Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 évesen mekkora elmaradás...

3 évesen mekkora elmaradás tekinthető még normálisnak?

Figyelt kérdés

Olvasom a kiskönyvet, hogy miket kéne már tudni, és hát nem nagyon tudja. Jövő hónapban lesz 3.

Pl. mondja teljes nevét, lakcímét. Nem mondja.

Ismerje fel az a alapszíneket, egyet sem tud mondani.

Mivel még alig beszél. Illetve senki nem érti, hogy mit. E/2 személyben beszél.

Pl. ha azt akarja, hogy segítsek:

-Nena! Segítsek!!!!

A nena az én vagyok.

A mozgással nincs baj, mászókázik, ugrál, ahogy kell. Inkább a beszéddel meg a kommunikációval van elmaradva.

A szobatisztasággal sem nagyon haladunk. Nincs már rajta nap közben pelenka, de még sokszor bepisil. Azt mondták az oviban, hogy így nem fogják felvenni. Ilyenkor mi van, ha lejár a GYES, és nem tudok visszamenni dolgozni?

2013. jan. 16. 20:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

3. szülinapja körül a länyom (2. gyerek, teso akkor 5 eves volt, fiu) egyetlen szot sem mondott, nem beszelt, maximum annyit, hogy Viräg, ha kimentünk az udvarra.

Nagyszülökkel együtt laktunk, apa nelkül.

Oviba bepisilt, hazaküldtek.

Most föiskolära jär, hatalmas tehetseg, rengeteg versenyt megnyert.

Szoval nem kell aggodni.

2013. okt. 3. 02:13
 12/14 A kérdező kommentje:

Voltam vele 4 különböző helyen, legutóbb azt mondták, hogy semmi baja, csak a mondatszerkesztéssel van gondja, amit logopédus megold. Most az oviban heti kétszer kap fejlesztést, meg itthon is csináljuk minden este. Mellette TSMT.

Mik vannak, ugye?

Ugyanakkor 3,5 évesen tegnap 2,5 órát ordított itthon, mert elfogyott a keksz. Soha nem érte el hisztivel, amit szeretett volna, szóval egyszerűen nem értem, hogy miért tart még ott viselkedésben ahol egy 1,5 éves gyerek.

Erről már rég le kellett volna szoknia.

Nem tudom hova lehetne még elvinni.

2013. okt. 9. 15:05
 13/14 anonim ***** válasza:
Miért hisztizett? Talán mert hullafáradt volt... ez is lehet ám a jele.. a napi plusz fejleszőtgyakolratok és a TSMT elfárasztja amellett ,ohgy az oviban is ott van.. illetve az,ohgy be van zárva,mert ilyen időben nem tudod úgy kivinni játszani mint máskor. Semmi gáz van ez így.. nekme néha az 5,5 éves fiam hisztizik dolgokon... a hiszrti nem 1,5 éves kori sajátosság. Kezelni kell és kész ennyi ezzel sem pszichológus sem más nem tud mit kezdeni, netketk kell lekezelni. Sok sikert:)
2013. okt. 10. 09:21
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi, remélem igazad van, mert amióta szeptemberben újra kezdtük az ovit, úgy érzem, mintha visszaesett volna 1 évet a szocializációban.
2013. okt. 10. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!