Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fejből mesélni mit szoktatok?

Fejből mesélni mit szoktatok?

Figyelt kérdés
Még nem tartunk ott, hogy könyvből olvassak neki, de úgy érzem, egy rövid kis mese jó lenne már. De annyira béna vagyok, hogy néhány mondat után csak nézek ki a fejemből, hogy mit fűzzek hozzá. Eddig a napunkat "meséltem" el neki, mit csináltunk aznap, de olyan kevésnek érzem. Vagy túlgondolkodom? Ti hogy csináljátok?
2013. jan. 4. 15:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Szoktam. Vannak ezek a leporello könyvek, amiken nincs szöveg, csak minden kis oldalon egy-egy figura. Első szavaim a címe. Na én azt szoktam "olvasni". Pl van egy háziállatos. Ott eléneklem az én elmentem a vásárba és minden állaton végigmegyünk, aztán vannak másfélék is, ott meg mesét szerkesztek úgy, hogy minden kis figura-ábra belekerüljön :)
2013. jan. 4. 15:27
 2/6 anonim ***** válasza:

Mennyi idős?

Könyből mesélek,vannak 5 perces egyszerűbbek is.háromszori olvasás után már fejből mesélem igazából

2013. jan. 4. 15:27
 3/6 A kérdező kommentje:
2 éves, és azt vettem észre, ha duruzsolok neki egy kicsit, hamarabb ellazul és elalszik. Este könyvezünk néha, bár most más érdekli inkább. Ez a duruzsolás már az ágyban, sötétben megy (mellé kell feküdnöm).
2013. jan. 4. 15:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
meséld el neki azt ami veletek történt aznap csak egy kedves figura legyen abba a történetbe a gyerkőc :)
2013. jan. 4. 15:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Én a napokban gyártottam az 1. esti mesénket :) Fiam 22 hónapos, és tágra nyílt szemekkel, mosolyogva hallgatja.

Olyanokat szőttem a mesébe, amiket szeret. Röviden: labdázik egy kiscica az erdőben, aki kitéved egy útra - ott találkozik egy kamionnal, összebarátkoznak és a kamion viszi haza a cicát labdástól a cicafaluba. Ott együtt örvend az egész család (taps, tánc, vacsora), mert azok már aggódtak. blabla

Fiam imádja. :)

2013. jan. 4. 22:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó, köszönöm, ilyenekre gondoltam. Egy ilyen után, csak elindul az én fantáziám is. Köszi mégegyszer.
2013. jan. 4. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!