Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet lázas egy kisgyerek...

Lehet lázas egy kisgyerek lelki okokból?

Figyelt kérdés

Ma hazahoztuk a lányomat mert az oviban 38 fokos láza lett. Semmi más tünete nincs, elmondása szerint megverte az egyik fiú, aki egyébként állandóan verekszik. Lányomat most verte meg először, de nagyon megviselte, mikor hazajött akkor is csak azt hajtogatta hogy megütötte a Peti. Kifaggattam, csak azután lett rosszul és lázas, hogy ez megtörtént.

Orvoshoz megyünk holnap, ma már lecsúsztunk a rendelésről.

2013. jan. 10. 14:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%

Nem lesz lázas, pláne nem 38 azért, mert egy gyerek megverte, és alelkére vette!

Nálunk is volt olyan hog semmi baja a gyereknek, felkelt, evett ivott, felöltöztünk, irány az ovi, az ovi előtt meg össze hányta magát, mehettünk haza, majd orvoshoz! Pont akkor,pont ott lett rosszul.

Szóval ha lappang benne valami, az bármikor kijöhet, most van influenza szezon....

2013. jan. 10. 14:27
 2/13 A kérdező kommentje:
Egyébként sírt is, nagyon bánatos volt. Még magasabb láznál, súlyosabb tünetek esetén is jó kedve szokott maradni.
2013. jan. 10. 14:28
 3/13 A kérdező kommentje:
Igazad van, lappanghat is, de nálunk mindig előbb a tünet jelentkezik, aztán a láz. Azért is volt furcsa. Bár helyesbítenem kell, én CSAK 37,5-öt mértem, az óvónő mondott 38-at.
2013. jan. 10. 14:32
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem sem lesz ettől lázas egy kicsi. Valami biztosan bujkál benne.
2013. jan. 10. 14:32
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Elég furcsa, de nem lehetetlen, hogy már lappangott benne valami, és a hirtelen stressz miatt most tudott kitörni rajta valami betegség.

(Mint mikor valaki nagyon hideget iszik, és az elég, hogy beinduljon egy betegség.)

2013. jan. 10. 14:33
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom, hogy itt két dolog egyszerűen egybe esett.

Bántották, ezért szomorú, és most jött ki rajta valami betegség.

Egyébként annyi összefüggés lehet, hogy lelki okokból az immunrendszer kicsit lomhább lesz, és könnyebben abba hagyja az ellenállást, de egy sima bántás azért nem okoz lázat.

Viszont a mi ovinkban is lázas betegség terjed most, aminek csak ennyi a tünete, szóval erről lehet szó...

2013. jan. 10. 14:34
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Akár lehet is, érzékeny tipus? Régótaköztudott, hogy a lelki problémák simán okozhatnak testi tüneteket, akár meglepően erőseket. Gyerekeknél különösen igaz ez.

Egy barátom kislánya bölcsiben ugyan, de pár hét után minden nap belázasodott(a j.néni állandóan kiabált, eleve hangos beszédű volt, ezen kívül sorra küldte a 2 éveseket sarokba, ha ezt/azt csinálod anya szomorú lesz...), ami estére otthon teljesen elmúlt. Ők bölcsödét váltottak, azóta még csak hőemelkedése sem volt...

2013. jan. 10. 15:07
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Valószínű élénk a fantáziám, de az utolsó válasz elgondolkodtató.
2013. jan. 10. 15:21
 9/13 Golan Trevize ***** válasza:
100%

Lehetséges lelki trauma miatt belázasodni.

Nem azt mondom, hogy a lányodnál ez van, de ez nem egy ismeretlen vagy kifejezetten ritka esemény.

Velem pl. felnőttkorban is előfordult már.

2013. jan. 10. 15:30
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a saját tapasztalatomat írom le, gondolom, ez nem általános egyébként. 6-7 éves kisiskolás voltam, amikor a tanévnyitó napjának reggelére belázasodtam. Semmi más tünetem nem volt, anyu elvitt orvoshoz. A jó öreg doki bácsi azt mondta a vizsgálat után, hogy ez csak az izgalomtól van! Hozzáteszem, hogy újszülött koromtól ismert, nagyon beteges kislány voltam, tehát látott eleget... :)))

A lényeg, hogy másnapra semmi bajom nem volt, és utána sem, mehettem suliba!:)

Igen, személyiség függő a dolog persze, de lehet az átmeneti láznak lelki oka is. A lelkünk és a testünk nagyon is oda-vissza hatnak egymásra!

2013. jan. 10. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!