeteg. Ez ugye több kiadással jár,mert sokkal drágább a diabetikus élelmiszer,és az orvos sem a közelben van.Meg egyébként is két iskolás gyerek nem kevés pénzben van.

Még soha nem segített minnket,és a gyerekek sem kaptak semmi.Pedig dolgozik az ex.

2013. jan. 21. 15:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a bíróságon tudod feljelenti, és úgy tudom visszamenőleg is behajtják rajta. (LEgalább is megpróbálják)
2013. jan. 21. 15:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
biróság jogköre pénzt be lehet hajtani rajta illetve a fizetéséöböl bizonyos % át levonhatják és neked utalják de ezt már rég kelett volna kérvényezni
2013. jan. 21. 15:56
 3/10 A kérdező kommentje:

már beadtam a bíróságra a papírt,de kérte az ex h mondjam vissza peren kivűli megegyezés miatt,és fizetni fog.

de ez nem történt meg.

sőt ő fenyegetőzik,ha elmegyek a bíróságra,akkor mindent elkövet h bebizonyítsa h rossz anya vagyok.

tehát zsarolnak az új feleségével.

2013. jan. 21. 16:01
 4/10 anonim ***** válasza:

mekkora egy szemét....

bocsánat

2013. jan. 21. 16:12
 5/10 A kérdező kommentje:
igen az,és még szépen fogalmaztál.
2013. jan. 21. 16:29
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A papír beadással ne várj mert beadástól számított fél évre visszamenőleg lehet csak férni.

Mond meg neki, ha nem fizet akkor kéred az állami megelőlegezést aztán majd az állam behajtja rajta.

2013. jan. 21. 16:56
 7/10 anonim ***** válasza:
nem férni hanem kérni.
2013. jan. 21. 16:56
 8/10 Golan Trevize ***** válasza:

Szerintem ne mondj semmit, csak menj a bíróságra.

Az ilyen nem érdemel mást.

2013. jan. 21. 16:57
 9/10 anonim ***** válasza:

úgy tudom fél évre visszamenőleg lehet igényelned a pénzt. Vagyis már rég fel kellett volna jelentened. Nálunk fordítva volt, apukám akart visszakérni gyerektartást fél év passzív miatt, de mire eljutottunk a bíróságra már egy év eltelt, a bírónő annyival elintézte, hogy azt se tudta mi van a lányával és elküldte.

A férjed mivel még a gyerektartást is sajnálja a gyerekeitől, semmilyen módon nem tudná bebizonyítani, hogy nálad jobb szülő ettől aztán nem kell tartanod.

2013. jan. 22. 14:30
 10/10 A kérdező kommentje:

mindenkinek köszönöm h írtatok..

a bíróságra mindenképpen elmegyek,mert ez így tarthatatlan állapot,a hónap végére már alig marad pénzünk,és nehezen jövünki nagyon..

volt amikor felhívtam az apát h adjon 3000ft-ot a gyereknek színházbérletre,de annyit mondott h szánalmas vagyok h koldulok ennyi pénzért..perze nem adott.

tehát nehéz ez a helyzet,mert nem fogja soha megérteni h a gyerekek után igenis jár a pénz..mégha nem is sok..de ugye minden számít amikor a kasszánál fizetek..

2013. jan. 22. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!