Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek ez mitől lehet a...

Szerintetek ez mitől lehet a 1,5 éves lányomnál?

Figyelt kérdés

Vaásrnap 39,2 volt a láza. Estére lement 36,7-re és nem is jött vissza. A kedve kicsattanó volt már estére, ahogy a láza ment lefele.

Elvittem hétfőn orvoshoz, ahol azt mondták, hogy picit piros a torka, de egyébként nincs semmi baja, egészséges.

Mondta a doki néni, hogy diétáztassam. Ezzel nincs probléma, mert már hónapok óta nem hajlandó enni. Amúgy is rossz evő, de most még jobban.

Hetek óta a keze a szájában van, ömlik a nyála és mindent tuszkol hátra fele (az összes örlőfoga kint van már).

Kapott egy tápszert (Milumil laktózmentes), amit reggel-este kell neki adnom, de reggelre nem kéri, este meg iszik belőle kb. 50ml-t. Egyébként tejitalt iszik reggel-este (180-240 ml-t).

Ahogy hazaértünk hétfőn, konkrétan felmászott az ágyra és azon ugrált. A kedve nagyon jó, nem tűnik halálos betegnek.

Láza azóta sincsen, viszont ma 2× kakilt hígat. Talán kicsit nyákos volt, de erre nem esküszöm meg.

Ez nem jellemző rá, mert van, hogy napokig nincs széklet és leginkább bogyós és egybelévő székeltei szoktak lenni.

Mondjuk az elmúlt 1 hónapban alig evett, mégis sokat székelt. Ha pedig eszik, alig székel.. kicsit érdekesen van bekötve :)

Nem fáj neki semmije, végig nyomkodtam. Az orrába szörcsögést hallok tegnap óta, de hiába szívom neki vagy mosom át Salvus vízzel, nem jönn ki neki semmi sem.

Nem taknyos.

Tegnap köhögött, de csak hébe-hóba. Leginkább ivás után (vizet iszik). Ms reggel adtam neki Stodal szirupot, de ugy veszem észre, hogy a nyála miatt köhög. Hallom, ahogy lenyeli.

Egyébként vasárnap megivott vagy 3 L vizet, és azóta is töretlen a mennyiségi bevitele.

Foga(i) lesz(nek) vagy virus van kialakulóba?!

2013. jan. 9. 12:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem fogzás. Nekem minden tünet arra utal, főleg, h a doki azt mondja nincs baja...
2013. jan. 9. 12:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Fogzás
2013. jan. 9. 12:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is a foga, plusz azt ne felejtsd el, hogy ilyenkor kicsit legyengül az immunrendszere és nem kizárt, hogy a fogzás mellé még valami felsőlégúti bacit is összeszedett, azért piros a torka. Mi fenistil cseppet szoktunk szedni ilyen torok pirosságos, taknyos időszakra ha más baja nincs, plusz adom neki a cenion cseppet és mindent ami vitaminban gazdag, hogy erősítsem.
2013. jan. 9. 12:42
 4/8 A kérdező kommentje:

Van itthon ilyen cseppünk. Mennyit adsz neki és hányszor?

Ő béres cseppet kap a tejitalba vagy a joghurtba.

Meg multivitamint adok neki az este tejitalba.

2013. jan. 9. 12:56
 5/8 anonim ***** válasza:
A magas láza egy gyors lefolyású vírus miatt volt. Fogzás önmagában nem okozhat ilyen magas lázat. Viszont a laza székletet simán indokolhatja.
2013. jan. 9. 13:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem kapott mmr-t 2 héten belül?
2013. jan. 9. 21:23
 7/8 A kérdező kommentje:

Az a 15 hós oltás nem?!

16-án megyünk a 18 hónapos oltásra.

Nem kapot mostanság oltást.

2013. jan. 9. 21:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, 15 hósan van mmr. attól belázasodhat még 2 héttel az oltás után is, azért kérdeztem.
2013. jan. 9. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!