Szerintetek sincs semmi pozitív a bölcsiben? A védőnőm ma ezt mondta, meg hogy a gyereknek az anyja mellett a helye 3 éves korig.
Van is meg nincs is.Egész napra nem túl szerencsés szerintem, tényleg jobb nekik még két évesen családban, anyukával.Azt mondom hogy délelőtt még talán javára is válhat, de ugye ezt kevesen tudják megoldani, pláne ha dolgozni kell menni.
Szerintem elég három éves korban közösségbe adni, nem hiába akkortól van ovi is általában.A bölcsi egy szükséges rossz.Aki csak azért beadja hogy nem legyen a gyerek otthon, hát arról éppen lenne véleményem.Ha valakinek tényleg a megélhetése múlik ezen, hát nem tud nagyon mást tenni, de mint írta az egyik válaszoló hogy nem az anyagiak miatt adja be, az már egy másik kategória.
Mi novemberben kezdtük a bölcsit. Lányom hamar be is szokott ő élvezi és szeret is menni. Nekem rosszabb volt az elején. A bölcsis beszoktatás nem csak a gyereknek van, hanem anyukáknak is leszokni a gyerekről.
Nekünk is kell a pénz ráadásul kiderült kismama vagyok. Így nem mindegy, hogy később mekkora gyedet fogok kapni.
viszont ha nem számítana a pénz akkor bizony nem adtam volna be őt a bölcsibe. Én is azt a véleményt vallom, hogy az anyja mellett a helye úgy, hogy közben találkozzon csoport társaival is. Viszont az anyagiak miatt muszáj sok embernek köztük nekem is vissza mennem.
Társaság annyira van szükségük, mint amit a játszótéren más gyerekekkel játszón. Viszont tény sokat fejlődik a lányom most már olyan nagy lány.
Szia!
Én ha választani kellene (lehetne!), akkor inkább bölcsiellenes vagyok vagy inkább úgy mondanám, hogy otthon maradás párti.
Szerintem is jobb otthon, DE CSAK akkor ha ez megfelelő körülmények között oldható meg, értem ezalatt, hogy a gyerek nem unatkozik, anya viszi társaságba, any otthon SZERET! lenni a gyerekkel, foglalkozik, játszik vele, nem görcsöli magát halálra azon, hogy emiatt anyagilag padlóra kerülnek és nem retteg, hogy elveszíti a munkahelyét. Ha ezek nincsenek meg, akkor nem jó otthon a gyereknek, mert nincs szocializáció, foglalkozás + a kis radarjaikkal állatira fogják ám, ha anya szorong valami miatt és talán még azt is megérzik, ha anya "miattuk" szorong, mert ők az "okai".
Nekem vannak gyerekpszichológus kollégáim és amennyire óvodapártiak, annyira bölcsiellenesek. Nem azért, mert utána oviban gond lenne emiatt, hanem a nagyobb gyerekeknél úgy látják, hogy sajnos negatív hatásai (is) vannak a bölcsinek.
Nekem is több barátnőm, rokonom vitte bölcsibe a gyerkőcöt, nagyon szerették, élvezték a társaságot, anyukák örültek, hogy az önálló étkezés, öltözés, szobatisztaság problémáit segítettek megoldani. Számukra és számomra is egyértelmű volt, hogy jó döntés volt a bölcsi, aztán pár évvel később, meg bevallották, hogy így útólag megbánták.
Ha kényszerpálya a bölcsi, akkor nincs mitt agyalni ezen, a gyerek is tudni fogja, hogy most ennek kell történnie és ez sokat számít! Fontos, hogy ne érezze rajtad, hogyha esetleg bizonytalan is vagy. Neki muszáj azt éreznie, hogy te 100 %-ig biztos vagy abban, hogy ez a jó megoldás és ott jó lesz neki!
Szakember vagyok, úgyhogy nem mondok véleményt ilyen beírások közepette, mert nem vagytok rá kíváncsiak - mondom ezt sztoikus nyugalommal. :)
Segíteni vagyok itt a fórumon, nem pedig hiábavalóan írni, ezért nem fogok válaszolni ENNÉL a kérdésnél, amiről nem a kedves kérdező tehet (ő rám írhat privit, szívesen válaszolok kérdésére privátban).
(EZ AZ ELSŐ BEÍRÁSOM E KÉRDÉSNÉL.)
A kedves kérdezőnek is és mindenkinek a lehető legmegfelelőbb, szeretetteli nevelést, a gyermekükkel kellemesen együtt töltött és hasznos életet kívánok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!