Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van köztetek olyan szülő, aki...

Van köztetek olyan szülő, aki következetesen tiltja a bolti édességeket picurjától? Kiemelten csokira, cukorkára gondolok.

Figyelt kérdés

Esetleg, írhattok életkort, nemet, a gyermekeitek számát és életkorát is. De a legfontosabb: INDOKOT és TAPASZTALATOT, HOGY MIVEL JÁR, és hogy MIKÉNT KIVITELEZTED, ha tiltod. :)

Persze írhat a többség is, akik engedik a csokifogyasztás gyereküknek, de én elsősorban az ezt tiltók szemléletmódjára és tapasztalataira vagyok kíváncsi.

2012. dec. 27. 17:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Az én lányom még csak 17 hónapos. Tőlem eddig csak túrórudit kapott (csoki nélkül) párszor, meg szülinapi tortából kóstolót. Se puding, se csokis joghurt. A mamák ill. egyéb rokonok próbálkoztak mindenféle édességgel (keksz, piskóta, csoki), de talán már sikerült leállítanom őket. Ennek ellenére lányom 16 kg. Napi ötször eszik, szerintem egészséges dolgokat + szopizik még mindig elalváshoz. Inni csak vizet kap. Nem szeretném már most elrontani, hisz így is elég rossz genetikai alapokat kapott tőlünk. Ha nagyobb lesz, azért teljesen nem tiltom majd meg neki, mert nem szeretném, ha a hátam mögött kéregetne majd másoktól édességet. Ilyen gyereket is ismerek.
2012. dec. 27. 21:38
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mindenki zöld mancsot kapott tőlem. :)

Lehet, hogy elgépeltem pár szót, előre is elnézést kérek. xD

Aranyosak ezek a figurákhoz való ragaszkodásai a picuroknak.

:):) Minimaxos szívószál, mely ilyenek. xD

Kedves Audrey, sajnos azt kell mondjam ,a csoki legalább olyan ártalmas a fogaknak, mint a cukorka, ez jómagam sajnos alátámaszthatom, kellemetlen tapasztalatból... :S Erős fogakat is kikezdi... még a kóla ami "smirgli"...

Tetszik, h nem titjátok, a tiltás valoban olaja tűzre, azonban nehéz kérdés ez, mert pl. van,, amit tiltani kell, pl. anélkül 5 év alatti gyerek nem sétálhat, hogy ne fogná a felnőtt kezét a járdán, pláne zebrán áthaladáskor... szóval nehéz kérdés... és a fogak miatt tiltani tervezem a csoki... tudom, ha nincs tiltás, kisebb az érdeklődés, ha meg úgy is kívánós, csak szenvedne a hiánytól ,de iszonyú, amin átmentem a csoki miatt, gyerekkoromban hozzászoktattak, és ha lesz gyerekem, előre rettegek a csoki kérdés miatt

:( ... Szóval nem tudom, mi legyen, ráadásul más oka is van ,h csoki ellenes lettem.

Hm.. írja vki h oviban kövér gyerkőcök.... huh... az én időmben 6 év alatt alig akadt kövér gyerek... meglepő... néhány éve rendszeresen megfordultam ovis csoportok között, de talán ha 100 gyerekből egy kövért láttam... ő is inkább enyhe túlsúlyos volt, mint kövér. A mai bolti kaja amiket tartalmaz... no comment...

A 8-as beíró az, akivel egyezik a szemlélet módom, de mint írtam, mindenkiére nyitott vagyok, és örültem a SOKFÉLE hozzáállás ecsetelésének, sokan sokfélét irtatok, köszi. :) Alapvetően a 8-asé más, egyben az enyém. Főleg a saját borzalmas egykori csokis következméynek miatt tettem fele a kérdést, hogy ha lesz gyerekem, kié hogyan éli meg a csoki tiltást. Egészségügyi okokból, egyben kénytelenségből az első beíró tiltja, és a gyerekei ha nem is rajonganak a tiltásért, de ezek szerint képesek picurok is elfogadni ezt... szóval nem okoz lelki törést a csoki tiltást.... hát.... meglátom , hogyan lesz majd... még nem volt olyan párkapcsolatom, akivel el tudnám képzelni a családalapítást, férfiember vagyok, és rég ideje lenne családalapításnak...

Kedves utolsó, 9-es: én iserre gondolok, hogy ha legalább 10-12 hónapig tart a szopi, mivel az a legtermészetesebb táplálék a babának, feltételezem, hogy természetesebb lesz a szilárd táplálékok iránti igénye, tehát a boltiak többsége iránt közömbös lesz majd, persze egyéne, temperamentuma is válogatja... köszi érdeklődésed, közben meg is írtam: sajnos nincs gyerkőcöm még, részben emiatt is tettem fel kérdésem...

