Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennétek ebben az esetben?...

Mit tennétek ebben az esetben? Abbahagynátok az antibiotikum adását?

Figyelt kérdés
Kislányom fertőzésre antibiotikumot szed 3. napja. Elvittem homeopatához, aki adott homeos bogyót és azt mondta, hogy hagyjuk abba az antibiotikum szedését.
2012. dec. 19. 16:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy "értelme nincs adnod". Bizonyára neki az az érdeke, hogy a homeos bogyókat szedje mindenki. Bízol az orvosodban? Ha igen, akkor amit az orvos javasol, azt add a gyereknek. Ha nem, akkor ha teheted, keress olyan orvost, akiben megbízol. Az én lányom bölcsis évében télen 8 antibiotikumot kapott, mi sem szerettük, de ha muszáj, akkor muszáj. Arra nagyon figyeltünk, hogy probiotikumot mindig kapja. Következő nyáron csináltak neki teljes vérképet, kicsit aggódtam, hogy ez a sok gyógyszer befolyásolt-e valamit, semmit, tökéletes lett a vérképe. Azon a télen ennyit kapott, azóta csupán 1x kellett neki, 4,5 éves már.
2012. dec. 20. 07:39
 12/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Én amikor beteg, nem adok neki multivitamint. A benne lévő vas táplálja a baktériumokat.
2012. dec. 20. 07:40
 13/16 anonim ***** válasza:

:) nem akartam Ràd ilyeszteni. Nekem 2 gyereknek volt 1 hònapig felvàlltva mindenfèle nyavalyàja, persze mindegyiknek màst, ùgyhogy màr belegabajodtam, a sok gyògyszerbe, hogy mit mivel lehet helyettesìteni.

Mèg Annyi, hogy az utolsònak igazat van, multivitamint ne adj, mert a vasbòl tàplàlkoznak a bacik. Ha adds is vitakint, csak olyant, ami semmi vasat nem tartalmaz, vagy adj neki simàn c vitamint nagy dòzisban.

Jobbulàst a kis betegnek!

2012. dec. 20. 09:20
 14/16 A kérdező kommentje:

Az orvosunkban teljesen megbízom, evvel nincs is gond. Csak a kislányomat féltem nagyon. Olyan picike még, és ez a rengeteg gyógyszer .....

A homeopata egyébként egy gyógyszertár üzemeltetője, mindig mindent náluk vásárolok. Az antibiotikumot ugyanúgy, mint a bogyókat.

De meggyőztetek, adtam neki a Zinnatot is, de mellé a többit is.

Ezt a multivitaminos dolgot már hallottam. Tényleg nem lehet adni fertőzések esetén? Vírus vagy bakteriális fertőzésnél?

2012. dec. 20. 20:50
 15/16 anonim ***** válasza:
A vas a baktériumot erősíti, tehát bakteriális fertőzés esetén nem jó adni a multivitamint (amiben vas van, de általában szokott bennük lenni). A kislányodnak most biztosan bakteriális a fertőzése, mert vírusra nem adnak antibiotikumot.
2012. dec. 21. 08:22
 16/16 A kérdező kommentje:
Bakteriális, coli-ja van.
2012. dec. 21. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!