TEjallergiás majdnem 4éves gyerekemnek milyen tápszert kérjek amit meg is iszik, ami felirható 90%-an? Pepti az nagyon nem jött be
tápszert????
ugyanmár nem két éves
van rizstej, esetleg szójatej vagy kókusztej de nem tápszer
4 évesem is a tápszert issza. 6 éves korig gond nélkül felírják. Csak a tápszer tartalmaz hasznos összetevőket. a rizstej az csupán rizstej, legfeljebb plusz kálcium van benne, amiben annyira nem hiszek, másrészt nem mindegy, hogy venni kell 3 naponta 600 ft-os tejet. A tápszer legalább tartalmaz mindent ami a tej miatt kiesik.
De sajnos én is csak a pepti plus kettőt tudom mondani, az én fiam is ezt issza. És megy közgyógyra. Minden reggel két deci kötelező az orvos szerint. esténként szoktam neki rizstejet.
Pregomin.
Kimondottan tejallergiás gyerekeknek van. Felírják ezt is. Nekünk a gasztroenterológus ad egy ajánlást 1 évre, ez alapján felírhatja a háziorvos is.
Az én fiam 3 éves, még legalább 2 évig ezt fogja inni, persze, ha közben csoda nem történik, és esetleg kinövi a tejallergiát, de erre nagyon-nagyon kicsi esély van, gyakorlatilag 0.
Off:
1-3. válaszolónak:
Sajnos a növényi "tejek" nem tartalmaznak semmi olyat, ami "beépülhetne" a gyerekbe.
Van olyan ételallergiás gyerek, akinek a dokija valamilyen multivitamint javasol. Nekünk a tápszert javasolta. A gyerek issza, nincs ezzel semmi gond. Ahogy ti reggel és este odaadjátok a bögre tejet, én úgy a tápszert.
Fehérjeallerigás gyereknek azért írnak fel tápszert, hogy a fehérjeállományt pótolja, nem azért, amiért egyébként 2 éves kor alatt.
Mi milumil sinemilt kapunk, 4 doboz 1500 ft, ez kéthavi adagunk, napi 2x2 dl-t kell innia a lányomnak.
Milupa Som!
Fiam imádja!
3 dobozért fizetek 5-600 ft-ot 90% közgyógyra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!