Kötelező az oviban étkeztetni a gyerekeket?
Elsőtől szeretném kérdezni: mi az az egészségtelen?mi az az adalék,amit kapnak?rendkívűl kiváncsi vagyok,mert legjobb tudomásom szerint rendes zöldség,hús, kerül a tányérkákra.Nem holmi zacsis cuccosok.Nem kötekszem,csak érdekelne az állítások alapja.
2009. aug. 24. 17:06
És a kenyérkéken vaj van,sajttal,felvágottal,tojással,vagy épp mogyorókrémmel,mézzel(feltételezem otthon is ezek kerülnek a kenyérre,magos kiflikre)ezért nem értem az egészségtelen fogalmat.Valami konkrétat?
2009. aug. 24. 17:08
13/17 A kérdező kommentje:
na most hogy írod...a vaj az amit ha meglát a fiam a kenyéren még el is szalad..:) nem tudjuk egyébként miért mert rajta kivül mindenki megeszi de ha ő megérzi az izét már köpi is ki...asszem tényleg jobb lesz ha maradunk az itthoni kajcsizásnál.....:)
Az én lányom is nagyon rossz evő, szerintem a felét nem eszi meg az adagnak amit kap. Ennek ellenére eszem ágában sincs kivenni ebéd előtt az oviból. Én is főzök nap mint nap és mikor hazajön az az első hogy eszik, pedig uzsonna után jövünk haza. Azért nem akarom mégsem kivenni az ebéd előtt, mert úgy gondolom és tapasztaltam az előző évben hogy a gyerekek között jobban eszik mint otthon. Például otthon a legtöbb levest nem eszi meg az oviban meg szinte mindegyikből eszik. Már nekem ez is eredmény. A mi ovikban finom az étel és odafigyelnek hogy változatos is legye. Szerintem a legtöbb helyen így van. Anyósom volt szakács óvodában és tudom mennyi mindenre kell figyelniük.
Az hogy te is főzöl az csak jó, legalább kétszer eszik egy nap főt ételt.
2009. aug. 24. 19:31
15/17 A kérdező kommentje:
igen abban is van igazság amit írsz csak az már anyagilag nem buli hogy az oviban is egy kicsit meg itthon is egy kicsit....annak idején én is ezt csináltam a suliban és anyukám kivett az ottani kajálásból és csak otthon ettem,de akkor rendesen ,ő pedig nem költött két felé a kajáért.3 gyermeket nevelek sztem érthető az aggályom,nem állunk rosszul anyagilag de a pazarlást nem szeretem!Az pedig hogy ebéd előtt vagy után hozom el teljesen mindegy dél körül mindenképpen el kell hoznom ,mert nem alszanak délután és mert én itthon vagyok a legkisebbel.
Én is hagynám, hogy egyen a többivel. Már csak próbaként is. Hátha a többitől meg jön az étvágya. Vagy csak majd egyszerűen szégyelni fogja a többiek előtt azt, hogy ő nem eszik meg semmit. Az első hónapban biztos hagynám, utánna meg majd meglátjuk. Azt viszont nem értem miért ne aludhatna ott is. Az óvoda nem engedi?
2009. aug. 24. 21:11
17/17 A kérdező kommentje:
De ott aludhatna,de egyik gyerekem sem alszik már délután.Így el kell hoznom őket hogy ne zavarják a többi gyereket akik alszanak.
Kapcsolódó kérdések: