Mennyi bőrt bírnak még lehúzni az óvodák a szülőkről?
Ma reggel vittem a lányomat oviba. A faliújságon egy pirossal írt szövegre lettem figyelmes, miszerint pénzt gyűjt a szülői munkaközösség a kalucsnikra, (Aki így nem ismerné azok kedvéért írom le, hogy ezek cipőre húzható védőpapucsok, hogy ne járjuk össze sáros, dzsuvás cipővel az ovit.) mert nagyon elhasználódtak.
Nem is magán az összegen háborodtam fel, mert pár száz forintról van szó fejenként, de könyörgöm, az ovi bővítését nem akarják még összedobatni velünk??? Fizetjük a csoport-, eszközpénzt, mi viszünk minden tisztasági felszerelést, tőlünk kérnek pénzt karácsonyi ajándékra, apukák szerelik az elromlott vízcsapokat, eldugult lefolyókat, és most még gondoskodjunk mi a papucsokról is?! Nem hiszem el, hogy ezt a pár ezer forintot sem bírja kifizetni az ovi a tisztaság megóvásáért. Személy szerint én két évben is nekik utaltattam az adóm 1 százalékát, ha csak azt az összeget rászánnák amit én egy évben nekik utaltattam, már akkor lenne minden csoportnak jópár új kalucsnija.
Bocsi a kirohanásért nagyon kiakadtam.
Nálatok is szednek minden féle lehetetlen dologra pénzt?
Nálunk a papucsot még nem találták ki.
Viszont ott a gyümölcsnap, a nyugdíjazás elött álló óvónő, az SZM bál és még sorolhatnám.
Én eldöntöttem, hogy nem fogok ilyen dolgokra költeni. Persze gyümit viszünk, de pl. az SZM bálra egy fillért nem fogok befizetni, főleg h ott sem leszek.
Védőpapucs? Óvodáról van szó, nem kórházról...
Ha nálunk kosz van, a dadus néni feltakarítja. Nem mondom, hogy könnyű a dolguk, de azért a védőpapucsot erős túlzásnak érzem.
Nálunk hivatalosan nem kérhetnek semmit. Se gyümit, se tisztasági cuccot, se eszközpénzt, mert a kerület nem engedi. Jól teszi. Ennek ellenére szívesen fogadnak mindent, mert pénz persze baromi kevés van. De semmi nincs kötelező jelleggel. Nincs csoportpénz (más kérdés, hogy a szülők egymás közt megszervezve szedtek be pénzt karácsonyi ajándékra, de ott is becsületkassza alapon ment).
Biztos van szüli munkaközösség. Fel kéne vetni a témát, hogy kicsit sok a beadandó, és a családoknak enélkül is elég sok a kiadásuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!