Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2.5 éves lánynál hogy kell...

2.5 éves lánynál hogy kell rávezetni arra hogy viselje el a hajpántot vagy hajgumit mer mindig ugy néz ki mint a szénáskazal. Jo lenne ha sikerülne rábeszélnem, vennem arra hogy jol áll neki irto csini és látni is fog valamit?

Figyelt kérdés
2012. dec. 18. 10:23
 1/9 wartburg353s ***** válasza:
100%
Ha nem használ a rábeszélés és a jó példa se (pl. hogy te is összekötöd a hajad vagy hajpántot teszel legalább otthonra) van egy "gonosz" megoldás: csattogtass a kezedben egy jó nagy ollót, és jelentsd be a leányzónak, hogy most levágod a haját egészen rövidre, mert aki nem engedi, hogy rendesen megfésüljék, és nem hordja a hajgumit, annak le kell vágni a haját, különben csúnya lesz. A húgomnál ez bevált, igaz, néhányszor meg kellett ismételni a ráijesztést. Aztán egy idő után megszokta a hajgumit, és hagyta, hogy rendesen megfésüljük fenyegetés nélkül is.
2012. dec. 18. 10:37
 2/9 A kérdező kommentje:

XDXD hu de gonosz :D

lehet beválni a kisasszonynál de várok még ötleteket

2012. dec. 18. 10:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Igazából a kulcs az, hogy ahelyett, hogy belekényszerítenéd a szituációba, hagyod választani. Találja meg ő, hogy melyik az a hajgumi/hajcsat/kendő/sapesz amelyik neki tetszik.

Abból kell kiindulni, hogy a gyerek nem hülye. Beszéljétek meg a problémát (Édes kislányom nem látsz a hajadtól, így nem tudsz rendesen enni/játszani stb. mit csináljunk vele? Vegyünk bele valami csatot vagy inkább vágassuk le? ) Fontos az, hogy a gyereknek a saját testéről legyen valamennyi döntési joga, mert így lesz önnálóbb. Lehet hogy fura lesz amit összeválogat, de hát nem kis klónokat nevelünk hanem szabad, gondolkodó és döntésképes embereket. Ilyen dolgokban hagyni kell, hogy hozzászokjon hogy parnterként van kezelve, és a megoldás érdeke mindkettőtöknek.

Vannak gyerekek, akiknek alkatilag nagyon száraz, kócosodó haja van. Ilyen esetben érdemes venni nekik egy felnőtteknek való száraz balzsamot (pl. Gliss Kur), és befújni vele a problémás részeket. Ez esetben mondjuk a problémás részeket érdemes rövidebbre venni (pl. bubifrizura, hogy a párnától ne kócosodjon)

2012. dec. 18. 10:50
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm kedves második vele már probálkoztam vettünk olyat és kapott olyat amit ö szeretett volna de szerinted mennyire hatotta mega dolgo mikor a hajába kelett volna tenni :D:D
2012. dec. 18. 10:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor lehet, hogy tényleg egy rövidebb frizura a megoldás, elvégre ennyi idősen a legfontosabb, hogy szabadon tudjon játszani, futkosni, mert ilyenkor ez a legontosabb. Én tuti nem frusztrálnám a lányomat olyanokkal, hogy "levágjuk a hajad és csúnya leszel", mert aztán 15-20 év után bizony visszaüthet az ilyesmi.
2012. dec. 18. 11:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az én lányom szereti a hercegnőket(mert Ő azt mondja,hogy Ő hercegnő),azt mondtam neki,hogy a hercegnőknek is szép,rendezett hajuk van így neki is szép frizura kell!Eddig még bevált!
2012. dec. 18. 12:29
 7/9 anonim ***** válasza:

2,5 éves lányomat a bölcsiben szoktaták rá a hajgumira szépen el is viseli,én meg meg is dicsérem hogy milyen szépen néz ki a coffokal a hajában,ha megyünk valahova akkor

csinálok én is coffokat neki söt még csatt is van a hajába szép szines puha hajgumi .frufruját attol még levágjuk neki néha ha már tul hosszu neki.

2012. dec. 18. 12:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is 2,5 éves. Kb egy éve vannak cofikái. A családban minden nőnek hosszú haja van. Anyának többnyire lófarok, a keresztanyának meg válig érő, de otthon feltüzve, azonkivül 3 unokatesó derékig érő hajjal. Szóval a kicsi lányom is hosszú hajat szeretne :). Csakhogy hullámos, kócosodó dúj haja van. Nem szereti ha fésülöm. Problémás helyzetekben felajánlom neki, hogy vagy megfésüljük, vagy levágom (látta, amikor apának vágtam), így is gondolom... Ha nem megyünk csak játszótérre, "nem kínozom" :). Egyébbként én is használok hajbalzsamot, meg kifésülő sprayt. Ezek nélkül esélytelen lenne a kibogozás. Szerintem nem csunya a rövid haj, nem kell ezzel riogatni és minden riogatás, rossz minősítés KÁROS! Ha nem akar hajgumit(az enyém szereti, de a hajpántot nem tűri), akkor legyen neki rövid frizurája! Aztán majd 1-2 év múlva lehet ismét próbálkozni, de az is lehet, hogy már előbb "rákatta" ő maga a hajdíszekre.
2012. dec. 18. 13:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez a tema miket is erint, länyomnak hosszu szöke haja van 2 es fel eves, de ö sem engedi se a hajpäntot se a cofit. Kivälogatja magänak a boltban a csatokat, gumikat, itthon beletehetem neki,megnezzük a tükörbe milyen szep:) meg anyänak is van stb, aztän 2 perc mulva kiszedi öket:( Az lett a megoldäs hogy elöl levägattam neki, oldalt es hätul maradt hosszun, igy a szemebe mär nem log bele. Persze azert igy is sokkal jobb lenne ha engedne bele csatot vagy hajgumit.
2012. dec. 18. 13:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!