Torokgyulladásra milyen szert adjak 3 évesnek?
Bármilyen korának megfelelő szirup, ami jó lázra, fájdalomra és gyulladásra is. Panadol, Nurofen, de a legjobb ilyen esetben szerintem a Cataflam csepp, viszont azt csak orvos írhatja ki. Mert az, ami kifejezetten gyulladáscsökkentő, ami egyben leviszi a lázat és a fájdalmat is csillapítja.
Ha a fiamnak van ilyen jellegű betegsége, akkor nálunk 4-5 napig napi 3-szor kell ilyen jellegű gyógyszert adni.
Ha torokgyulladása van, akkor nem értem miért nem kapott antibiotikumot. Erythrotropot szoktunk szedni torokgyulladásra, de az csak receptre adható. Javaslom a Nurofent, az gyulladáscsökkentő. Egyszer az orvos azt mondta azt adjam neki, mert nem segítettek az antibotikumok. De a Nurofen segített. Napi háromszor kellett kapjon 2,0 ml-t. De akkor még csak 1 éves volt.
Illetve nemrég napi egyszer cataflam cseppet, mert annyira fájt a torka, hogy nem is evett. A Cataflam enyhítette a fájdalmat. Viszont, ha adsz neki Nurofent, Cataflamot nem adhatsz és fordítva is igaz. Szerintem először a Nurofent próbáld.
Az én lányom is 3 éves, én lándzsás utifű szirupot adok neki köhögésre. Hamar felszaggatja neki, és 2 nap után már mindig látható a javulás. Egyébként én is szedtem már belőle, mikor egyszerre köhögtünk, de nekem egy hét után sem használt. De az a lényeg, hogy a lányomnak igen. Mindig van itthon.
Egyébként szerintem a homeós gyulladás csökkentő gyanánt írta, mert az okozhatja a torokgyuszit, és az pedig a köhögést. Tehát lehet nem írt hülyeséget. A C vitamin pedig nálunk is mindig alap, bármi miatt viszem el dokihoz.
A nurofen ugyanúgy láz, fájdalom-, és gyulladáscsökkentő, mint a Cataflam, csak a hatóanyag más. A Cataflam diklofenák, a Nurofen ibuprofen. A Cataflam viszont csak napi egyszer adható, ha jól tudom, erősebb gyógyszer.
Szerintem kezdetnek elég a Nurofen, napi háromszor, a 6 óra betartásásval. Cataflam és Nurofen együtt nem adható!!
Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek. Cataflam is van itthon, teljesen kiment a fejemből, azt a nagyobbik gyermekemnek írták fel ősszel, de nem került rá sor, bontatlan. A Cataflamban lévő lázcsillapító magas lázat is levisz? Azzal együtt más lázcsillapító alkalmazható?
Én sem értem miért nem kapott "rendes" gyógyszert a lánykám, félek, nehogy szövődménye legyen. Gyulladás szagú a szája, szerintem a homeos bogyó nem erre való. Köszönöm mindenkinek, megy a zöld kéz.
a torokgyulladást 90 %-ban vírus okozza, ezért nem adott antibiotikumot
én a múltkor 1 hétig szenvedtem a torokfájástól, a végén elmentem az orvoshoz, mert már nem tudtam nyelni, felírt olyan gyógyszert mint a Cataflam, vagyis fájdalomcsillapítót, de amint elmúlt a hatása, ismét fájt, fogtam magam, vettem egy üveg mézet, még a kv-ba is azt tettem, nekem másnapra nyoma nem volt a torokfájásnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!