Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A szopitea szerint a terheség...

A szopitea szerint a terheség vége felé érdemes elkezdeni inni, segíti a tejtermelést. Tényleg így van? Mikor kezdjem el? 4hetem van. Előtejem már folyik

Figyelt kérdés
2009. júl. 17. 23:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Én itt olvasom, hogy mennyi tejserkentő van, de bevallom, semmit ilyet nem ittam, és mégis van tejem. Nem ér rá megvárni, mennyi tejed lesz? 3.5 hós baba anyukája.
2009. júl. 18. 06:48
 2/6 anonim ***** válasza:

Csak ha megszületett a babád.

[link]

Laktoherbet iszom már 4 hóanpja, de inkább a folyadék miatt, csak szoptatok.

2009. júl. 18. 08:14
 3/6 anonim ***** válasza:
A tejelválasztás a méhlepény leválásakor bekövetkező hormonális változásokra indul. Az előtej más kategória. Mindenképpen tanácsos megvárni, amíg magától belövell, és csak utána inni a tejserkentő teát, ha egyáltalán szükség lesz rá. Ha előbb elkezded inni, mellgyulladást is kaphatsz, mert a normál folyamatokat annyira felerősíti az elején, h' nincs meg az a fokozatosság, amit a természet "kitalált" (a baba gyomra születésekor kb. akkora, mint egy meggy, napról napra tágul, ahogy a tej mennyisége növekszik). Egyik barátnőm a szülés utáni órákban már itta, iszonyatosan bedurrant a melle, a tejcsatornák szinte elzáródtak, a baba nem tudta bevenni a szájába a bimbót, annyira feszült. Elég fájdalmas, ha ki kell masszírozni, ezért tényleg azt tanácsolom, h' előre ne kezd inni. Minden jót!
2009. júl. 18. 08:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Mindenképp csak szülés után kezd inni, miután már megtörtént a tejbelövellés. Szoptatós tea nélkül is épp eléggé fog fájni és feszülni a melled! :S

Szerintem a kórházba se vidd magaddal, majd csak ha hazamentetek és úgy érzed szükség van rá, akkor kezd el!

Nekem rengeteg tejem volt (már a kórházban fejnem kellett), a kisfiam kb 2 hetes lehetett mikor elkezdtem inni a Milupa szoptatós teáját, azt is inkább csak a vitaminok miatt. (Most már 19 hónapos a "kis bocim", 15 hónapos koráig szopizott.) :D

Könnyű szülést és sikeres szoptatást kívánok Neked! :)

2009. júl. 18. 09:01
 5/6 anonim ***** válasza:
egyetértek az előttem szólókkal! Nekem 3 hónapos a kisfiam! kis haspók! Nem ittam szülés előtt teát, és mégis szülés utáni napon este megkezdődött a tejbelővellés, addig csak előtej volt. Igaz, akkor éjjel kellett kicsi tápszer:(, de másnap reggeltől annyi volt, hogy fejnem kellett! és azután sem kellett tea! Most csak folyadéknak iszom ebben a melegben, hogy ne mindig vizet igyak! A lényeg az, hogy jó sokat igyál! Ez fontos már a szülés utáni órákban is és utána is!
2009. júl. 18. 15:50
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek! akkor valszeg csak azért írják rá h többet belőle vegyen az ember lánya :)
2009. júl. 18. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!