Jó ötlet kb. fél éves korban családi napközibe adni a babát? Heti max.3 napra gondoltam, a többi napon családtag vigyázna rá. Nagyon közel lenne hozzánk.
Megint 5 vagyok :-)
Okés, ha már megvan a gyerkőc, és még mindig így érzed, akkor ez így van rendjén. :)
Az a lényeg, hogy Te jól érezd magad, és ha Te a munka+gyerek "együttesben" találod meg a teljességet, akkor a baba is nyugodt lesz, és megszokja ezt. :-)
de a segítség tényleg nagyon jó ha van...
Sok sikert kívánok!
De olyan hamar elszaladnak az első évek!Én megőrülnék ha nem láthattam volna az első lépéseit,nem én látom az első önálló kanalazását,nem nekem mondja az első szavait stb...ezek pótolhatatlan emlékek amiből 10-20 év múlva is táplálkozunk és ezeket az emlékeket SOHA senki nem veszi el Tőlem!Ezekről mind leakarsz maradni??Azt megértem ha tényleg nagyon szűkössek az anyagiak vagy ha a munkáltatód közli,hogyha nem mész vissza nem tartják fent a helyed met a muszály az nagy úr de te külön kihangsúlyoztad,hogy igenis szeretnél visszamenni dolgozni!
Akkor az én kérdésem:Nem szertnél részt vennei a gyereked első 1-2événél??Mert a fent említett dolgokról(első zsvak,első léptek)így le fogsz maradni.
Ráadásul írod,hogy 3 nap CSANA a többi nap családtag vigyázna rá!Tehát én ebből azt hámozom ki,hogy min. 5 napban dolgoznál.
Ráadásul miért élsz állami alamizsnán?ha dolgoztál előtte,volt bejelentett munkád akkor gyanítom nem 20-30 ezres gyesből élsz hanem gyedből ami a fizud után jár..vagy nem jól gondolom!
Hidd el,az első évek visszahozhatatlanok!
És ettől nem érzem magam hiper-szuper ősanyának,de úgy gondolom dolgozhatok még életemben épp eleget!
írtam, hogy nem heti 5 napban mennék vissza. :)
nem őrültem meg. heti 5 nap*9 órában, azért ennyire nem vagyok munkamániás. :)
később igen, de fél éves korában a babának semmiképp'!
hát nem tudom, nekem nem lesz meg a teljes fizetésem.
jóval kevesebb lesz az állami juttatás, vagy minek nevezzem.
tehát anyagilag rá leszünk kényszerülve, ezt már most tudom.
Nézd, nekem a "gyereknevelés" még nem egy 6 hónapos babánál történik!
Egy másfél-kétévesnél már lehet lavírozni a munka és a gyereknevelés között! De szerintem egy 6 hónapos baba ehhez még pici. Ő még annyira tőled függ!
Lehet szeretni a munkát, ezzel nincs gond, sőt, de egy ilyen pici babánál még igenis mindent háttérbe kell szorítani, a munka utáni vágyat is!
"Heti max.3 napra gondoltam, a többi napon családtag vigyázna rá."
Így szólt a kérdésed kiírása!
Én ebből következtettem,hogy akkor nem heti 1-2 napról lenne szó!
"hát nem tudom, nekem nem lesz meg a teljes fizetésem."
Igen ezt akkor is tudtad mikor belevágtatok a babaprojektbe!
Senki nem a teljes fizetését kapja míg gyeden van!
Vagy te azt gondoltad,hogy ugyanazt a pénzt kapod míg otthon vagy a babával???Akkor mielőtt babát vállaltato kicsit tájékozódni kellett volna ezekről a dolgokról!
Szerény véleményem az,hogy akkor nem vállalok MÉG babát ha nincs egy olyan anyagi hátterem,hogy ne viselje meg a családi kasszát ha mondjuk a fizetésem 70%-át kapom csak 2 évig.
nem hiszem, hogy sok gyerek születne akkor, ha mindenki arra számítana, hogy évekig otthon van a gyerekével. mármint olyan anyagi helyzetben van, hogy otthon tud maradni. :)
nem értem, hogy nálunk ez miért nem megoldható. külföldön meg miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!