Ovis probléma sok mindene eltűnik a lányomnak, elvész, csak engem zavar ez?
Nem ellopják, hanem így nyoma vész, és mások cuccai meg hozzánk vándorolnak.Felerészt apa, felerészt én járok érte (a másik gyerekem is oda jár, de ő fiú neki a 3 év alatt kb. ha 5 dolga eltűnt akkor sokat mondok) és sajnos legtöbbször korán visszük (7.20) és későn (16.55) megyünk érte de többször volt mostanság hogy direkt hamarabb mentem vagy később vittem hogy tudjak beszélni az óvónőkkel a problémáról. 3 éves múlt a lányom. Csat és hajgumi vagy hajpánt kell a hajába mert kis vékonyszálú a haja, lóg bele mindenbe (meg ezt az óvónők is kérték hogy legyen összefogva). Ruhái mindig szép, gondozott, ápolt, nem melegítős kislány (ezt nem úgy írom hogy az baj lenne, csak én szeretem ha nem melegítőben van egész nap).
És tűnnek el a dolgai miközben meg más gagyi foltos, kopott nyúlott cuccok meg hozzánk kerülnek. Csatjainkat számolatlanul veszem már mert olyan még nem fordult elő hogy reggel viszem a gyereket valahogy és délutánra ugyanúgy meglegyen a csat és a hajgumi. Tök más gumi van a hajában, hajpántja eltűnt 2 is, hajcsatjait mondom, nem is számolom már.
Nadrág is más volt ráadva mint az övé (jó oké lehet hogy leette leitta de akkor hol a mienk.) Próbáltam más szülőkkel is beszélni hogy nem került e hozzájuk dehát mindenkivel nem tudtam beszélni.
Szóltam nem egyszer kérdeztem hogy mi legyen a megoldás, semmi választ nem kaptam/kapok. Én megértem hogy nem tudnak minden gyerekre odafigyelni egyesével hogy meglegyen a cuccuk de akkor mi a megoldás, vágassam le a gyerek haját és járassam a legrosszabb ruhájába mert az úgyse baj ha fele nincs meg?Ez a megoldás? Értem én hogy ne a legdrágább ruháiba járjon, és nem is abban jár hanem olyan közép árfekvésesbe, de azért nem vagyok milliomos hogy havonta újítgassam a ruha készletet.
Annyira úgy érzem, hogy nem is figyelnek oda a gyerekemre.
Szülői persze majd febr lesz akkor fel fogom hozni a témát, dehát nem tudom mennyire lesz megoldás rá, meg hát más anyukának nem tűnik fel hogy idegen holmi került a háztartásba?
Hát én ezt is egy jó ötletnek találnám...majd fel is vetem a szülőin. De múltkor mondjuk azt mesélte az óvónéni nevetgélve hogy vmi kisfiú fogott meg pár hajgumit és lehúzta a vécén hehe, mondom ja nagyon vicces. Egyszer kétszer, de nem mondják már hogy MINDIG a kisfiú húzza le a gumikat.
Radásul azért is bánt mert vannak persze kedvenc anyukák kedvenc kislányai (biztos más is tudja miről beszélek akik valahogy mindig hamar elviszik a gyereket, és elcseverésznek az óvónénikkel) akik szintén nem melegítőben járnak még, persze nekik nincs ilyen gondjuk, mondták is, hogy nekik mindig mindenük megvan...Szóval kicsit úgy érzem, mi nem vagyunk azok a szülők akikkel jóban akarnak lenni és a mi gyerekünk holmijára nem figyelnek annyira...
Ja és akkor ilyet szól az anyuka: Ő megmondja a Hannácskának (Lilikének tök mindegy) hogy VIGYÁZZON a dolgaira és VIGYÁZ IS ! Ergo az én 3 évesem a béna mert nem vigyáz a holmijára.
A ruháink jó részében (amit váltósnak viszek) mind benne van a jel (ez is egy olyan dolog hogy ettől mondjuk később eladhatatlan, vagy tovább adhatatlan lesz mert vagy kivágom a cetlit de akkor se méret semmi nem látszik benne vagy benne díszeleg a jel amitől meg összekeverhető más csoportban mondjuk- de oké ezen már túlléptem írjuk bele alkoholossal-beleírtam).
És van olyanunk ami jelesül együtt tűnt el, meg a hajgumik, hajcsatok stb.be értelemszerűen nem tudok jelet tenni.
Kis bugyiba is nehéz mert ott meg zavarja a cimke a lányomat.
Benne van a jele,neve a kislányodnak az összes ruhájában?
