Szerintetek sincs semmi pozitív a bölcsiben? A védőnőm ma ezt mondta, meg hogy a gyereknek az anyja mellett a helye 3 éves korig.
Ez sajnos sok esetben nem kívánságműsor, hanem a család megélhetése múlik azon, hogy az édesanya is visszatérjen a munkába.
Lehet, hogy a legoptimálisabb az lenne, ha a gyerek az anyukája mellett lenne 3 éves koráig, de nagyon sok olyan bölcsi van, ahol a gondozók szívükön, lelkükön viselik az ott lévő gyerekeket, és mindent megtesznek, hogy amennyire csak lehet, olyan jó helye legyen a gyerekeknek, mintha otthon lennének.
Egy bölcsi lehet jó is, rossz is, úgy ahogy az anyuka is lehet boldog és kiegyensúlyozott, vagy ideges és frusztrált, aki már nem tud mit kezdeni otthon a gyerekkel. Na itt most melyik a jó, ha otthon "szenved" anya és gyerek, mert igazából egyiküknek sem jó, vagy ha anyuka dolgozik, kiegyensúlyozott, a gyerekkel pedig szakképzett és kedves gondozók foglalkoznak napközben?
Nem lehet általánosan kijelenteni semmit sem. Főleg nem kell az anyukát ilyennel húzni, amikor nincs más választás, mint visszamenni dolgozni.
Én megkérdeztem volna a védőnőt, hogy rendben van, hogy mellettem a helye, de akkor lesz szíves 2 éves kora után fizetni a csekkjeimet, mert a gyesből max éhen halni fogunk.
Hát ilyet. Mi köze a védőnőnek hozzá, de most komolyan?! Meg amúgy is szétnézhetne a világban, hogy hol adatik még meg az a luxus, hogy anyuka otthon maradjon 3 évig, mert kb sehol. Mégsem rohangálnak csak és kizárólag lelki roggyant, bölcsődében megsavanyodott ember Amerikában, ahol 6 hét az otthon tölthető és anyagilag is támogatott idő.
Én igyekszem pozitívan hozzá állni, mi jövő héten kezdjük a bölcsit a két évesemmel, nagyon remélem, hogy jó helye lesz, sajnos más választásom nincsen.
szerintem is igaza van a védőnőnek, de ha vissza kell menni dolgozni, akkor ez van, a bölcsi szükséges rossz
de ha mindenképp vissza kell menned dolgozni, akkor minek tetted fel ezt a kérdést?
mert ha azt írják, hogy igen, a bölcsi rossz, akkor lelkiismeret furdalásod lesz + lepontozod a sárga földig
aki azt írja, hogy nem lesz a gyereknek semmi baja, az megnyugtatja a lelkedet + nyomod neki a zöld kezet
ha dolgozni kell, mert nem tudtok megélni, akkor úgysincs más választásod
ha csak azért mész vissza, hogy puma cipőt vehess neki, akkor ne menj vissza, maradj otthon
ja és ha még dilemmázol, akkor olvass szakértőket, hogy mi a véleményük a bölcsiről
Akik azt ìrjàk, hogy rossz a bölcsi, azok gondolom nincsenek is kènyszerhelyzetben. Tènyleg ennyien megtehetik,hogy otthon maradnak 3 èvig ?
Nem kìvànom nekik, hogy àtèljèk ezt, mert mondhatja nekem az atyaùristen is hogy nem jò, meg àrt stb, de a szàmlàkat gondolom sekki nem fizetnè ki a Kèrdező helyett. Ès nyilvàn ebben a helyzetben jòl esik neki a megerősítès, hogy az a bölcsi mègsem olyan nagy mumus,mint azt sokan gondoljàk.
1. Senkit nem pontoztam le
2. Nem azt kérdeztem hogy bölcsis legyen e, mert sajnos nagyon nincs választasi lehetőségem. Pedig minden percét élvezem az itthon létnek és még élveznem bármeddig.
3. Nem.akartam vitát szítani, csak egy kis pozitív megerősítesre vágytam hogy nem vagyok annyira szar anya mert a gyermekem bölcsibe megy. Igyekszem pozitívan gondolkodni keresni a jó dolgokat a bölcsibe, de az ilyen védőnői beszólások a szívembe marnak. Köszönöm a válaszokat,
Majd megtapasztalod,h jó hely az!!!!Milyen büszke leszel majd mikor hallod,h a kicsid az ünnepségen mondókázik,h a farsangon beöltöznek és,h hogy tudnak örülni,h megvigasztalta a kis társát mikor az elesett,stb,stb,stb!!!!!Na,azért lesz olyan is,h egy-egy ott tanult csúnya szó becsúszik,v azzal fogadnak,h bünti volt ma,mert verekedett,de TANUL,TANUL ÉS TANUL a Manód,sok-sok jó és kevésbé jó dolgot!!!
Én kisfiam nagyon nehezen szokott be,de kitartottunk,mára imádja és rengeteg sok okosság ragad rá a többi kis társától,amit én lehet nem tudnék megadni neki!!!És valljuk be,nekem is ki kellett már zökkennem a csak anya szerepből,mindannyian jól jártunk én úgy érzem.Pedig én is tiszta kétségbeesés voltam ám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!