Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyedülálló anyuka vagyok,...

Egyedülálló anyuka vagyok, nem nagyon értem az ovikérdést?

Figyelt kérdés
Egyedül nevelem a kislányomat, aki idén novemberben tölti a 3 évét. Szeptemberben mennék vissza dolgozni, felveszik őt szeptembertől az oviba, vagy 2 hónapig bölcsibe kell íratnom még be nem tölti a 3-at?
2013. jan. 14. 21:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha már szobatiszta és van elég hely az oviban, akkor fel fogják venni, nem kell bölcsibe iratni. Az én lányom is így volt. 2012 novemberében töltötte a 3-at, de szeptembertől már oviba járt. Április körül vannak a beiratkozások, irasd be nyugodtan szeptembertől oviba.
2013. jan. 14. 21:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Legtöbbször elég nehéz év közben váltani. Ha felveszik bölcsibe, akkor maradjon egy évig. Ha felveszi az ovi szeptembertől (felveheti, hisz betöltötte a 2,5-et, de ez hely kérdése), akkor persze annál jobb. De a nevelési év szeptemberben kezdődik, év közben be- vagy átjutni kevésbé esélyes (de ez sem lehetetlen).
2013. jan. 14. 21:43
 3/4 anonim ***** válasza:
76%

ovi függő. nálunk nincs olyan, hogy 3 éves kor előtt kezdhet egy gyerek. sőt! nálunk kifejezetten arra rámennek, hogy ha pl. novemberi a kicsi akkor majd csak jövő szeptemberben kezdje az ovit, addig legyen bölcsibe, így nem kell évet ismételnie (feltételezem térítési díj lehet a dolog mögött)

fiam most kezdte az ovit, 3 éves. az egész oviban van vagy 5db 3 éves :( a csoportjában 4+ mindenki, mert aki előbb ment vissza dolgozni, az maradt is a bölcsiben

2013. jan. 14. 21:44
 4/4 Denisa W. ***** válasza:
Betöltött két és fél éves kortól mehet a gyerek oviba, ha van hely, de ha dolgozik is a szülő, akkor szinte "kötelesek" felvenni, nekem ezt mondta az itteni vezető óvónő. Vigyél a beíratkozásra munkáltatói igazolást (ha tudsz), de szerintem anélkül sem fognak piszkálni. 2 hóanpra biztosan nem is vennék fel bölcsibe, és értelme sem lenne, mire beszokna, kezdhetnétek elölről...
2013. jan. 15. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!