Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 hónapon belül a 3. antibioti...

1 hónapon belül a 3. antibiotikum kúra?

Figyelt kérdés

Ma írták fel, és elgondolkodtam, hogy beadjam-e 1,5 éves gyerekemnek.

Először felső- és alsó légúti fertőzése volt, arra kapott 5 napig Cefzilt. Közben kiderült, hogy van egy húgyúti fertőzése, amire másik gyógyszer kellett. 3 nappal a másik után elkezdte a 10 napos Augmentin kúrát. A lejárta után 4. nap vittem vizeletleoltási kontrollra, ma lett meg az eredmény. Még mindig Colli van neki benne, és nem is csökkent a száma. Most Zinnat-ot írt a dokink, mert szerinte nagyon komoly következményei lehetnek ha nem kezeljük ki.

Eszem azt mondja, hogy igen, kell! A szívem viszont nem kezdené el az újabb 10 napos kúrát.

2012. dec. 17. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Adnám neki.
2012. dec. 17. 14:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem adnám.

Viszont kérnék beutalót kórházba, mert ezt csak egy 3-5 napos infúzió-kúrával lehet kikezelni.

Nekem is mindig azt mondja a gyerekorvos, hogy a húgyúti fertőzés kezelése ilyen kicsi korban nagyon fontos, felnőttkoráig is kihathat, ha nem kezelik.

Utána viszont, ha túl vagytok rajta, én elkezdenék a helyedben alternatív immunerősítőt adni, keresni.

Probiotikumot kap, ugye? Laktiv, BonoLact?

2012. dec. 17. 15:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Én sem adnám, ez még egy felnőttnek is sok. Az meg hihetetlen számomra, h nem hat az antibio két különböző betegségre... végig beadtad neki a másik kettőt? Probiotikumot adtál mellette? Ha nem, azt mindenképp kezdd el és szerintem keress fel egy kórházat minél hamarabb a bővebb kivizsgálásért, s akár, ahogy írták, infúziós kúráért.
2012. dec. 17. 15:27
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen, kapott probiotikumot végig mind a 2 kúra alatt. És igen, mindegyiket rendesen beadtam neki.

Az első kúra a légúti dolgaira volt, arra hatott is. Közben derült ki a húgyúti fertőzés. arra kapta a 2. fajta gyógyszert a leoltás alapján.

Ezt kórházban kéne kezelni? Úristen, nem tudtam hogy ilyen komoly.

A kislányomnak amúgy van állandó gyógyszere is, szteroidos pipa, azt az asztmájára szedi.

2012. dec. 17. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!