Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hol vannak a fővárosban...

Hol vannak a fővárosban Montessori illetve Waldorf óvódák? Illetve mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekelnek ezek az óvodák,de nem tudom,hogy anyagilag megengedhetjük-e magunknak,érdeklődnék,hogy milyen kiadásaink lesznek,ha a kettő közül valamelyik óvoda típust választjuk,illetve hol találhatóak.Nagyon örülnék ha tudnának tapasztalt anyukák segíteni.Előre is köszönöm.
2013. jan. 13. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]

itt megtalálsz mindent a waldorf ovikról

2013. jan. 13. 22:33
 2/8 anonim ***** válasza:

és a montessori

[link]

2013. jan. 13. 22:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem is jó a gyerekekhez való hozzáállásuk ezeknek a pedagógia módszereknek, nagyon hezitáltam, nem ilyenbe kellene-e adnom az enyémet (végül nem ez lett).

A barátnőm gyerekei viszont Waldorf oviba, illetve iskolába járnak, ezeknél havi 30 ezer körüli egy gyerekre a „hozzájárulás” (bár nekik sok gyerekük van, így azt mondják, kedvezményt kapnak…).

Ahogy látom, jobbára olyanok tudják ilyen intézménybe járatni a gyereküket, akiknél az anyuka otthon van, legalábbis a barátnőméknél az óvoda csak fél egyig tart délután, az iskola pedig kettőig, és mivel csak egy óvónő és osztálytanító van, ha az megbetegszik (vagy pl. a nagy hó miatt nem tud bemenni a suliba), akkor meg kell tudniuk oldani, hogy ha reggel kiderül, hogy nincs ovi/iskola, akkor a gyerek hol legyen. Persze ilyenkor általában a szülők összebeszélnek, és csinálnak valami közös programot – de lássuk be, ha valaki dolgozik, ezt nem tudja megoldani.

Ami még költség, hogy kocsival kell hozni-vinni a gyereket, hiszen általában távolabb vannak ezek az intézmények a lakóhelytől, mint a körzetes óvodák/iskolák.

2013. jan. 14. 10:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem olcsó, az biztos.

Arra pedig tényleg felkészülhetsz, hogy a Waldorf intézményekben sokkal több "közösségi munkát" várnak el a szülőktől, mint hagyományos redszerűben. Nagy igazsága van az előttem szólónak: teljes állásban dolgozó szülők esetén nehéz ezeknek megfelelni. Nem lehetetlen természetesen, de nehezebb. Barátnőm Waldorfos, szülei elváltak. Édesanyja egyedül neveli barátnőmet és a 14 éves öccsét (a sulit apuka fizeti). Az anyuka kb minden ilyen közösségi program megbeszélése után mondja, hogy ő most szar anyának érzi magát, mert mindenki süt-főz, pakolást atökömtudjamit vállal egy ilyen rendezvényre, ő meg alig tud valamit felajánlani. Aztán persze rájön, hogy ja kérem úgy könnyű, ha az asszonynak nem kell dolgozni csak a gyerekkel kell foglalkozni:) Neki zenepedagógusként plusz egy gyermekkórus vezetőjeként konkrétan ideje nincsen még sütögetni sem, nemhogy mondjuk büfészolgálatot vállalni a délelőtt közepén egy iskolai rendezvényen. Szerencsére mondjuk a Waldorf filozófia miatt ezért őt nem nézik ki.

2013. jan. 14. 17:05
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,ha addig nem kerülök be a médiába nem valószínű,hogy telik majd rá,még egy évem van :D

Még egyszer köszönöm a válaszokat,tényleg jó lehet ha ilyen óvodába járhat a gyerek. :)

2013. jan. 17. 15:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Hidd el, nem lesz a gyereked semmivel sem több, sem kevesebb, akár Waldorf akár hagyományos oviba jár;)
2013. jan. 17. 15:28
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értek egyet a 6. hozzászólóval. :)

Elég sok iskolát megnéztem, mikor a gyerekemnél időszerű volt a választás, és csak a Montessori-jellegű suliban láttam azt, hogy a tanítók és a gyerekek is igazán felszabadultan viselkedtek ezeken a bemutatóórákon. Nekem nagyon szimpatikus a kooperatív oktatás a „normál” sulikban folyó frontális oktatással szemben, ahogy az is, hogy igyekeznek élménnyé tenni a tanulást, nem a száraz anyagok bebiflázása az alapkövetelmény.

Egy ilyen suliba való jelentkezéskor pedig előny, ha valaki hasonló óvodából jön.

(A Waldorf nekem már túl alternatív, de persze ez ízlés dolga.)

2013. jan. 17. 16:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem is azért szeretném,ha ilyen óvodába járna,mert azt gondolom,hogy ettől több lesz,vagy jobb,távol álljon tőlem az ilyesféle gondolkodás,de ha boldogabb,kiegyensúlyozottabb,és könnyebben veszi az élet akadályait,akkor ezt a lehetőséget is számításba veszem :)
2013. jan. 18. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!