Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti beköltöznétek belvárosba...

Ti beköltöznétek belvárosba kertvárosból ha?

Figyelt kérdés

albérletben lakunk,panelból-saját,hiteles- kertesbe költöztünk,mert azt hittük ez a jó nekünk. az ovi ugyan messze van,de a férjem bevállalta a kocsikázást. viszont azóta történt,hogy:

a munkája kaotikusabb lett,több felelősséggel,minden nap ideges h odaér-e az oviba a gyerekekért-én újszülöttel vagyok itthon,jogsim nincs,bkv-val 40 perc lenne oda és ugyanannyi vissza és 2 kicsi ovis van. szegények átlagban vagy fél 6ig ottvannak,és reggel 7kor ők az elsők.

tök jó a kert de ugyanúgy elvágyódunk programokra játszótérre

mivel a férjemnek kocsikázni kell a benzin meg az egekben 40-50e csak erre megy el

nekem igazából semmi sincs közel,azt hittem a lakótelep után kész felüdülés lesz a nyugalom,de nem,sőt,nagyon idegesitő h szegéyn férjemet kell minden miatt ugráltatnom,mert minden kb 20-30 perc sétára van.ami alapőból nem akkora baj,de ebben a szutyok időben,császármetszés után kisbabával nem a legjobb

viszont most néztem,h a férjem munkahelyénél nagyon szép lakások vannak kiadóak,megspórolnánk a benzinköltséget,én rengeteg mindent letudnéák újra venni a férjem válláról,gyalog mehetne dolgozni stb. ez a lehel tér,nyugati,szent istván parknál lenne-bár nem tudom milyen ott élni

de ez meg mégiscsak kertes,és jó a levegő..

nagy a dilemma,ti mit tennétek??

2012. dec. 20. 15:16
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
51%

Keresnék a jelenlegi lakóhelyemen egy óvodát, ahová átveszik a két nagyobbikat.

Ha nem jönne össze, akkor otthon maradnának velem.

Ha a férjednek is nagy teher ez az egész herce-hurca és anyagiakban sem jön jól a havi 50ezer benzin, akkor nem hagynám hogy odajárjanak oviba a gyerkőcök.

Ha minden kötél szakad, akkor pedig elköltöznék a belvárosba, bár nem szívesen laknék ott.

Igaz, én mindig is külvárosban laktam (15 ker). Gyerekkoromba kertesházba, most már a családommal panelba.

Én a belvárosba is 30 perc, max. 1 óra alatt beérek.

A BKV-ról meg ne beszéljünk.. nem csak gyerekkel és friss császárral körülményes az utazás!

2012. dec. 20. 15:21
 2/23 A kérdező kommentje:

ez a legközelebbi ovi.. bkv-val is 1 órta a férjemnek bejutni,kocsival is,plusz ugye a gyerekk. ez a 18ker legvége..

az nem akarom h ne járjnak,kell a közösség nekik..

