3 évesen mekkora elmaradás tekinthető még normálisnak?
Olvasom a kiskönyvet, hogy miket kéne már tudni, és hát nem nagyon tudja. Jövő hónapban lesz 3.
Pl. mondja teljes nevét, lakcímét. Nem mondja.
Ismerje fel az a alapszíneket, egyet sem tud mondani.
Mivel még alig beszél. Illetve senki nem érti, hogy mit. E/2 személyben beszél.
Pl. ha azt akarja, hogy segítsek:
-Nena! Segítsek!!!!
A nena az én vagyok.
A mozgással nincs baj, mászókázik, ugrál, ahogy kell. Inkább a beszéddel meg a kommunikációval van elmaradva.
A szobatisztasággal sem nagyon haladunk. Nincs már rajta nap közben pelenka, de még sokszor bepisil. Azt mondták az oviban, hogy így nem fogják felvenni. Ilyenkor mi van, ha lejár a GYES, és nem tudok visszamenni dolgozni?
Munkanélkülin maradsz a gyerekkel.
Keresd fel a nevelési tanácsadót lehetséges,ohgy logopédiai oviba kéne menjetek.
Szia!
Az én nagy fiam a héten töltötte a 3-t.
Szinte semmit nem beszél.Jobban mondva nem, szia, apa, papa, mama, kérlek kaka, cici, tütü.Ez az alap szókincse.De ha csak egyetlen gyerek is van a környezetében aki már beszél akkor már olyan szavak is elhagyják a száját hogy kérlek, szeretlek, légyszi, szivesen,autó, ajtó, ház, labda, gyere, siess.
Szóval látod hogy tudna beszélni, csak nem akar, jobban mondva az ovónő, védődő, gyerekorvos is azt mondta nincs rászorulva mert "kitalálom" ezért inkább nem erőlteti meg magát.No meg ott van az is hogy első gyerek, a környéken nem nagyon van más kisgyermekes , szóval "nincs aki ösztönözze".
Érdekes amúgy ez a szin téma, meg teljes név, lakcim.
Az enyém arra sem hajlandó sokszor hogy megmutassa hol a füle vagy a lába.De ha olyanja van megmutat magán mindent, még mondja is.A szineket nem mondja, de ha elé teszem a ceruzákat és kérem mondjuk a pirosat akkor ideadja.Tudni tudja csak mondani nem akarja.
Nem tudsz esetleg másik ovodát keresni vagy beszélni az igazgatóval?
Szobatisztaság?
Éjszakai alváshoz pelenka , napközbenihez nem, ritkán vannak balesetek.Viszont ha nagyon belemélyül a mesébe bepisil, kivéve ha az apja itthol van.
Nem az a beszélős alkat , szerintem legalábbis nem kell emiatt otthon tartani.Azt mondják hogy az ELSŐ FIÚ gyermekek amúgyis később kezdenek beszélni.Ne aggódj!
A védődő a státuszon mit mondott?
szerintem az orvos tovább fog küldeni. enyém 2 évesen beszélt ennyit és tovább küldték.
azóta beindult a beszéde, már ovis, szobatiszta, 3 éves státuszon minden kérdésre válaszolt.
egyébként ha egy nagyon rendes pszichiátert kifogtok (az vizsgálja első körben) akkor beírja a papírra, hogy pl. pervaziv fejlődési zavar, és akkor jár a meghosszabbított gyes. én is kapom még pár hónapig ezzel a problémával, persze fejlesztésekre is kell vinni ami elég húzós, de azt is meg lehet oldani, pl. a nev. tanácsadó ingyenes, bár nem tudom ott van-e beszédbeindító terápia.
egyébként más problémája nincs? mennyire mutogat, érteti meg magát?
akkor viszont tényleg menni kéne végre valamerre. testrészek megmutatása 2 évesen "kötelező", tényleg el van maradva és ez neki sem jó.
pszichiáterhez menjetek első körben, nev. tanban csak pszichológusok vannak
mi van?
nevelésibe sni kód? ezt ugye te se hiszed el??? :D
csak bizottság adhat sni kódot!
amúgy bocs, hogy megkérdezem, de téged nem érdekel a gyereked? csak a pénz amit utána kaphatsz? mert elég furcsa, hogy ilyen elmaradásokkal nem viszed őt sehova, miközben egy pszichiátriai felmérés és több féle fejlesztés ingencsak elkélne neki.
tudod mi a baj? hogy ha értelmi baj van vele akkor már így is baromira el vagytok késve és ha tovább húzod, na akkor jöhet majd az sni kód meg a spec ovi, suli...
bocs, hogy kicsit durva voltam, csak felbosszantottál, hogy ennyire nem érdekel a gyereked problémája. mi mentünk koraiba, nev tanba, helyi kórház gyermekpszichiátriáján, 3 féle fejlesztést kapott, most kezdjük a 4.-et és nincs sni kódunk.
mik vannak, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!