A gumit csatot igaz nem lehet megjelölni, de nekünk minden másban ott a jele is, neve is.
Nálunk is van csatos kiskosár, de alvákor minden kislány kiteszi az óvónéni asztalára, és onnan veszik el. Igaz ő már középsős, de nem nagyon vesznek el még azok sem. (Gumiját rá szokta újabban tenni az alvós játék lábára.) A kiskosárba meg a talált tárgyak mennek.
Szerintem nem vagy elég erőszakos.
Én nagyon keményen rájuk törtem a legelső alkalommal a kesztyűjét (amit ráadásul odavarrtam a kabáthoz) letépték és kinnt hagyták az udvaron. Nagyon felemeltm a hangomat (mint egy alpári bunkó).
Soha azóta semmi probléma nem volt. Ha bármivel gond volt (mondjuk leevett valamit), akkor az óvónők jönnek elém és mesélik el, nehogy én vegyem észre előbb.
Biztos utálnak és megvan a vélményük rólam. De hullára nem érdekel. Bármilyem utálatos is megtanultam már, hogy így kell viselkedni, ha azt akarod, hogy rend legyen és ne nézznek baleknak.
A tutyi-mutyi anyukák, apukák meg csak dünnyögnek magukban halkan, meg a saját gyerekükkel veszekednek az öltözőben, hogy megint mi történt, mi hol van...
Nálunk is egy kis kosárba gyűjtik az eltűnt cuccokat. Mondjuk nálunk ruha nem tűnt még el a 1,5 év alatt, de a hajgumikat csatokat nem is említsd. Napi egy pár hajcsat valahol az oviban elvész. És persze nálunk is megkövetelik, hogy legyen, ne lógjon a gyerek haja. Szomorú, de nem tudok rá megoldást! Én már szóltam, hogy nem lehetne egy helyre letenni, hogy a gyerek megtalálja, állítólag délutáni alvásnál az ágy mellé kell tenni, de így sincs meg soha.
Ruhára azt tudom tanácsolni, hogy mindenbe írd bele a jelet. Mert ha valakihez odakerül és nincs benn jel lehet hogy nem is foglalkoznak vele, hogy visszakerüljön a gazdájához. A lányom sokszor visz be pónit, én annak a talpára is ráírom a jelét, hogy tudják ki, plüssállatok címkéjére úgyszintén.
Hát én nem szúrom le a lányomat soha emiatt néha megkérdezem persze hogy nem emlékszik e hol volt utoljára rajta mert amúgy nagyon jó a memóriája és sokszor megmondja hogy hol hagyta el múltkor is az óvónőknek fogalma se volt és a lányom beszaladt a csoportjába és egy másik kislány szekrénye mellett volt vmi dolga.
Játékot ne is említsük azt már be se viszek/viszünk meg is a balhé minden áldott reggel mikor "ebúcsúzik" a póni vagy bármilyen kis holmi amit addig hozott magával, de azt már tényleg nem tudom keresgélni. Persze 16.50 felé mikor odaérek már úgy néznek rám mint a véresrongyra hogy miért nem megyek előbb, de ez már nem érdekel mondjuk. Meg mindig jönnek a lelkizéssel hogy jaj szegény xy-ka már nagyon várta anyut, meg már nagyon unatkozott...fú ilyenkor de ideges tudok lenni mondtam is múltkor hogy hát igen de xy-nka akkor még szomorúbb lenne ha nem lenne mit egyen másnap...Persze erre jött a védekezés hogy óóó tudják ők hogy milyen nehéz a mai világban meg stb.stb..
Na szóval van probléma az a lényeg.
Az a baj, hogy én kultúr embernek tartom magam és azt gondolom (én hülye..) hogy mindent meg lehet normálisan beszélni. Illetve a szülőin is azt mondták hogy bármi gond van HOZZÁJUK forduljunk mi szülők először mert mindenképp megoldják valahogy. Na ahhoz képest hiába is mondom, csak a vállukat vonogatják, értse meg anyuka ennyi gyerek holmijára képtelenség figyelni (na ne már, a fiam óvónénijei meg érdekes mód tudnak figyelni 26 gyerek cuccára??).
Én nem akarok durváskodni velük, mert félek hogy a gyerekem "szívná" meg , vele lennének nem törődömök vagy nem olyan kedvesek vagy ilyesmi. Bár lehet hogy már így is ez van, ezt nem tudom sajnos, nem látok bele napközben a történésekbe, mindenesetre a lányom nem igazán szeret oviba járni, örül ha nem kell menni véletlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!