Kisfiam füléből folyik a genny. Mit érdemes ilyenkor tenni, hogy hétfőig kihúzzuk?
Pénteken jártunk a gyermekorvosnál megfázással,lázzal, száj fájdalommal. Kiderült aftás, és be van a torka gyulladva. Kapott antibiotikumot, köptetőt. 3éves a fiam, normálisan nem tudta megmondani hogy hol fáj, csak mindig a kezével matatott a szájába, nem is gondoltam a fülére, hogy azért is sír annyira, nem csupán azért mert fájnak a hólyagok a szájában. Most pedig el kezdett a füléből folyni a genny. Mindenképpen vissza szeretném hétfőn vinni az orvoshoz, mert a fülébe bele sem nézett mikor nála jártunk.
Mi ilyenkor a teendő? Víz nem érheti ugye? Szerintetek ér valamit a meleg a fülecskéjének? Gondolok a felmelegített sóra. Minden tanácsot nagyon várok, és szívesen fogadok! Köszönöm ha válaszoltok
Szegénynek kiszakadt a doghártyája!
Azonnal vidd el fül orr gégész ügyeletre, ezzel nem lehet várni, mert a későbbi hallását befolyásolhatja. Nem tudhatod mekkora a szakadás, mindenképpen szakorvosnak kell látnia, nem a körzetinek.
Jobbulást!
Szerintem is vidd az ügyeletre, az a biztos. HA mégsem, akkor ne érje semmi a fülét, ne cseppents bele semmit, ne érje víz.
Infrázhatod is, ha van infralámpád, de a meleg só is beválhat.
1. vagyok.
Van olyan eset, amikor a melegítés csak rosszat tesz, mert ha gyulladás van, a meleg csak erősíti a gyulladást.
Én semmi estre sem kísérleteznék.
Gyerekkoromban végignéztem ahogy a tesómnak örökké kifakadt a füle, csomószor felszúrták, nem volt leányálom.
Később a tesóm 3 gyerekéből 2-en fülesek lettek, állandó gennyesedés, már szinte bérletük volt a fülészeten.
Sajnos erre hajlamos lehet valaki, itt a megelőzésre kell a későbbiekben nagy hangsúlyt fektetni, hogy ne fakadjon ki magától. De majd elmondja az orvos!
Arra készülj fel, hogy a fülészet ügyeleten ezren lesznek:( Vigyél sok enni-innivalót, mesekönyvet, stb, mert órákat kell várni, de a hétfő szerintem késő lesz.
nálunk sajna nincs fülészet ügyelet...
:( Csak gyerekorvosi meg felnőtt
A doghártyája biztosan nem szakadt ki.Esetleg a dobhártyája tudna...
A lényegre visszatérve? nem kell egyből az ördögöt a falra festeni.Nyilván nem játék,ha már genny folyik belőle,de azért ne dobálózzunk már itt ilyenekkel!Szegény anyuka meg idegösszeomlást kap.
Orvosi ügyelet egyértelmű.Nem kell hogy fülészetis ügyelet legyen,ez a városok 80-90%-ban nincs is.Sima ügyeleten is el tudnak látni,másnem hogy kihúzzátok hétfőig és akkor irány a szakrendelés.
Jobbulást!
Hétvégén ha nincs gyermek ügyet ahol laktok, a kórházba kell vinni a gyereket, a gyermek osztályra, ott az ügyeletes orvos megvizsgálja.
Ezt ne húzd hétfőig!!!
Természetesen észrevettem az elírásomat, a doghártyát, de úgy gondoltam, vagyunk annyira intelligensek, hogy fölösleges még egy kommentben hozzáfűznöm a doBhártya kifejezést, hisz mindenki tudja, hogy miről van szó.
Az pedig, hogy ne riogassuk a kérdezőt a dobhártya szakadással, egy butaság.
Szerinted honnan jön a genny? Neked sem volt még semmi hasonló tapasztalatod e téren, látom.
Ez borzasztó fájdalommal jár, mármint az, hogy feszül a hártya, és a genny átszakítja. Ilyenkor alábbhagy a fájdalom, mert megszűnik a nyomás, de a baj, még ott van, kezelni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!