Ajánlana valaki gyermek ekcémával foglalkozó orvost?
8. vagyok
A kiváltó ok a fiamnál tej- (tejfehérje és tejcukor is), tojás-, tőkehal- és nagyfokú porallergia.
Kevés lenne itt a hely, hogy felsoroljam, mivel kentük és kezeltük mindezidáig, persze a szteroidossal kezdték neki és mellette zsírozókkal próbálkozott a doktornőnk (magán orvoshoz is járunk). Mivel már elmúlt két éves, így Protopic-kel kezelik most, ami bár nem szteroid, de az immunrendszerbe babrál bele (nem is tudom, melyik a rosszabb, bár én nem nagyon használom egyiket se, csak ha már nagyon-nagyon muszáj), ezen kívül van egy A-vitaminos testápolója, ezzel kenik a bölcsiben, naponta többször; reggel-este zsírozót és karbamidos testápolót és puhítót használunk felváltva (gyógyszertári kevert krémek).
Kipróbáltuk az összes csodakencét az 5000Ft-os La Roche-tól kezdve a sheavajas szappanokig, de ezek a gyógyszertári krémek érnek a legtöbbet, igaz hónapokig kísérletezett 3 doktornő, hogy a fiunk bőrének megfelelőt kitalálják! Ezen kívül alkalmanként használunk speciális készítményeket a sebekre, attól függően, a sebesedés melyik stádiumában vannak.
Tavaly csináltunk egy 10 alkalmas elektromágneses akupunktúrás kezelést, az jó volt abban, hogy sokkal könnyebben beszívta a bőre a krémeket, jobban hatottak.
Naponta 5 ml Aeriust és erős viszketés esetén 3*15 csepp Fenistilt szed a gyerek. (Annyit ér, mint halottnak a csók!)
Havonta egy 10 napos Protexin kúrát csinálunk, az ételallergiásokra jellemző felszívódási zavar miatt, ez nem is okoz problémát, ezen kívül évente 3-szor 2 üveg Isoprinosín immunerősítőt is meg kell innia.
Mindezek mellett egy életvidám, jó erőben lévő, huncut kiskölyök a mienk, nem erősítjük benne a betegségtudatot, ezzel együtt kell élnie, ennyi. Tudja, hogy kenni kell, ha száraz, viszket a bőre, hogy nem ehet meg semmit, amit nem engedélyeztünk, hogy be kell venni a gyógyszereket és meg kell inni a tápszert, bármennyire is fura íze van. (Tök szerencsénk van, hogy nem kell ezzel kínlódni, szó nélkül megeszik minden gyógyszert. Szerinte a Zinnat is finom...brrr)
Már a bölcsiben a többi gyerek is teljesen megszokta az ő "másságát", sőt, ha a fiam elbújik egy kis magányos vakarózásra, már szólnak neki, hogy ne vakarja, mert fájni fog, és szólnak a gondozónőnek, hogy be kell kenni a gyerekünk kezét/lábát, mert viszket. Tudják, hogy sokat kell innia, és hogy nem ehet az ő kajájukból, sütijükből, nem is kínálgatják, elfogadják, hogy ők ehetnek a fiam által vitt süteményből, de a fiunk nem ehet az övékéből.
Előző vagyok.
Vérből nézték meg, mire allergiás.
Mi úgy kezdtük, hogy kerestünk egy bőrgyógyászt, mint írtam, találtunk egy nagyon jót. Ő rendezett nekünk időpontot allergológusnál és javasolt egy gasztroenterológust. Az allergológus kérte a vérvizsgálatot, ő elrendezett mindent. Az allergológushoz évente kell menni kontrollra, kivéve, ha valami adódik, mivel a bőrgyógyász havonta lát bennünket.
Mi magánúton mentünk, mivel SZTK-s alapon 2 hónapra kaptunk időpontot, mondván: sürgős, mert csak 8 hónapos a gyerek. A háziorvosunk is azt javasolta, magán úton keressünk valakit, mert ez élethosszig tartó probléma, szerencsés, ha a gyereket egy doktor tudja végigkísérni.
Én írtam Seres Klára doktornőt.
Az én gyerekemnek 16 hósan csinálták meg a Heim Pálban az allergiatesztet, szúrkálós módszerrel is és vért is vettek tőle. Mivel negatív lett az eredmény, így elmentünk ehhez a dokihoz (mert tejtermékek hatására mindig ekcémás lett a bőre). Sokat segített nekünk ez a nőci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!