3 évesen mekkora elmaradás tekinthető még normálisnak?
Olvasom a kiskönyvet, hogy miket kéne már tudni, és hát nem nagyon tudja. Jövő hónapban lesz 3.
Pl. mondja teljes nevét, lakcímét. Nem mondja.
Ismerje fel az a alapszíneket, egyet sem tud mondani.
Mivel még alig beszél. Illetve senki nem érti, hogy mit. E/2 személyben beszél.
Pl. ha azt akarja, hogy segítsek:
-Nena! Segítsek!!!!
A nena az én vagyok.
A mozgással nincs baj, mászókázik, ugrál, ahogy kell. Inkább a beszéddel meg a kommunikációval van elmaradva.
A szobatisztasággal sem nagyon haladunk. Nincs már rajta nap közben pelenka, de még sokszor bepisil. Azt mondták az oviban, hogy így nem fogják felvenni. Ilyenkor mi van, ha lejár a GYES, és nem tudok visszamenni dolgozni?
3. szülinapja körül a länyom (2. gyerek, teso akkor 5 eves volt, fiu) egyetlen szot sem mondott, nem beszelt, maximum annyit, hogy Viräg, ha kimentünk az udvarra.
Nagyszülökkel együtt laktunk, apa nelkül.
Oviba bepisilt, hazaküldtek.
Most föiskolära jär, hatalmas tehetseg, rengeteg versenyt megnyert.
Szoval nem kell aggodni.
Voltam vele 4 különböző helyen, legutóbb azt mondták, hogy semmi baja, csak a mondatszerkesztéssel van gondja, amit logopédus megold. Most az oviban heti kétszer kap fejlesztést, meg itthon is csináljuk minden este. Mellette TSMT.
Mik vannak, ugye?
Ugyanakkor 3,5 évesen tegnap 2,5 órát ordított itthon, mert elfogyott a keksz. Soha nem érte el hisztivel, amit szeretett volna, szóval egyszerűen nem értem, hogy miért tart még ott viselkedésben ahol egy 1,5 éves gyerek.
Erről már rég le kellett volna szoknia.
Nem tudom hova lehetne még elvinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!