Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért van ez? Ilyen irigy...

Miért van ez? Ilyen irigy emberek vannak?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy itt van-e csak ez a probléma,de én nagyon elítélem.Minden anyuka azt nézi hogy más gyerekén mi van.Megjegyzéseket tesznek más háta mögött.Nem magamra értem.Miért kell ezt?Mindenkinek olyan ruhája meg játéka van amire telik.Ez elég szomorú már hogy erre is irigyek illetve féltékenyek. :S
2013. jan. 11. 22:39
1 2
 1/17 Jégtánc ***** válasza:
69%
Ez sajnos népbetegség...:)
2013. jan. 11. 22:40
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Én még ilyennel nem találkoztam(szerencsére)............
2013. jan. 11. 22:41
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem ez a jellemző...ilyenkor örülök hogy kis városban lakunk.
2013. jan. 11. 22:43
 4/17 Magyarvitéz válasza:
Ez egyszerű nagyképűség ,sznobság mindenhol van ilyen.És nem csak ebben a témában :(
2013. jan. 11. 22:49
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki olyanban járatja a gyerekét amilyenre telik. Ki jobban tudja öltöztetni, ki kevésbé. Amúgy nem csak a szülők irigysége a gond, hanem az is, ha a gyerekek lenézik azt a társukat, aki szegényesebben van felöltözve, nem a legmenőbb cuccokba. Az irtóra bánthat egy szülőt, ha ez miatt szomorú a gyereke. Ebbe belegondolva, lehet, hogy nem irigységről van szó a szülő részéről, ha más gyereke "menőbb", hanem ez egyfajta tagadás, amiért ő ezt nem engedheti meg. (tagadja, hogy az jó és szép lenne, és ő is szívesen venné meg a gyerekének azokat a holmikat). Ezért lenne jó visszahozni az iskolai és óvodai egyenruhát. Minden gyerek egyforma szerelésben lenne, nem látszanának a vagyonbeli különbségek.

Kicsit bután fogalmaztam meg a véleményemet. Szóban könnyebb lenne elmondani, de talán érted mire gondolok!

2013. jan. 11. 22:51
 6/17 anonim ***** válasza:
Az utolsónak maximálisan igaza van!Ott a pont!
2013. jan. 11. 22:54
 7/17 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy barátnőm,aki hasonlítgatja magát másokhoz.Kérdezgeti,hogy ennek meg ennek az ismerősömnek a gyereke hogy viselkedik,utána meg írja,hogy az övéi mennyivel különbek.Bár itt ruháról van szó,de a lényeg ugyanaz.Népbetegség az ilyesmi,de azért vannak olyan anyák,akik nem azzal törődnek,hogy a másik gyereke miben jár,hanem a sajátjukkal.Ahol ilyen jellegű önigazolás kell,ott már baj van.
2013. jan. 11. 23:04
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Minden ruha jó, ha tiszta és vasalt.

A gyerek meg azért nézi le a másik, kevésbé "jólöltözött" társát, mert az ősbunkó szülője a minta, sajnos. A gyerekek ezt nem maguktól találják ki.

2013. jan. 12. 01:41
 9/17 anonim ***** válasza:
73%
Mi van akkor ha turibol van a ruha? Fogadni merek a turikban szebb ruhák vannak mint egyes boltokban! Lányomnak sincs sok új ruhája többsége használt. Új ruhát akkor adok rá ha megyünk a dokihoz vagy a védőnőhőz. Mutkor néztem a TESCO-ba hogy egy body 2ezer felett van, kinek van arra pénze?
2013. jan. 12. 06:41
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a bölcsiben esett egy-két dolog rosszul az egyik anyukától.Szeptemberben kezdtük a bölcsit,és már a második napon azzal fogadott,hogy hoz nekem cipőt meg pár ruhát a kisfiamra ha szeretném,és adott egy papírt is,hogy valamelyik egyesület ruhát oszt.Ez az egész azért,volt érdekes,mert kisfiam ruháit mindig is nagyon megválogattam születésem óta,óta de nem más magam miatt mindig tiszta,jó illatú,folt,szakadás,bolyhosodás,és nem kinyúlt ruhát adok rá még akkor ha az épp nem új,mert kaptuk egy rokontól,vagy kisebb öcsém kinőtt ruhái,vagy esetleg használt angol ruha vagy azért mert éppen új.Szóval egyikünk öltözködése sem azt tükrözi,hogy nincs ruhánk vagy szükségünk lenne ruhára,nyilván tudta,hogy még főiskolás vagyok és mellette dolgozom is és elkönyvelt olyannak akinek nem telik ruhára sem.A következő alkalommal körbe kérdezett mindenkit,ki hol vesz ruhát felsoroltam pl H&M,Scamp,C&A,Takko,Háda stb.és úgy nézett rám,mintha kb földönkívüli lennék és kijelentette,hogy csak használtat vesz,mert a fia gyorsan nő és az új pénz kidobás.Ezenkívül minden alkalommal mikor találkozunk rendesen végig mér engem meg a fiamat is,ami azért elég kellemetlen érzés.
2013. jan. 12. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!