21 hónapos gyereketek mennyit és mit beszél, mond?
Figyelt kérdés
2013. jan. 3. 13:19
1/9 anonim válasza:
Elég sok szót mond már, most kezd egyszerű mondatokat (2, max 3 szóból álló) mondani. Ahhoz képest, hogy fiú, eléggé locsi fecsi, de muszáj neki, ha a nővére mellett szóhoz akar jutni. :)) (21 hónapos múlt)
2013. jan. 3. 13:29
2/9 anonim válasza:
Lányom sokat dumált már akkor (nagyjából 20 hótól indult be szélsebesen a beszélőkéje). Ragozás nélkül, de már rövidebb mondatokban magyarázott. Add ide a! (Add ide azt!), Kék enni! (Kérek enni!), Cica ugol (Cica ugrik)
2 évesen már szépen, érthetően magyarázott, de még ragozási hibákkal: Vegyél fel tégem! (engem)
Most 26 hónapos és egész nap dumál, kerek és hosszú mondatokban.
2013. jan. 3. 13:30
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Eléggé el vagyok kenődve mert a fiam nem akar beszélni pedig ő a harmadik gyerek.Azt gondoltam majd milyen könnyen megtanul beszélni két nagy tesó mellett de nem.
Összes szókincse:ana (anya),miaú,vaú,dudu,hamma,iló (ló),dídí (ha megütötte magát)
Egyébként mindent megért és el is magyaráz a saját eszközeivel,de nem beszél.A másik kettő ( egy fiú,egy lány)már ilyen idősen rövid mondatokban beszélt.
2013. jan. 3. 13:40
4/9 anonim válasza:
Az enyém most töltötte a 2-t, de még nem beszél. Csak néha mondja, hogy aja (anya). Amúgy mindent megért, és remekül megérteti magát.
2013. jan. 3. 14:55
5/9 A kérdező kommentje:
Úgy látom utolsó hasonló cipőben járunk!
2013. jan. 3. 15:05
6/9 anonim válasza:
A lányom 22 hónapos, és folyékonyan beszél. Igaz, az R betű nem megy, meg E/3. személyben beszél magáról, de ettől függetlenül azért érhető.
2013. jan. 3. 21:37
7/9 anonim válasza:
Ne légy elkenődve, engem is csak a rosszindulatú megjegyzések zavarnak pedagógus anyukaként tudom, hogy nincs gond a gyerekkel, mindent a maga idejében... Lányom 22 hós és néhány szót mond, van amelyik nem is igazi szó, csak én értem mit akar vele, de teljesen megérteti magát, és mindent meg is ért. Játékban mozgásban irtó ügyes, fejlett csak épp beszélni nem akar. Amíg még nem járt folyton azt hallgattam, hogy mikor fog már járni, ez a gyerek soha sem fog elindulni, biztos valami baja van, most azt hallgatom, hogy soha sem fog beszélni stb még a gyereknek is mondják, hogy szólalj már meg, azt meg végképp rühelem, minek "cs*sztetik... A gyerekek nem egy ütemben fejlődnek, ha szervi elváltozás nincs nála, és egyébként minden másban fejlett, ha eljön az ideje fog beszélni. Addig meg csak gyűjti az információkat a világról, ne aggódj!
2013. jan. 4. 03:36
8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a biztatást!Egyébként minden másban nagyon fejlett,11 hónaposan már járt,1 évesen már egyedül evett stb.Akkor türelemmel várok!
2013. jan. 4. 08:28
9/9 Snapette válasza:
Én sem vagyok akkor egyedül. 20 hós a lányom, de nem nagyon akaródzik beszélni neki. Mondja, hogy tátá, hamm, addide, né, konn (könyv), tuttó (gyujtó), neee (nem), hóóóa (hol van), eguuu (elgurult), és el, ami minden lehet, ami el- vagy le-vel kezdődik, de ezen kívül még semmi, és nem teszi össze őket "mondatba" vagy ilyesmi. Nagyszerűen megérteti magát, és megért mindent, csak mondani nem akar. Én is aggódom néha, pedig minden másban nagyszerű, és mozgás terén messze életkora előtt jár.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!