2012. dec. 20. 15:23
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Én kertvárosból, családi házból költöztem a belvárosba panelba. Az elején nagyon rossz volt. Idegesített a zaj, a szomszédok, rossz a levegő...stb. Aztán lett volna lehetőségünk újra elköltözni családi házba, kertvárosba. (immár gyerekkel). Na, adódott egy lehetőség nekünk, hogy egyik ismerősünk házába (kertváros-családi ház) lakhattunk 2-3hónapot és amikor döntenünk kellett, a panel mellett döntöttünk :D Messze volt minden, a barátok, a játszótér, mindenhova kocsival jártunk. havonta 2kocsit tankoltunk, a gyerekemnek hiányoztak a játszópajtásai, oké hogy kert, de az nem ugyanaz mint 5-6gyerek körülötte. A férjem 7-8felé járt haza és reggel 7kor már kelt és indult munkába. Hétvégén voltunk úgy együtt. Elég volt. A kertváros nem tudom kinek való. Lehet itt rossza a levegő, ahol lakunk, de minden 5percre van, és a kocsiba a benzinpénzt is megspóroljuk.
2012. dec. 20. 15:28
 4/23 A kérdező kommentje:
azt gondoltuk megéri az ingázás,de nagyon nem.. 2x másfél órát elvesz a napból,férjem fáradt,ideges stb. gyerekek persz szeretik h kert van meg minden de csak ennyi a pozitivuma a jelnlegi helyzetnek,bár tény h ez nagyon fontos-mármint a gyerekek érdeke-de.. a többi tényező is
2012. dec. 20. 15:29
 5/23 A kérdező kommentje:
ráadásul hamar kéne dönteni,fiam ősztől már iskolaelőkészitős lesz,jó lenne lehorgonyozni addigra.. férjem munkahelye biztos,és nekem meg hiányzik a nyüzsi.. 5 éve vagyok itthon
2012. dec. 20. 15:33
 6/23 anonim ***** válasza:
48%
soha nem költöznék. vissza a panelba, elég volt ott 20 év. amíg ott laktam semmi bajom nem volt vele, hisz amit nem ismer az ember, az nem hiányzik. mostmár viszont soha nem hagynám itt a falut. viszont be kell vallanom, hogy itt csak akkor gazdaságos élni, ha termelsz is,legalább a családnak, van jószág, csirke, disznó, kecske nyúl de legalább az egyik. mert csak ilyenkor térül meg. viszont ha jól vettem ki a szavaidból, akkor nektek van egy kb. 100nm-es szaladgálótok és ennyi. így tényleg nem éri meg. költözzetek vissza a városba, jót fog tenni a családnak!
2012. dec. 20. 16:00
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

mi egy Budapest környéki "városba" költöztünk el, amikor vártuk az első babánkat. A jó levegő és a nyugalom volt a fő szempont. Ahogy megszületett a kislányunk, 8 hónap elég volt arra, hogy kikészüljek attól a fene nagy nyugalomtól, hogy mindenért autóba kellett ülni, hogy amikor lementünk sétálni, akkor csak a házak között tudtunk lófrálni, nem volt egy játszótér sem a közelben, nagyjából semmi....

8 hónap után visszaköltöztünk Budapestre... lehet, hogy nem 100%osan oxigéndús a levegő, de imádom, hogy a környékünkön van 5 játszótér (max 10 perc sétára), az ovi és a bölcsi 150 méterre van, általános iskola gyakorlatilag a következő kapualj. Az autót csak akkor vesszük elő, ha el akarunk menni tescoba, Aldi, Profi, Lidl itt van a "szánkban".

Sosem felejtem el, hogy amikor 4 hónapos volt a kislányom, bejöttünk Pestre a karácsonyi vásárba a Vörösmarty térre és szinte éreztem, hogy el kezd pezsegni a vérem!!! Gyűlöltem azt az elszigeteltséget, azt, hogy nem volt közösség körülöttem, nem voltak lehetőségeink programokra járni, csak ha rászántuk az időt a hosszú utazásra.

Szóval igen, nagyon jó a családi ház, a levegő, de számomra túl nagy árat kellene fizetni érte.

2012. dec. 20. 16:02
 8/23 A kérdező kommentje:
pont ezt érzem kedves utolsó. itt még játszótér sincs..azt hittük kielégit a kert de nem.
2012. dec. 20. 16:05
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

nektek kell mérlegelni, hogy mit miért. Nyilván vannak sokan, akik családi házas környéken nőttek fel, hozzászoktak ahhoz a fajta életvitelhez és semennyi pénzért nem adnák fel. Az olyanoknak, mint pl nekem is, akik nyüzsiben nőttek fel, nem kellett semmiért sem órákat gyalogolniuk vagy buszozniuk/vonatozniuk, képtelenség kompromisszumokat kötni. Főleg ha kisgyerek van, aki nem alkalmazkodik olyan könnyen a nehézségekhez...

nekünk gyakorlatilag vennünk kellett volna egy benzinkutat is, hogy a férjem minden nap bejárjon Pestre dolgozni, meg nekem is legyen mozgásterem és legyen egy másik autónk is.

2012. dec. 20. 18:45
 10/23 A kérdező kommentje:

na igen..néztem lakásokat,férjem 2perc alatt besétálna a melóhelyére,ovi suli kb ugyanennyi.. amennyiért ezt a házat béreljük-90e a 3 szoba- ott szuper lakást is kapnánk

köszi az észrevételeket,úgy érzem döntöttem :)

2012. dec. 20. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!