Jaj, olyan nehéz igazi párt találni :( Elvált anyával is szívesen ismerkednék. Szakmámból kifolyólag is szívügyem a kisgyermeknevelés. Kedves 9-es, egyátalán nem off a beírásod, sőt... a tied is nagyon hasznos, sőt, jeleztem, hogy főleg a tiltók tapasztalatai érdekelnének, de mindenkiét haszonnal olvastam. Örülök, hogy csak kulturált, nem provokatív hozzászólások érkeztek. :) Persze lehetnek ellenvélemények is, az egészséges vitát szeretem. :)

2012. dec. 27. 21:50
 13/21 A kérdező kommentje:

Közben érkeztek még válaszok, látom, köszi nektek is, zöld mancs ment. :)

11-esnek is köszike, hm... 10-es, szintén kedves beíró: egyénfüggő szerintem, szóval az a gyanum, akit legalább 10-12 hónapig szoptatnak baba korában, és szilárd táplálékokat nem kap 6 hónapos kora előtt, és amikor kap, akkor alapvetően természeteset, az nagyobb eséllyel lesz közömbös a természetellenes "ételek" irányába, pl. csoki.

De, mondom, beleszól a genetika, különféle hajlamok, temperamentum, egyéb tényezők is; részleteiben nem értek hozzá, mert nem vagyok orvos, se pszichológus. :) De nagy vonalakban van belelátásom, így vélem. :) Köszönöm a te tapasztalatod leírását is. :)

2012. dec. 27. 21:55
 14/21 anonim ***** válasza:
Az én fiam minden édességet ehet, csak cukorkát nem, mert félek hogy megfullad. Ez az egy oka van.
2012. dec. 28. 07:07
 15/21 anonim ***** válasza:
31%
Nem lehet, hogy azért nincs párod, mert ilyenekkel foglalkozol, hogy adsz-e majd csoki a gyerekednek ha lesz?
2012. dec. 28. 13:37
 16/21 anonim ***** válasza:
Kb 1 évese evett először süteményt,előtte kapott babakekszet,meg biokekszet,1,5 éves kora óta már kapott csokit,sütiket,édességeket.Nem tiltom de igyekszem nem mindennap adni,most jöttek az ünnepek,persze lehetetlen volt nem adni süteményt,de ha lehet 1 héten 2-3szor eszik valami édességet,bolti édességet is veszek de cukrot nem szoktam,mondjuk még kicsi is ahhoz,szeretném ha lenne mérték a mi gyerekkorukban is volt bár főleg azért mert anyukám egyedül nevelt és nem volt pénz rá.
2012. dec. 28. 15:03
 17/21 A kérdező kommentje:

Bocs az off-ér mindenkitől, de reagálok a 15-ösre:

Kedves 15-ös, nem. :) A csoki témát sose hoztam fel nőkkel való ismerkedéskor a gyereknevelésre nézve. :) Bár lehet h fogom majd, de ez egy dolog. ;)

Egészen más oka van, hogy nincs párom mostanság. Én nagyon kevésnek is tudok örülni. Igen kicsi igényem van, de nem könnyen jön össze párkapcsolat. Elég régen volt utoljára.

A nőknek van túl nagy igénye, nem nekem. :)

És más az értékrendszerem, mint a nők többségének, nekem ugyanis az érzelmek fontosak, a belső, főként. A nők többsége viszont CSAK ÁLLÍTJA ezt, és szinte mindig kiderül, hogy sokadlagos számukra, ás más fontos nekik elsősorban.

Nos, különös, de egy kisgyermekek lelkét adekvátan érző, empatikus, mély érzelmekkel és egyéni gondolatokkal rendelkező férfi nem kell a nők többségének, pedig több nő jelezte, hogy tetszem nekik külsőre is (általában a foglaltak). Sajnos még nincs saját gyermekem, de régóta nagyon szeretnék.

Bár annyiból hasonlóak az igényem a legtöbb nőével, hogy a szex számomra is csak másodlagosan fontos, bár persze nem elhanyagolható, hiszen egy párkapcsolat fontos része ez is, a nők számára is. Tudom is kényeztetni a női nemet. ;) Már aki igényli.

ON. A csoki témára írhattok még, érdekel. :)

2012. dec. 28. 19:58
 18/21 anonim ***** válasza:

2,5 éves a kislányom.

Nem tiltom, mert úgyis fog enni, ha nem itthon, akkor majd mondjuk az oviban és inkább itthon egyen, amit tudok felügyelni. Túró rudit és kinder pinguit ehet naponta 1-et, ha szeretne, azon kívül Dörmit szokott enni és most decemberbe kinder csokit, szaloncukrot, de nem eszik meg csak keveset. Mivel nem iszik cukros italokat, ennyi belefér. Amit nem szeretnék adni neki, az a cukorka.

2012. dec. 31. 23:01
 19/21 anonim ***** válasza:
Hát elég furákat írsz, mit izgat ennyire hogy ki ad a gyerekének csokit?Egyáltalán mit dolgozol, ha már úgyis ennyire kitárulkoztál.
2013. jan. 5. 21:28
 20/21 A kérdező kommentje:

Pegadógus vagyok.

Na még egyszer: csokiellenző vagyok, és -mint írtam- főleg csokiellenzők beírását várom, de a többieké is érdekel. Sajnos csokiellenzőkből alig akadt eddig beírás.

2013. jan. 6. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!