Ti beköltöznétek belvárosba kertvárosból ha?
albérletben lakunk,panelból-saját,hiteles- kertesbe költöztünk,mert azt hittük ez a jó nekünk. az ovi ugyan messze van,de a férjem bevállalta a kocsikázást. viszont azóta történt,hogy:
a munkája kaotikusabb lett,több felelősséggel,minden nap ideges h odaér-e az oviba a gyerekekért-én újszülöttel vagyok itthon,jogsim nincs,bkv-val 40 perc lenne oda és ugyanannyi vissza és 2 kicsi ovis van. szegények átlagban vagy fél 6ig ottvannak,és reggel 7kor ők az elsők.
tök jó a kert de ugyanúgy elvágyódunk programokra játszótérre
mivel a férjemnek kocsikázni kell a benzin meg az egekben 40-50e csak erre megy el
nekem igazából semmi sincs közel,azt hittem a lakótelep után kész felüdülés lesz a nyugalom,de nem,sőt,nagyon idegesitő h szegéyn férjemet kell minden miatt ugráltatnom,mert minden kb 20-30 perc sétára van.ami alapőból nem akkora baj,de ebben a szutyok időben,császármetszés után kisbabával nem a legjobb
viszont most néztem,h a férjem munkahelyénél nagyon szép lakások vannak kiadóak,megspórolnánk a benzinköltséget,én rengeteg mindent letudnéák újra venni a férjem válláról,gyalog mehetne dolgozni stb. ez a lehel tér,nyugati,szent istván parknál lenne-bár nem tudom milyen ott élni
de ez meg mégiscsak kertes,és jó a levegő..
nagy a dilemma,ti mit tennétek??
Keresnék a jelenlegi lakóhelyemen egy óvodát, ahová átveszik a két nagyobbikat.
Ha nem jönne össze, akkor otthon maradnának velem.
Ha a férjednek is nagy teher ez az egész herce-hurca és anyagiakban sem jön jól a havi 50ezer benzin, akkor nem hagynám hogy odajárjanak oviba a gyerkőcök.
Ha minden kötél szakad, akkor pedig elköltöznék a belvárosba, bár nem szívesen laknék ott.
Igaz, én mindig is külvárosban laktam (15 ker). Gyerekkoromba kertesházba, most már a családommal panelba.
Én a belvárosba is 30 perc, max. 1 óra alatt beérek.
A BKV-ról meg ne beszéljünk.. nem csak gyerekkel és friss császárral körülményes az utazás!
ez a legközelebbi ovi.. bkv-val is 1 órta a férjemnek bejutni,kocsival is,plusz ugye a gyerekk. ez a 18ker legvége..
az nem akarom h ne járjnak,kell a közösség nekik..
mi egy Budapest környéki "városba" költöztünk el, amikor vártuk az első babánkat. A jó levegő és a nyugalom volt a fő szempont. Ahogy megszületett a kislányunk, 8 hónap elég volt arra, hogy kikészüljek attól a fene nagy nyugalomtól, hogy mindenért autóba kellett ülni, hogy amikor lementünk sétálni, akkor csak a házak között tudtunk lófrálni, nem volt egy játszótér sem a közelben, nagyjából semmi....
8 hónap után visszaköltöztünk Budapestre... lehet, hogy nem 100%osan oxigéndús a levegő, de imádom, hogy a környékünkön van 5 játszótér (max 10 perc sétára), az ovi és a bölcsi 150 méterre van, általános iskola gyakorlatilag a következő kapualj. Az autót csak akkor vesszük elő, ha el akarunk menni tescoba, Aldi, Profi, Lidl itt van a "szánkban".
Sosem felejtem el, hogy amikor 4 hónapos volt a kislányom, bejöttünk Pestre a karácsonyi vásárba a Vörösmarty térre és szinte éreztem, hogy el kezd pezsegni a vérem!!! Gyűlöltem azt az elszigeteltséget, azt, hogy nem volt közösség körülöttem, nem voltak lehetőségeink programokra járni, csak ha rászántuk az időt a hosszú utazásra.
Szóval igen, nagyon jó a családi ház, a levegő, de számomra túl nagy árat kellene fizetni érte.
nektek kell mérlegelni, hogy mit miért. Nyilván vannak sokan, akik családi házas környéken nőttek fel, hozzászoktak ahhoz a fajta életvitelhez és semennyi pénzért nem adnák fel. Az olyanoknak, mint pl nekem is, akik nyüzsiben nőttek fel, nem kellett semmiért sem órákat gyalogolniuk vagy buszozniuk/vonatozniuk, képtelenség kompromisszumokat kötni. Főleg ha kisgyerek van, aki nem alkalmazkodik olyan könnyen a nehézségekhez...
nekünk gyakorlatilag vennünk kellett volna egy benzinkutat is, hogy a férjem minden nap bejárjon Pestre dolgozni, meg nekem is legyen mozgásterem és legyen egy másik autónk is.
na igen..néztem lakásokat,férjem 2perc alatt besétálna a melóhelyére,ovi suli kb ugyanennyi.. amennyiért ezt a házat béreljük-90e a 3 szoba- ott szuper lakást is kapnánk
köszi az észrevételeket,úgy érzem döntöttem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!