Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor hagyta el gyerkőcötök...

Mikor hagyta el gyerkőcötök az esti kakaót, tejet?

Figyelt kérdés
2,5 éves lányom kb. 3 hete nem kéri az esti kakaót.Próbáltam tejet,tejitalt.....de egyszerűen közli hogy csak teát kér.Ha mellé teszem éjszaka álmában kortyol belőle,de max a felét issza meg és attól félek nehogy megsavanyodjon és úgy igya meg.Nyugodjak bele hogy ő már nem igényli?Az a baj hogy a reggeli tejet,tejitalt(mert felváltva adtam neki)Már 3hónapja nem kéri.
2013. jan. 3. 21:30
 1/5 anonim ***** válasza:

11 hónapos kora óta nem kér tápszert, tejitalt, tejet sem magában, sem ízesítve.

Most 27 hónapos és semmilyen formában nem iszik ilyeneket a mai napig.

Én örültem volna, ha legalább addig megissza, mint a tiéd.

Az egészséges, vegyes táplálkozás része lehet a tej, de nem az alapköve. Enélkül is lehet egészséges a gyerkőc. A fehérjebevitel a fontos, hiszen az a szervezet építőköve, de nem csak a tejben van meg (húsban, tojásban stb.-ben éppúgy megvan).

Tehát nem aggódnék a helyedben.

2013. jan. 3. 21:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem adtam neki esti tejet, kakaót meg pláne nem. Tejcukor sem tesz jót a fogaknak, a cukrozott kakaó meg végképp nem. Nem is értem, miért erőltetnéd, a kicsi jobban érzi, mire van igénye. Reggel próbálkozhatsz joghurttal, sajttal.
2013. jan. 3. 21:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Tejfehérje allergiásak a gyerekeim. Addig kaptak este "tejet", amíg szopiztak, utána semmi ilyen. És egészségesek.
2013. jan. 3. 21:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért kell erőltetni az esti tejezést, kakaózást. Ha nem kéri, hát nem kéri. Inkább örülj neki. mondjuk, ha a teát cukorral issza, akkor ne örülj.
2013. jan. 3. 22:30
 5/5 anonim ***** válasza:

az én fiam is kb egy éve nem issza meg este a tejet,mondjuk ő kakaót soha nem ivott,csak sima tejet,azt is csak 2,5 éves koráig,addig tejitalt kapott reggel-este

most 3,5 éves lesz a fiam

viszont hónapok óta szinte minden este tejbegrízt kér vacsorára,azt kb két deci tejből csinálom neki.reggel meg amikor felkel,két deci tejet megiszik.így nálunk megvan a fél liternyi tej,mert eszik joghurtot is,sajtot is

2013. jan. 4. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!