Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy reagálnátok hogy ha a...

Hogy reagálnátok hogy ha a gyereketekre valaki (barát) olyan nyomatékos hangsúllyal rámondaná hogy rossz és szófogadatlan? Ezzel sugallva hogy az ő gyereke milyen ügyes és szófogadó?

Figyelt kérdés
Tudom hogy a fiam nem egy angyal, sőt igen néha nem azt csinálja amire kérjük.Tisztába vagyok vele, nem is festem le másképp a dolgot.De azért azt hiszem ez a mi dolgunk, ezt így nem szabadna kijelenteni senkinek, ráadásul olyan hangsúllyal ahogy azt tette.Nem szóltam semmit, de azóta is szálka maradt.Ráadásul abban a szituációban nem is rosszalkodott, benne volt a játékban, nem "veszélyeztette"az ő gyereküket, aki kisebb mint a fiam(3.5 éves).
2012. dec. 13. 15:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Le kell f.sni, az ilyen beszólókat. Mintha ő és a gyereke tökéletes lenne.

A fiam 2 éves, eleven, a bölcsiben benne van minden buliban, itthon olyanokat csinál, hogy a hajam szála égnek áll.

Sokszor gondolkodom, hogy mit rontok el. És tudod mit... arra jutok, hogy inkább egy eleven, szófogadatlan gyerek, mint egy visszahúzódó, "igen anya" típus.

Szerinted normális az, ha egy gyerek mindig szót fogad?

2012. dec. 14. 09:31
 12/13 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, ezzel valahogy én is így vagyok, inkább legyen eleven mint sarokba húzódó.Az oviban nincs baj vele amúgy.Azért azt díjaznám ha szófogadóbb lenne, mert nem olyat várok el tőle amit ne lehetne egy három évestől, de minden erőmmel azon vagyok jobban hallgasson rám.

De ez akkor is csak az én dolgom, meg a közvetlen környezetünké hogy mennyire szófogadó.Amíg nincs ráhagyva bármi a közös játék során, és nem hagyom esetleg bántsa az ő gyereküket, vagy kárt tegyen náluk, addig nem mondhatna ilyet szerintem.

2012. dec. 14. 11:05
 13/13 A kérdező kommentje:

A másik meg hogy tényleg milyen legyen egy három éves?Nyilván próbálgatja magát, meg minket is.Ez természetes,így szerez ő is tapasztalatot.Addig amíg nincsenek ráhagyva a dolgok, addig senki ne kritizáljon.Vannak programozott gyerekek, akik esznek alszanak pont.Az se jó.Meg vannak elevenebbek is, mint a fiam.

Engem csak az zavar hogy ki akar oktatni, másban is volt már példa hogy kaptam "jótanácsot", hosszú lenne a lista, ez a legutóbbi, hogy azt mondta a fiamra hogy milyen rossz gyerek, csak hab a tortán.Na de van erre egy mondás, nem azt kell nézni mit mondanak, hanem hogy ki mondja...

2012. dec. 14. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!