4 éves kislányom annyira szégyenlos és félos mások elott, hogy nem mer/nem tud egyáltalán szerepelni /pl. szavalni az oviban/, ezért mindig kimarad az ovis musorokbol, hogy segítsek neki, hogy legyozze ezt a félelmét?
Figyelt kérdés
2013. jan. 21. 13:12
11/13 anonim válasza:
...ugyanis a megfelelési kényszer nem tesz jót a személyiségfejlődésnek.
Amúgy jókat írsz, előző. Bizonyos óvodai csoportok nevelési programját kritizáltam.
12/13 anonim válasza:
Én gondolom, hogy a "szerepeltetési kényszer" alatt nem valami durva erőszakot kell érteni a kérdező kislányának ovijában sem. Az más kérdés, hogy ha látják egy kisgyereken, mennyire nem hajlandó megmukkanni sem önállóan ilyen alkalmakkor, miért nem találnak rá megoldást. Az én lányom volt az oviban fű, fa, virág, szél, nyuszi, madár...:-))Nyújtózkodnia, hajlongania, ugrabugrálnia kellett - némán a többiek között, vagy körtáncolt, énekelt velük. Ő sem érezte magát kirekesztve a fellépésből, és semmi olyanra nem kényszerítették, amit nem akart. Nem egyedül volt ilyen kis "fékezett habzású". Az óvónők direkt találtak ki olyan elemeket a műsorba, amibe bevonhattak hozzá hasonló gyerekeket is, elmondták szülőin. Nem volt belőle sem sértődés, sem egyéb probléma.
13/13 anonim válasza:
A baj ott van, hogy nem való műsor az óvodába. A legtöbb magyar oviban már nem szerepeltetik a gyerekeket, max évente egyszer ,de számos csoportban abszolute nincs helye, szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!