Megmondjam, hogy igazából nem a nyuszi hozza az ajándékot?
7éves kislányommal tegnap beszélgettünk.Mondta,hogy nagyobb bicikli kellene neki.Erre mondtam Én,hogy majd irunk a nyuszinak,hogy hozzon.Erre Ő kérdően rám néz.
-Miért Anya,nem te szoktad eldugni az ajándékokat?
Hebegtem-habogtam,de tagadtam mindent.Mondtam,hogy dehogy,a nyuszi hozza.Ma is kérdezte,hogy tényleg van-e nyuszi.Nem tudom mit tegyek.Elmondjam neki?Olyan jó abban a hitben élni,hogy tényleg jön a nyuszi a Télapó,a Jézuska. Nem tudom mit tegyek.
Esetleg kimagyarázhatod magad,h a nyuszi téged szokott néha megbízni az ajándék beszerzésével,mert te jobban tudod minek örülne,a nyuszi pedig így is nagyon elfoglalt.
A nagyfiam 7 éves,néha kezd már kételkedni,de ilyenkor elég neki egy kis megerősítés:a mikulás beleharapott a sütibe és megtalálják reggel, a nyuszi belerakta a fészekbe az ajándékot,stb...és persze anya szokott is velük beszélgetni.:))Mármint a Mikivel és a nyuszival.:)
Az a baj ezzel szerintem, hogy előbb-utóbb valaki úgyis elmondja neki, és akkor csalódni fog. Nekem soha nem mondták, hogy a Télapó hozza az ajándékot, mégis irtam neki levelet.
Persze nem baj, ha ő hisz benne, csak ha netán most megy suliba, akkor valamelyik új osztálytársától hallja majd, és biztos szomorú lesz szegény.
Ezt már magyarázhatod...Legjobb bevallani az igazat. Nem azért fog csalódni a gyerek, mert nincs nyuszi, hanem azért, mert 7 évesen már elég tájékozott és azt gondolhatja, hogy az anyja hülyére veszi.
Azt mondod: "olyan jó hinni abban...". Még nem nőttél fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!