Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek?

Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Kisfiam nagyon rossz evő. Ma a dadus néni ült mellette az oviban és ezt mondta neki: "Ha nem eszed meg, anya sírni fog." Kisfiam ekkor elsírta magát és könyörgött, hogy a dadus néni ne mondja el nekem, hogy nem evett. Persze az evésből sem lett így semmi. (miután hazahoztam, itthon természetesen evett)

2013. jan. 8. 17:02
 1/9 anonim ***** válasza:
51%

Rafkós a fiad, inkább sírva fakad, és ne mondják el neked, mint hogy egyen!

Én is szoktam zsarolni a gyereket, be is jön, azért ímmel ámmal megeszi!

Valahogy próbálnak hatni rá látod az Oviban, de nem megy...

2013. jan. 8. 17:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Ha az óvónéni biztatja az evésre és kedvesen mosolyog rá, előbb eszik. Nem kell őt így zsarolni. Nekem nem tetszett ez a megjegyzés.
2013. jan. 8. 17:08
 3/9 anonim ***** válasza:

Gyerekként én is 'nyámnyila' voltam:) Alig akartam megenni azt amit óvodában adtak, vagy amit otthon készített anya.

De aztán olyan 9 éves korom után más lett a helyzet. Egyre több mindent ettem meg.

2013. jan. 8. 17:08
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem biztos először kérte egyen, éa mikor látta nem eszik akkor zsarolta meg!

Sokszor másabbak a gyerekek az Oviban, mint otthon, hiába ismered a fiad ...

2013. jan. 8. 17:18
 5/9 anonim ***** válasza:
73%
Hat oszinten szolva nekem sem tetszik ez a megjegyzes. Egyreszt azert mert lehet, hogy a gyereknek tenleg nem izlett a kaja vagy eppen nem volt ehes. A masik meg azert, mert milyen dolog mar egy gyereket azzal "zsarolni" az oviba, hogy anya sirni fog ha ez vagy az nem ugy tortenik ahogy a dadus szeretne... Egy kisgyereknek eleg nehez megszokni az ovit, az uj izeket, embereket, a szokasokat... meg akkor is ha mar hetek ota jar. Mindezek mellett meg feleljen meg az edesanya elvarasinak is mert ha nem akkor az elsirja magat? :O Ami raadasul nem is igaz. Nem dramatizalom tul de tenleg minek kell egy gyereket ilyennel elkeseriteni?
2013. jan. 8. 17:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, többet nem fog ezzel a szöveggel próbálkozni a dadus. Tudom, nem dől ettől össze a világ, meg nem gondolja át az ember minden szavát százszor, mielőtt kimondja, de nem hiszem, hogy ha bűntudatból fog enni a gyerek (vagy bűntudata lesz, amiért nem eszik), az jó irányba mozdítja el a táplálkozási szokásait vagy a lelki fejlődését.
2013. jan. 8. 18:16
 7/9 anonim ***** válasza:
64%

A véleményem az, hogy a dadus egy lelki zsarnok.

Csak jó lenne ha nem veled próbálná zsarolni a gyereket, és nem a Te gyerekedben keltene félelmet..:-((

Nagyon rossz húzás volt tőle, bár valószínű, és remélem, hogy nem rosszat akart...

2013. jan. 8. 21:06
 8/9 anonim ***** válasza:
85%

hát azért nem olyan drasztik amit mondott, gondolom már kérlelte, aztán ez kicsúszott a száján, nekem nincs annyira zsarolás szaga, mintha azt mondta volna, ha nem eszed meg, anya nem jön érted az oviba ! - na egy ismerősöm kisfiának ezt mondták

én is mondok neki olyat, hogy a kedvemért, meg szomorú leszek ha nem eszed meg, stb, szerintem ez is ilyen

2013. jan. 8. 22:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Az hogy szomorú leszek, az más tészta. De megríkatni nem kéne az amúgy is érzelemmel túlfűtött kisfiamat.
2013. jan. 9. 10:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!